OFFLINE

Ezek a legjobb belvárosi dizájnboltok

2010. május 30., vasárnap 09:13

Péntek este felkerekedtek a dizájn-őrültek, hogy 20%-os kedvezménnyel vásároljanak kedvenc boltjukban, vagy trécseljenek valamelyik tervezővel egy fröccs mellett. Mi az este 7-kor induló, divattörténettel és városnézéssel keveredő boltmustrához csatlakoztunk, hogy biztos ne maradjunk le semmiről.

A túrával jutottunk el a Látomás legújabb boltjába, a Párizsi utcába. A játékos fröccsözés mellett volt időnk a kínálat megtekintésére is: annak érdemes ide jönnie, aki nem túl drága, érdekes fazonú és mintájú ruhákra, táskákra szeretne szert tenni. Személyes kedvenceink a tollas hajpántok, melyeket igen baráti, 1500-2000 forintos áron kínálnak.

A következő állomás a Bomo Art Budapest kézműves papír bolt volt, ami szerényen megbújik a Régiposta utca harsány népművészeti boltja mellett, de Erzsébet királynő emberei már megtalálták: ha szeretnénk hasonló levélpapírt, mint amit a királynő kapott, vagy akár egy elegáns fotóalbumot, érdemes betérnünk.

A Galamb utcai Catwalk-ba is benéztünk: már a kirakat berendezése elárulja, hogy itt komolyan veszik a divatot. Vannak olcsó használt ruhák, de a hangsúly a drága designer darabokon van: a 100.000 forintos Abodi Dóra kistáskát fájó szívvel, de otthagytuk.

Innen az egyedi kalapokat kínáló V50-be mentünk át, ahol maga a kalapkészítő, Fazekas Valéria mesélt nekünk kalapjairól és az őt inspiráló vintage darabokról, amiket most a Stylewalker Night tiszteletére mi is megcsodálhattunk.

Aztán néztünk robotos fülbevalót, monoszkópos órát és Szabó-Lencz Péter képeket a Lollipop-ban, Zagabo-ruhákat az Eclecitck-ben, és vicces apróságokat a Formában. Megnéztük az Eventuell-ben a Marimekko kiállítást, ahol Maria Härkäpää, finn művészettörténész és textilmániás mesélt nekünk a minták történetéről, és elmentünk a Le Parfumbe is, ahol Zólyomi Zsolt, az „orr” személyesen nevetett ki az illatfelismerő játékon való bénázás miatt. Persze velünk nevetett, nem rajtunk.

Levezetésként még betértünk a Retrock Deluxe -ba és a Retrockba is, ahonnan most csak egy póló jött velünk, de a neonszínű lasztexnadrágért még vissza fogunk menni. Az éjfélig nyitva tartó boltok közül volt, ahova már nem jutottunk el, mivel sürgős dizájn-fröccsözhetnékünk támadt, de majd legközelebb pótoljuk. Sőt, az a legnagyobb szerencse, hogy akármikor pótolhatjuk, hisz az üzletek nem csak különleges alkalmakkor vannak nyitva. Ön hány üzletbe jutott el péntek éjjel?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.30 10:20:47monoton

  Én a Mono-t szeretem.

 • 2010.05.30 10:27:30valakitalánvagyok

  FORMA!

 • 2010.05.30 10:36:57lilike13

  Zólyomi Zsolt nem "Orr". Soha nem is lesz az. Orrnak a legnagyobb francia parfümtervezőket nevezik - azokat, akik az illatot magát állítják össze. Zólyominak milyen nemzetközi illata van? Ő csupán egy öntelt, magát ünnepeltető valaki, aki, ahogy mondani szokás "egész Magyarországon világhírű." Ja. A kereskedelmi televíziókba szokták behívni reggel és ennyi.

 • 2010.05.30 16:07:01delhanacia

  latex

 • 2010.05.31 11:06:37felhasznalo

  Rododendron, szuper kis bolt.

 • 2010.05.31 11:43:58monoton

  lilike13, így van! Az nlcafe-s ámokfutása meg szánalmas, a kis szektájával együtt. Meg az árrés is, amivel dolgozik. Zólyomi egy überlooser.

 • 2010.06.02 12:27:00gabisan

  Sziasztok!Nagyon rossz érzés olvasni azt,hogy van aki Zsoltot ennyire dilettánsnak és antipatikusnak tartja,mert szerintem Zsolt abszolút szerény,a tehetségét-tudását nem nagy dobra verő szeretni való figura,többször találkoztam vele a boltjában,illetve azon kívül.Sajnálom,hogy van aki még őt is úgy szájon pattintaná,mint ligeti K..vát a körhinta,holott nem szolgált rá az irigykedésre és a rosszindulatra....

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta