Mihalik Enikő idén sem vette át az év modelljének járó díjat

Az udvariasság szintjét meghaladó egyórás késést követően, sűrű bocsánatkérésekkel kezdődött, majd a támogatóknak szóló még sűrűbb köszönömmel és az ilyenkor kötelező formulákkal – „emberileg is hozzájárultak az eseményhez” – folytatódott szerdán este a VII. Fashion Awards Hungary – Divat Díjkiosztó Gálán a Symbolban, azon a szórakozóhelyen, ahol Takáts Tamás és neje kapcsolata házastársi perpatvarban csúcsosodott ki, és, ahol közelebbről is megismertük a francia konyha magyar adaptációját.

Előítéletek ide vagy oda, mégis a divat Oscarjaként emlegetett eseményre voltunk hivatalosak szerda este, sokat vártunk tőle, de minek. Bár az esemény este 10-ig zártkörű volt, a Symbol már 9-kor tele volt, csak éppen nem a díjazottakkal – a kategóriák (lásd a keretest) győzteseinek valamivel több mint a fele tette tiszteletét az eseményen. Mihalik Enikő, akit a mi lányunkként szoktunk emlegetni, hiába lett idén is az Év Modellje, a világ kilencedik legfoglalkoztatottabb manökenje ezúttal sem vette át a díját, helyette Kajdi Csaba, a modell hangja és a Visage Management modellügynökség vezetője szólt a mikrofonba, maga volt a két lábon járó megtiszteltetés és köszönöm.

Az Év Fiatal Divattervezője (vagyis divattervezői) 2010-ben az ANNAEVA márka tervezőpárosa, Hachbold Anna és Kárpáti Éva lett, akik annak ellenére hamar nevet szereztek a szakmában, hogy csak idén fognak diplomázni a KREA Kortárs Művészeti Iskolában. Az összes jelölt munkásságáról egyperces rövidfilmekben tájékozódhattunk, így volt ez Kovalik Natasával, Véger Ibolyával és Kiss Csillával is, akik közül a szakmai zsűri Kiss Csillának ítélte oda az Év Divatsminkesének járó címet. Miután a győztes Sipos Zita mestersminkes, az est fővédnöke többszöri szólongatására sem jött fel a pódiumra, a műsorvezető, Piringer Patrícia közölte, Kiss nem jött el, állítólag azért, mert úgy gondolta, úgysem fog nyerni.

A VII. Fashion Awards Hungary képekben

A rövid közjáték után az Év Divatfodrászát hirdették ki: a Hortobágyi Kászon, Berki Krisztián, Kockza Beatrix trióból - ismét - a női jelölt került ki győztesen. Míg az Év Divatsminkese nem, az Év Divatfodrásza eljött az eseményre, ahol idén sem felejtette el megemlíteni, hogy csak a rossz nyelvek szerint leszbikus, „bár, ami azt illeti, tényleg van két nő az életemben: az édesanyám és ez a szobor”. A kedves mama egyébként egy vigaszdíjat is hozott a lányának arra az esetre, ha nem nyerne.

A 2004 óta minden évben megrendezett Fashion Awards Hungaryn másodjára választották az Év Stylistjának Lakatos Márkot, aki lecsúszott a díjátadóról, így a címmel járó szobrot és a különdíjként átadott wellness-pihenést az önkéntes modell - és stylistpótlék Kajdi Csaba vette át helyette, ezúttal is nagyon hálás volt. „Köszi anya, köszi apa, köszi Zoli” – nyomta el a Velvet Kommandótól három lépésre álló Frabato mágus és hölgytársasága zöngéjét az Év Divatfotósának választott Tombor Zoltán-tanonc, Viszlay Márk, akinek ezúton is köszönjük, hogy ugyan közhelyes köszönömökkel, de felidézte az Oscar-díjátadót. A fotóst az Év Divattervezője, a prostinak öltöző nők bírálója, Abodi Dóra váltotta, aki stewardess-szettben, haját dobálva félhangosan megköszönte, hogy elviselték. Bár a győztesek közel fele nem, Debreczeni Zita és Zimány Linda megjelent az eseményen, éppúgy, mint Freire Szilvia vagy Varga Viktor, de róluk bővebben a vasárnapi Heti trendben emlékezünk meg.

Fashion Awards Hungary 2010

1. Az Év Modellje: Mihalik Enikő, Srej Zsófi , Gigi

2. Az Év Fiatal Divattervezője: ANNAEVA, Fonyódi Györgyi, Majzik Zsóka

3. Az Év Divatsminkese: Kovalik Natasa, Véger Ibolya, Kiss Csilla

4. Az Év Divatfodrásza: Koczka, Hortobágyi Kászon, Berki Krisztián

5. Az Év Stylistja: Haberland Attila, Lakatos Márk, Tóth Ali-Virág Anikó

6. Az Év Divatfotósa: Zsólyomi Norbert, Almási J. Csaba, Viszlay Márk

7. Az Év Divattervezője: Abodi Dóra, Szegedi Kata, Anh Tuan

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek