OFFLINE

Mariann gömbölyűnek látja magát a tükörben

2010. május 18., kedd 16:16

Úgy tapasztalatom, hogy nagyon sokszor felejtjük el azt az élettel kapcsolatos alapszabályt, hogy "valamit valamiért". Persze ez így egyértelműen hangzik, sőt, hajlamosak lennénk azt mondani, hogy közhely. Mégis, mikor a saját életünk egyes döntéseit és annak logikus következményeit vizsgáljuk, sokszor felejtkezünk meg a mérleg másik serpenyőjéről.

mariann 050

Emlékszem még a tavalyi szezonban Évára, aki több évtizeden keresztül a sportnak élt, ami saját bevallása szerint az egyik legfontosabb része volt az életének, imádta és nem tudta volna elképzelni magát nélküle. Nem is akármilyen sportágat választott magának: thaiboxolt. Profi szinten, bajnokságokat nyert, edzőként dolgozott. Ezenkívül két-három állást vitt egyszerre, állandóan pörgött és egy perc nyugalmat nem hagyott arra, hogy magával foglalkozzon. Aztán a tükör előtt könnyes szemekkel azt mondta nekem, hogy túl fiúsnak tartja az alakját, viselkedését és edzéstársai sem kezelik őt igazi nőként...furcsák vagyunk mi emberek! Iszonyú energiákat fektetünk dolgokba, küzdünk célokért, amik fontosak számunkra és nem fogadjuk el, hogy ennek ára van. Pedig ez ilyen egyszerű. Például az is elég egyértelmű, hogy a szülés, kevés kivételtől eltekintve, nyomot hagy a nők testén. Na de mit kapnak cserébe!

Fogadjuk már el azt, hogy a nőiesség, a vonzerő nem néhány izomköteg vagy zsírpárna függvénye! Ha ez így lenne, akkor drága Soma barátnőmet sem hívhatnánk NŐNEK...akkor pedig elég nagy baromságot csinálnánk. Vagy emlékezzünk vissza Twiggy-re, aki prototípusa volt annak az uniszex, vékony nőideálnak, aki inkább egy alultáplált kisfiúra hasonlít, mint egy, a termékenysége teljében lévő, szexuálisan vonzó delnőre. És ennek ellenére, Twiggynek olyan kisugárzása volt, olyan ártatlan, szűzies kislányként tudott a kamerába nézni, hogy egy egész világ omlott a lábai elé. Ezt próbáltam Évának is akkor megmagyarázni; hogy akkor fognak a kemény, thaiboxos fiúk nőként viselkedni vele, már amennyire erre egyáltalán képesek, ha saját magáról elhiszi ugyanezt.

Mariann
Mariann

A mai műsor Mariannról szól, aki a közelmúltban felszedett néhány kilót. Miért? Mert sikerült kilépnie egy nem működő kapcsolatból, ahol évekig ökölbeszorult gyomorral élt. Talált magának egy új párt, aki szereti őt a gyerekeivel együtt. És Mariann fellélegzett egy kicsit, szívesen főz a pasinak, biztosan jól és ő maga is szívesen eszik...így most gömbölyűbb a csípője és van hasa is! A tükör előtt állva ezt annyira szörnyűnek találta, hogy könnyes szemekkel, látszólag elfelejtette boldog, kiegyensúlyozott életét. Én viszont egészen mást láttam a tükörben...

Lakatos Márk a Tejben-vajban vendégbloggere, posztjait a Viasat3 támogatja.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.18 18:32:36beebeer

  A szilikon melltartópánt tényleg nagyon gáz! Én azt szoktam csinálni, hogy néha körülnézek, mit hordanak a nők tömegesen a józsefvárosi piac környékén. Na, azt mindenképpen kerülni kell, a szilikonpánt ott fordult elő nagy mennyiségben.

 • 2010.05.18 18:35:18Liliiiána

  én tényleg nem értem, hogy miért kellene minden embernek hasonlítania a másikra... jó példa erre, ha vki bemegy akármelyik egyetemre... 48kilós cicanacis egyencsajok rohangálnak... (most persze lehet, azt mondani, hogy irigy vagyok, de köszönöm, jól megvagyok az 56kilómmal is...)
  srácok között is lila meg citromsárga pólós fehér nacis egyedeket vélek egyre gyakrabban felfedezni...
  bár lehet, hogy csak én szeretem, ha vkinek van egyénisége, és pl harmadik találkozáskor sem tévesztem össze 10 hasonló emberrel...

 • 2010.05.18 18:39:07brigoletta

  Liliiiána: Ne b@ssssz, 56kg? És hány centihez? Ugye az sem mellékes:)

 • 2010.05.18 18:44:21Liliiiána

  170...de itt sztem nem ez volt a lényeg, csak mielőtt jönnének a "dagadt vagy és csak irigykedsz" témájú kommentek, így gondoltam ezt megelőzöm... de a hozzászólásom lényege az lett volna, hogy egyéniségre törekedjenek inkább az emberek, és az ilyen műsorok segíthetnek...

