OFFLINE

Százéves a melltartó, csontvázakkal ünnepelnek

2010. május 29., szombat 11:48

Idén lett száz éves az egyik legvitatottabb ruhadarab, a melltartó. Ennek örömére a Today Show egy összeállítást készített a legemblematikusabb darabokból. A felsorolásból természetesen nem maradhatott ki a Madonna által viselt Jean-Paul Gaultier által tervezett kúp formájú és Lady Gaga pirotechnikára támaszkodó darabja sem. Azonban a teltebb nők számára készített nagyobb méretű fehérneműk ide sem kerültek be.

Ez persze nem is olyan nagy dolog, hiszen nagyobb méretben mindig is gyártottak melltartókat, de egy másik botrány kapcsán a Lane Bryant cégnél berágtak, és ellenreklámot készítettek, amiért több amerikai televíziós csatorna úgy döntött, nem kerülhet adásba egy korábbi, túlsúlyos modellel forgatott fehérnemű reklámjuk.

Az ABC és Fox ugyanis nem volt hajlandó leadni a Lane Bryant fehérneműcég reklámját, csak többszöri módosítás után, és így is csak este 10 előtt nem sokkal. A nagyobb méretű vásárlókra specializálódott cég szerint a csatornák problémája tulajdonképpen az volt, hogy nem egy vékony nő mellei kerültek volna adásba. Ezt pedig szerintük a legjobban az igazolta, hogy a sokkal túlfűtöttebbre sikerült, The Nakeds elnevezésű Victoria's Secret reklámmal nem volt gondjuk.

A cég a Victoria's Secret nevében készített egy videót, és a természetes, normális nőknek szóló reklámot készítettek. Egész pontosan egy csontvázra húztak fel egy fekete melltartót és egy bugyit, és miközben erotikus vonaglásokat imitálnak a csontkollekcióval, a narrátor nem aprózza el, és beszól az álszent csatornáknak. „Egy melltartó, amit külön úgy terveztek, hogy leadhassák a Foxon és az ABC-n. Melyik az ön Delicat Embrace fehérneműje? Kizárólag a Victoria's Secretnél. Nem pufókoknak” – hangzik el a zárómondat.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.29 12:01:00tavaszi fingok érkeznek a széllel

  tegyetek ki képeket, tököm néz végig egy ötpercets videót.

 • 2010.05.29 12:32:40Viktor H

  tavaszi fingok érkeznek a széllel,

  bezzeg ha torkon kúrnák Miley Cyrust végig néznéd még ha 20perces is lenne mi?:D

 • 2010.05.29 13:55:51indapasssucks

  na most hol van az a csávó, aki be szokott szólni, hogy 'sunáznám'?? :))))

 • 2010.05.29 14:02:22bepúderez

  marha nagy ötlet ez a csontvázas reklám:D liked

 • 2010.05.29 14:24:11Igaz Juhász

  Azt a csávót épp a rendőreség :-)) sunázza.

 • 2010.05.29 16:38:44enishands

  A Lane Bryant nem fehérnemű cég, hanem 14-es méret felett teltebb nőknek árulnak nagyon jó cuccokat. A Victorias még nem tudott jó minőségű melltartót gyártani 85C méret felett. Én már csak tudom. Feldagadtam 85DD-re és nem mesterségesen.
  Én a Bali és az Olga márkák híve vagyok. Azok tartanak és kényelmesek. A reklámra sincs szükségük...lehet éppen ezért.

 • 2010.05.29 18:29:50Applepie

  O.O

 • 2010.05.29 18:46:26Zenador

  Király a videó! Jól befigyeltek a műmájer bandának.

  Nekem tetszett az eredeti Lane Bryant reklám.

  Hihetetlen az amerikai prűdség, ami miatt le kellett tiltani a Lane Bryant reklámját. A reklámban szereplő hölgy nem volt aránytalan széthízott zsírdisznó. Nőies és telt volt, de semmiképpen nem az az alkat, ami veszélyeztetné az amerikai lányok erkölcsi épülését.

  Bezzeg a sz*r Jerry Springer show-t nem tiltják le. Az nem gagyi, ugye? Sőt még exportálják is a szemetet, mi meg liszenceljük agyba-főbe: volt nekünk pár évig Mónika Shownk (bár a Jerry Springert nem sikerült megközelítenünk a gagyiversenyben). Az egész celebvilág, bulvármocsok is mind amerikai találmány.

  És a gyorséttermi láncok?!?!? És az erkölcstelen multicégek, amelyek lerabolják a sarokba szorított országokat? Az belefér, ugye?

  Idióta amcsik!

  Megnéznék egy átlag amerikai -- védendő -- fiatal nőt, (nem az agyonplasztikázott botoxagyú hollywoodi sztárokat)hogy milyen alakjuk van. Attól tartok a legtöbb amerikai nő örülne, ha olyan szép, nőies alakja lehetne, mint az eredeti Lane Bryant reklámban szereplő modellnek.

 • 2010.05.29 18:49:17Sutiz

  Enishands, hol veszed azokat a melltartókat?:)

 • 2010.06.01 19:03:16kukikaa1986

  Valahol érthető a dolog, hiszen miért akarnák egy dús idomokkal megáldott nő mutogatásával elvenni a tv-néző nők önbizalmát, hogy azután ne vásároljanak kedvetlenségükben semmit.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta