Gyomorgyűrűt hipnotizáltak a nőnek, fogyott 25 kilót

Emma Eveleigh Anderton hipnoterápiával szabadult meg tetemes súlyfeleslegétől: a 36 éves nő hat hónap alatt 25 kilót dobott le, miután egy virtuális operáció elhitette vele, hogy gyomorgyűrűje van.

Anderton a hipnózis előtt
Anderton a hipnózis előtt

A terapeuta, Russel Hemmings az „operáció” során részletesen elmesélte a nőnek, mi történne vele egy valódi gyomorgyűrű-behelyezésen. Anderton egy hónap alatt négyszer találkozott terapeutájával, nehogy elfelejtse a műtétet és ismét nagy zabálásba kezdjen – írja a dwimarni.com.

Egy valódi gyomorgyűrű behelyezése amellett, hogy veszélyes és fájdalmas, igen drága is Nagy Britanniában: 7000 fontba (2,3 millió forint) kerül. De a virtuális műtétet sem adják olcsón: a 4 alkalmas hipnózisért 980 fontot (327 ezer forint) kellett fizetnie a két gyerekes nőnek. Az első 45 perces találkozáskor a terapeuta végigvezette páciensét az operáció minden lépésén.

„Úgy éreztem, mintha megoperálnának, de nem gondoltam, hogy műtőben vagyok, inkább olyan volt, mint egy irodában. Az első alkalom után csak reménykedtem, a második után már nagyon jól éreztem magam és jobban tudtam kontrollálni az evést” – mondta a nő.

Pont egy éve egy nagyon hasonló esetről számolhattunk be: akkor bizonyos Marion Corns fogyott pont ugyanennyit hipnoterápiával. Cornsnak 5 terápiás alkalomra volt szüksége, és a műtő szagát is felidézték neki egy speciális eszköz segítségével.

Anderton hipnoterápia után
Anderton hipnoterápia után
Oszd meg másokkal is!
Mustra