Rikító körömlakkal lesz menő nyáron

A körömlakk-trendekben viszonylag ritkán lehet bármi szabályszerűséget találni, általában az összes létező szín trendinek számít. Persze minden szezonban vannak nagy újítások és új árnyalatok, mint a matt körömlakk, vagy a hullazöld, de ha jól megfigyeljük, az utca embere vagy nem festi a körmét, vagy marad a halvány, natúr színeknél.

Ön milyenre festi körmét?

A szép körömlakk jó befektetés: olcsó és pár perc alatt feldobja megjelenésünket. Aki szívesen kísérletezne a körmén, annak a neon- és cukorkaszíneket ajánljuk: most a pink, a neonzöld, az azúrkék a trendi, és nagy sláger a sárga. A télen divatos sötét lakkok után igazi felüdülés a sok rikító árnyalat. Az ultraszínes lakkok közül egyik kedvencünk az Estée Lauder fuksziája (Limited Edition Michael Kors Nail Lacquer for Estee Lauder), de egy szép égkék festékét is elfogadnánk. A Chanel ebben a szezonban is kiadta a fashion victimek számára kötelező lakkot, ez most az 527-es számú Nouvelle Vague, mely zavarba ejtően hasonlít a tavalyi hullaszínű zöldre, talán kicsit erősebb benne a kék.

A China Glaze rikító színekkel készül a nyárra: bármelyik drogériában találunk hasonló lakkokat.

A legtöbb divatszínt bármelyik drogériában be tudjuk szerezni, van azonban néhány olyan árnyalat, melyek ritkábbak, például szép korallszínt nem könnyű találni (az Opi-nak például van), és a sárga is kényes. Azt mindenképp tartsuk szem előtt, milyen a bőrünk árnyalata: a nagyon sápadt kézen az erős színek ugyanúgy furcsán hatnak, mint a sápadt arcon az erős smink. Arra is érdemes figyelni, hogy hány rétegben visszük fel a lakkot: egy rétegben általában minden szín áttetszőbb és kevésbé tartós, igazi erejüket két-három átkenés után mutatják meg a vibráló neonok.

A lila minden árnyalata szintén menő idén nyáron – elvileg –, az Yves Saint Laurent már-már rózsaszín orgonalila lakkal rukkolt elő. (A sötétebb lilák és kékek a meleg évszakokban nem divatosak, a fekete lakkról nem is beszélve.) A színes köröm egyébként kicsit problémásabb, mint a natúr: a lakkhoz kell igazítani a ruhát, a lepattogzott festéket folyton korrigálni kell (egy természetes árnyalat kopása sokkal kevésbé látványos, mint egy színesé), és felkenéskor is ügyesebbnek kell lenni, mert feltűnőbbek a festés hibái.

A tarka lakkok mellett szerencsére divatban marad a natúr köröm is, szóval azoknak sem kell aggódnia, akik nem szeretnének kitűnni a tömegből. A francia manikűr sose megy ki a divatból, de a bézs, rózsaszín vagy épp halványszürke árnyalatokat is ajánljuk mindenkinek, aki a visszafogott elegancia híve.

A tavaszi Chanel kollekció színei még divatosak nyáron.
Oszd meg másokkal is!
Mustra