OFFLINE

Megvan Alexander McQueen utódja, Gaultier lelép

2010. május 28., péntek 07:54

Fotó: David Burton
Fotó: David Burton

Február óta függőben van a kérdés, hogy az öngyilkosságot elkövető Alexander McQueen cégének mi legyen a jövője. Bizonyára a tervező rajongói sem szerették volna, ha a divatház ezzel bezár, de főleg nem állt ez érdekében a tulajdonosnak, azaz a Gucci csoportnak, hogy a néhai kreátorral együtt eltemesse az aranytojást tojó tyúkot.

A döntés végre megszületett, és tegnap nyilvánosságra hozták, hogy az Alexander McQueen új kreatív igazgatója a képen látható Sarah Burton lesz. A divatvilágon belül egyelőre kevéssé ismert hölgy azért foglalhatja el ezt a hatalmas presztízzsel járó pozíciót, mert már a kilencvenes évek közepe óta együtt dolgozott McQueennel, akinek menet közben a jobbkezévé vált. Valószínűleg senki más nem tudná olyan hűen továbbvinni a renitens tervezőtől megszokott vonalat, mint ő.

Alexander McQueen munka közben
Alexander McQueen munka közben

Ezzel a bejelentéssel egyidőben tettek közzé egy sokkal váratlanabb hírt. Szinte derült égből villámcsapás módjára Jean-Paul Gaultier úgy döntött, hogy otthagyja az Hermést, és a továbbiakban kizárólag a saját neve alatt futó cégre koncentrál.

Gaultier a legutóbbi Hermés-bemutatón Lily Cole-lal
Gaultier a legutóbbi Hermés-bemutatón Lily Cole-lal

A francia szupersztár-tervező 2003 óta volt felelős az Hermés luxusmárka női részlegéért, és még a következő, 2011-es tavasz-nyári bemutatót megcsinálja, de ezután helyét Christophe Lemaire veszi át. Sarah Burtonhöz hasonlóan ő sem különösebben ismert személyiség, eddig a Lacoste kreatív igazgatójaként dolgozott. A Jean-Paul Gaultier cég 45%-a mindenesetre továbbra is az Hermés tulajdonában marad.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta