OFFLINE

A rózsaszín Hitler kiverte a biztosítékot az olaszoknál

2010. május 25., kedd 18:01

Az 5 és fél méter magas plakáton a náci vezér karján horogkereszt helyett szíves szalag feszül: a bizarr plakát Palermo falain és buszmegállóiban tűnt fel. A Führer a pink uniformisban meglepő módon egy ruhamárkát reklámoz. A szlogen: „Változtasd meg a stílusod, ne kövesd a vezetőd!”.

Sok helybéli azonban ízléstelennek és sértőnek tartja a reklámkampányt, a második világháborús antifasiszta veteránok például a plakátok azonnali eltávolítását követelték hétfőn. A városi főtanácsnok a demokratikus párttal karöltve állt a polgármester elé: „Egy olyan ember képének a használata, aki a múlt század legszomorúbb eseményeiért felel, támadás városunk alkotmányos elvei és érzékeny polgárai ellen.”– írja a Telegraph.

Palermóban bárhol belefuthatunk Hitlerbe
Palermóban bárhol belefuthatunk Hitlerbe

A tanács tagjai szerint Hitlerrel nem lehet ártalmatlan, békés üzenetet közvetíteni. Daniele Manno, a reklámokért felelős cég vezetője azt mondta, hogy ők "gúnyt akarnak űzni Hitlerből, nem pedig a bűneit semmibe venni". Manno szerint "csupán bátorítani akarják a fiatalokat, hogy a saját stílusukat kövessék, ne pedig más után menjenek". A cég ráadásul a következő hetekben további diktátoros plakátokat tervez megjelentetni, például már készül a Mao Ce-tung-os plakát.– írja a Független Hírügynökség.

Hitler rózsaszínben, diszkrét sminkkel
Hitler rózsaszínben, diszkrét sminkkel

Figyelemfelkeltő hirdetés, az biztos, de az ön gyomra bevenné, ha valamelyik magyar várost özönlenék el a rózsaszín diktátorok?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta