Ezek a legjobb belvárosi dizájnboltok

Péntek este felkerekedtek a dizájn-őrültek, hogy 20%-os kedvezménnyel vásároljanak kedvenc boltjukban, vagy trécseljenek valamelyik tervezővel egy fröccs mellett. Mi az este 7-kor induló, divattörténettel és városnézéssel keveredő boltmustrához csatlakoztunk, hogy biztos ne maradjunk le semmiről.

A túrával jutottunk el a Látomás legújabb boltjába, a Párizsi utcába. A játékos fröccsözés mellett volt időnk a kínálat megtekintésére is: annak érdemes ide jönnie, aki nem túl drága, érdekes fazonú és mintájú ruhákra, táskákra szeretne szert tenni. Személyes kedvenceink a tollas hajpántok, melyeket igen baráti, 1500-2000 forintos áron kínálnak.

A következő állomás a Bomo Art Budapest kézműves papír bolt volt, ami szerényen megbújik a Régiposta utca harsány népművészeti boltja mellett, de Erzsébet királynő emberei már megtalálták: ha szeretnénk hasonló levélpapírt, mint amit a királynő kapott, vagy akár egy elegáns fotóalbumot, érdemes betérnünk.

A Galamb utcai Catwalk-ba is benéztünk: már a kirakat berendezése elárulja, hogy itt komolyan veszik a divatot. Vannak olcsó használt ruhák, de a hangsúly a drága designer darabokon van: a 100.000 forintos Abodi Dóra kistáskát fájó szívvel, de otthagytuk.

Innen az egyedi kalapokat kínáló V50-be mentünk át, ahol maga a kalapkészítő, Fazekas Valéria mesélt nekünk kalapjairól és az őt inspiráló vintage darabokról, amiket most a Stylewalker Night tiszteletére mi is megcsodálhattunk.

Aztán néztünk robotos fülbevalót, monoszkópos órát és Szabó-Lencz Péter képeket a Lollipop-ban, Zagabo-ruhákat az Eclecitck-ben, és vicces apróságokat a Formában. Megnéztük az Eventuell-ben a Marimekko kiállítást, ahol Maria Härkäpää, finn művészettörténész és textilmániás mesélt nekünk a minták történetéről, és elmentünk a Le Parfumbe is, ahol Zólyomi Zsolt, az „orr” személyesen nevetett ki az illatfelismerő játékon való bénázás miatt. Persze velünk nevetett, nem rajtunk.

Levezetésként még betértünk a Retrock Deluxe -ba és a Retrockba is, ahonnan most csak egy póló jött velünk, de a neonszínű lasztexnadrágért még vissza fogunk menni. Az éjfélig nyitva tartó boltok közül volt, ahova már nem jutottunk el, mivel sürgős dizájn-fröccsözhetnékünk támadt, de majd legközelebb pótoljuk. Sőt, az a legnagyobb szerencse, hogy akármikor pótolhatjuk, hisz az üzletek nem csak különleges alkalmakkor vannak nyitva. Ön hány üzletbe jutott el péntek éjjel?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek