A rózsaszín Hitler kiverte a biztosítékot az olaszoknál

Az 5 és fél méter magas plakáton a náci vezér karján horogkereszt helyett szíves szalag feszül: a bizarr plakát Palermo falain és buszmegállóiban tűnt fel. A Führer a pink uniformisban meglepő módon egy ruhamárkát reklámoz. A szlogen: „Változtasd meg a stílusod, ne kövesd a vezetőd!”.

Sok helybéli azonban ízléstelennek és sértőnek tartja a reklámkampányt, a második világháborús antifasiszta veteránok például a plakátok azonnali eltávolítását követelték hétfőn. A városi főtanácsnok a demokratikus párttal karöltve állt a polgármester elé: „Egy olyan ember képének a használata, aki a múlt század legszomorúbb eseményeiért felel, támadás városunk alkotmányos elvei és érzékeny polgárai ellen.”– írja a Telegraph.

Palermóban bárhol belefuthatunk Hitlerbe
Palermóban bárhol belefuthatunk Hitlerbe

A tanács tagjai szerint Hitlerrel nem lehet ártalmatlan, békés üzenetet közvetíteni. Daniele Manno, a reklámokért felelős cég vezetője azt mondta, hogy ők "gúnyt akarnak űzni Hitlerből, nem pedig a bűneit semmibe venni". Manno szerint "csupán bátorítani akarják a fiatalokat, hogy a saját stílusukat kövessék, ne pedig más után menjenek". A cég ráadásul a következő hetekben további diktátoros plakátokat tervez megjelentetni, például már készül a Mao Ce-tung-os plakát.– írja a Független Hírügynökség.

Hitler rózsaszínben, diszkrét sminkkel
Hitler rózsaszínben, diszkrét sminkkel

Figyelemfelkeltő hirdetés, az biztos, de az ön gyomra bevenné, ha valamelyik magyar várost özönlenék el a rózsaszín diktátorok?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek