Mariann gömbölyűnek látja magát a tükörben

Úgy tapasztalatom, hogy nagyon sokszor felejtjük el azt az élettel kapcsolatos alapszabályt, hogy "valamit valamiért". Persze ez így egyértelműen hangzik, sőt, hajlamosak lennénk azt mondani, hogy közhely. Mégis, mikor a saját életünk egyes döntéseit és annak logikus következményeit vizsgáljuk, sokszor felejtkezünk meg a mérleg másik serpenyőjéről.

mariann 050

Emlékszem még a tavalyi szezonban Évára, aki több évtizeden keresztül a sportnak élt, ami saját bevallása szerint az egyik legfontosabb része volt az életének, imádta és nem tudta volna elképzelni magát nélküle. Nem is akármilyen sportágat választott magának: thaiboxolt. Profi szinten, bajnokságokat nyert, edzőként dolgozott. Ezenkívül két-három állást vitt egyszerre, állandóan pörgött és egy perc nyugalmat nem hagyott arra, hogy magával foglalkozzon. Aztán a tükör előtt könnyes szemekkel azt mondta nekem, hogy túl fiúsnak tartja az alakját, viselkedését és edzéstársai sem kezelik őt igazi nőként...furcsák vagyunk mi emberek! Iszonyú energiákat fektetünk dolgokba, küzdünk célokért, amik fontosak számunkra és nem fogadjuk el, hogy ennek ára van. Pedig ez ilyen egyszerű. Például az is elég egyértelmű, hogy a szülés, kevés kivételtől eltekintve, nyomot hagy a nők testén. Na de mit kapnak cserébe!

Fogadjuk már el azt, hogy a nőiesség, a vonzerő nem néhány izomköteg vagy zsírpárna függvénye! Ha ez így lenne, akkor drága Soma barátnőmet sem hívhatnánk NŐNEK...akkor pedig elég nagy baromságot csinálnánk. Vagy emlékezzünk vissza Twiggy-re, aki prototípusa volt annak az uniszex, vékony nőideálnak, aki inkább egy alultáplált kisfiúra hasonlít, mint egy, a termékenysége teljében lévő, szexuálisan vonzó delnőre. És ennek ellenére, Twiggynek olyan kisugárzása volt, olyan ártatlan, szűzies kislányként tudott a kamerába nézni, hogy egy egész világ omlott a lábai elé. Ezt próbáltam Évának is akkor megmagyarázni; hogy akkor fognak a kemény, thaiboxos fiúk nőként viselkedni vele, már amennyire erre egyáltalán képesek, ha saját magáról elhiszi ugyanezt.

Mariann
Mariann

A mai műsor Mariannról szól, aki a közelmúltban felszedett néhány kilót. Miért? Mert sikerült kilépnie egy nem működő kapcsolatból, ahol évekig ökölbeszorult gyomorral élt. Talált magának egy új párt, aki szereti őt a gyerekeivel együtt. És Mariann fellélegzett egy kicsit, szívesen főz a pasinak, biztosan jól és ő maga is szívesen eszik...így most gömbölyűbb a csípője és van hasa is! A tükör előtt állva ezt annyira szörnyűnek találta, hogy könnyes szemekkel, látszólag elfelejtette boldog, kiegyensúlyozott életét. Én viszont egészen mást láttam a tükörben...

Lakatos Márk a Tejben-vajban vendégbloggere, posztjait a Viasat3 támogatja.

Oszd meg másokkal is!
Mustra