Budapesten jó esőkabátot szerezni művészet

„Ne vegyél esőkabátot, itt a nyár, inkább rövidnadrágra és papucsra költs. Ne legyél pesszimista” – mondta a tizenötödik eladó, akitől azt tudakoltam, tartanak-e esőkabátot. A nagy túra eredménye lehangoló, ugyanis csak két cég érezte meg, hogy van itt egy piaci rés, amit érdemes lenne betömni.

„Ha rendesen fúj a szél, pusztulnak az esernyők, inkább esőkabátot vegyél” – mondta az anyám, akinek mindig igaza van. El is indultam beszerezni. Tavaly egy kollégám a Decathlonban szerzett négyezer forint körül egy olyan kabátot, ami összehajtható, ráadásul állítható a kapucnija, így első utam oda vezetett. Sajnos vagy sem, viszonylag lepusztult kínálat fogadott. Ha szeretném a fekete színt, találtam volna magamnak olyat, aminek a végeit rendesen eldolgozták és összehajtható is. Ha férfi lennék, akkor ilyenből pirosat is vehettem volna, mondjuk kicsit drágábban, mint a nőit.

Az Auchan sem készült fel, sőt a raktárból sem rángatták elő az esőkabátokat, de búvárruhát szerezhettem volna. Az Adidas outletben állítólag elkapkodták, hiszen csak 890 forint volt, így nekem már nem maradt.

A H&M-ben tavaly is lehetett még venni 2007-es modellt, de az nem volt csúcsminőség, hiszen a varrások mentén átázott a pöttyös kabátka. Maradt a Mountex, ahol nem lehet túl olcsó megúszni egy ilyet. Sandstone Biker biciklis esőkabát megfizethető, de a kapucnija olyan, mint a király új ruhája. Több tízezerért viszont vehetünk magunknak olyat, ami annyira profi, mint az ára. A kisebb üzletek sem kényeztettek el választékkal, így arra jutottam, okos ember rendeli a kabátot, akkor legalább azt kapja, amire vágyik.

Így Suze nyerte az esőkabátszerző versenyt, mert ő időben kezdett gondolkodni. Az egész ugyanis  úgy kezdődött, hogy vett a gyönyörű, ezüstszürke bicajára egy pöttyös csengőt. Igen, pontosan ilyet. A többi már csak láncreakció volt, szóval ő boldog, míg én nem. Gumicsizmát bezzeg mindenütt találni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra