Nem elég sovány az 55 kilós lány az ausztrál Topmodell műsornak

Alison Boxer (Fotó: Australia's Next Top Model/Foxtel)
Alison Boxer (Fotó: Australia's Next Top Model/Foxtel)

Miközben az ausztrál Topmodell leszek (Australia's Next Top Model) korábbi szezonját a 60 kilós, 38-as konfekciómérettel rendelkező Tahnee Atkinson nyerte meg, addig a tehetségkutató műsor újabb részeinek 55 kilogrammot nyomó versenyzőjét fogyásra szólították fel – írja a news.com.au. A 16 éves Alison Boxer a második legfiatalabb résztvevője a műsornak, és a egyike annak a négy versenyzőnek, akiknek a forgatás első hetében azt mondták, hogy bizony fogyniuk kell. A műsort sugárzó Fox8 csatorna elismerte, hogy arra kérték a melbourne-i tinédzsert, hogy pár centimétert dolgozzon le a derekáról, de Boxer szerint ez nem igaz, ugyanis valójában azt mondták neki, hogy a csípője és a combja jelenti a legnagyobb problémát. A news.com.au szerint a lány testtömegindexe azt mutatja, hogy igenis sovány, arról viszont nem szólnak a lapok, hány centi magas.

Alison Boxer, Sophie Van Den Akker, Ashlea Monigatti és Megan Jacob (Fotó: Australia's Next Top Model/ Foxtel)
Alison Boxer, Sophie Van Den Akker, Ashlea Monigatti és Megan Jacob (Fotó: Australia's Next Top Model/ Foxtel)

Boxert állítása szerint nagyon meglepte, amikor közölték vele, hogy fogynia kell. „Otthon nagyon sokat mondogatják nekem, hogy túl sovány vagyok. Korábban előfordult, hogy csak ötven kilogrammot nyomtam, és ez meglehetősen ijesztő volt” – nyilatkozta Boxer. „Korábban soha nem próbáltam fogyni, de a bejelentés óta naponta kétszer edzek és az étkezésre is odafigyelek” – tette hozzá a 16 éves lány. Nem ez az első alkalom, hogy a Fox8 sorozatát amiatt éri kritika, mert fiatal lányokat próbálnak rávenni arra, hogy fogyjanak. Demelza Reveley 2008-ban ugyan megnyerte a versenyt, de eleinte Jonathan Pease, a résztvevők egyik segítője, valamint az egyik zsűritag, Charlotte Dawson is beszólt neki nagy feneke és vastag combja miatt.

Ön szerint is fogynia kell Alison Boxernek?

Lizzi Leighton Clark modellügynök szerint a producerek nem bizonyos alkatú lányokat kerestek, de tulajdonképpen a sikeres modellkarrierhez magasnak és kellően soványnak kell lenned. Megan O'Connor, az Eating Disorders Foundation of Victoria nevű szervezet szóvivője szerint a műsor nem megfelelő üzenetet közvetít a tinédzserek számára. „A legtöbb ember nyilván egy különösen vonzó lánynak gondolná őt, viszont mégis fogynia kell. Úgy véljük, hogy különböző testsúlyú és alakú lányokat kellene szerepeltetni, ahelyett, hogy azt sugallnánk, egy modellnek szupersoványnak kell lennie” – tette hozzá. A 20 éves Chantal Croccolo, egy másik versenyző állítólag mindig is sovány volt, de megérti, hogy az egészség fontosabb, és nem kell mindenkinek soványnak lennie.

Az ausztrál Topmodell leszek aktuális szezonját egyébként még javában forgatják, és csak júliusban kerül majd adásba.

Oszd meg másokkal is!
Mustra