 • 2010.05.18 19:05:50brigoletta

  Liliiiána: Nem mindenki rosszindulatú ám:)

  Aztán az egyetemeken inkább a húsosan sztrecsigatyós nők a divatok:) És ha valami feszül a sonkán, az már nőies (képzelik el sokan)

 • 2010.05.18 19:08:18Liliiiána

  okés, akkor bocsika... csak ez már szinte megszokott...
  nem tudom, felénk én már az igencsak husis kategóriába tartozok... (debreceni egyetem)
  bár tényleg van egy olyan kategória is, akik kicsit sokat gondolnak magukról, és ezért tűnnek ki a tömegből... hát... itt is az arany középút lenne a tuti... :)

 • 2010.05.18 19:16:37Kockásfülűnyúl

  általában (férjem és anyám szerint) toprongyban nyomulok:) de imádom a szép és igényes fehérneműket, és van amikor kimondottan kidugom a pántjaimat.nekem tetszik, ha egy koponyás FCUK trikó alól kivillan a CK melltartó pántja.épp úgy, mint most:)sőt, hogy még igénytelenebb legyek, van amikor kimondottan imádom az elütő színű melltartókat egyszínű trikó alá.borzongtok?

 • 2010.05.18 19:17:49Kockásfülűnyúl

  Miskolc-Ájk a lányok nagy része repedtsarkú fíling szerint nyomul.persze riszpekt a kiv-nek:)

 • 2010.05.18 19:20:25brigoletta

  Kockásfülűnyúl: Jujjjj de csúnya lehet:)(ugye nem érdekel?)(engem sem más véleménye)

  Szerinted melyik faszit zavarja, vagyis minden faszit kibaszottul zavar a melltartópánt, mert csak akadály!

  És a sok irigy nő, meg asztatatat mondd, amit akar:)

 • 2010.05.18 19:21:22Kockásfülűnyúl

  brigoletta :hát ez az:)

 • 2010.05.18 19:21:58brigoletta

  Liliiiána : Debrecent úúúútálom! Van egy lotyó ott, akit meg tudnék ölni, de sajna nekem messze van és nem akarok ülni:)

  De a te alkatod a normális, a többi kórosan sovány:)

 • 2010.05.18 19:23:14cöcke

  Szerintem, meg kurvajól néz ki ebben a fehér göncben a csaj, a haja,meg a sminkje is jó (mondjuk a sminket később kérdés, hogy el tudja-e magának készíteni, vszeg nem).
  Hja, és ő aztán kurva messze van a dagitól az én fogalmaim szerint...

 • 2010.05.18 19:28:05bólint

  Hogy az Aréna Pláza (vagy most más ilyen szponzoruk van?) lazán engedi a stylistnak, hogy kavarogjon csak nyugodtan hosszú percekig a méregdrága rongyok, cipők között, az oké: barter, reklám - értem. Azt is, hogy a körül ugrált izguló delikvens végre boldog ezekben! Sőt, egyenesen kivirul - , odafigyelő jó sminkkel, fodrászal megfejelve :-D - a neki egyébként megengedhetetlen árú göncökben. Ezt is elfogadom.
  Tényleg ég és föld a fenti képek közti difi.

  Hogy megkap örökbe egy-két rongyot, táskát, cipőt - még az is belefér gázsi gyanánt. (nem tudom, így van-e?)
  De ezt a színvonalat hogyan tartja majd fent a mindennapokban ezentúl? Mert azért egy ilyen szandál nem párezer forintocska... És egy nem átlagos méretűnek - lapos mell, nagyobb popsi, stb. - turkában se könnyű a magára való mutatóst, előnyöst összegereblyézni.
  Hamupipőke bálba megy-érzést ad ez a műsor, ami persze biztos hasznos is a hemungok legyőzésében, - na, de felébredni utána a realitásban... Hát azt is megnézném. Tud frusztráló lenni a NINCS is, ha már elfogadtam magam és épp kezdeném az új életemet.

 • 2010.05.18 19:28:59Liliiiána

  :)
  amúgy én is szeretem a melltartópántokat... főként a feketét, főleg, ha nem hagyományos, hanem van vmi csipkés beütése.... sztem szexi... :)

 • 2010.05.18 19:39:08bólint

  Ja az ízlést jól megmondó: én német/amerikai turistanőket látok néha olyan vastag és randa, néha agyonmosott melltartópántot villogtatni kifelé a topjukból (hatvan felett is), hogy csak na! Ők is ribizli-kategória a Lajtától nyugatra élő férjeik szemében?

  Amúgy sok mutatós melltartót direkte mutogatnivaló pántokkal terveznek, különben mi az istennek lenne rajtuk finom hímzés, apró dísz: selyemszalag, -rózsa, flitter, stb. nagyon szépen rávarrva? Ez, amikor kilátszik, inkább ékszere a ruhának, ha színben és stílusban mennek egymáshoz.

  És akkor mindjárt jön a "nyáron - ami lesz-e még idén?? - + 50 fokban igényes nő csak harisnyával nyomul"-előírás meg a többi idejét múltság.
  Én se szeretem a nájlonpántot, de láttam nagyon igényes oldalon is ilyen - ritka! - megoldást. És szerintem a meglévő bögyöket fel is lehet dobni különféle kézimukával házilag is.

 • 2010.05.18 19:47:27Animacs

  2010.05.18 17:38:05vernarancs
  te nem érted a lényegét. hiába optikai, akkor is önbzalom-erősítő, ugyanis azt mondja: belőlem is lehet szépet csinálni,nem vagyok reménytelen. nem kell örökre sminkben, megfelelő ruhában létezni, elég ha tudja, hogy ha akarja, szüksége van rá, akkor ő is tud szép lenni.

 • 2010.05.18 19:49:58brigoletta

  bólint: Megmondtad az igazságot! Nálad a pont!

  A szomszéd aszott bácsiból is lehet fotózni szexi nőt, mert a képeket annyira el lehet retusálni, amennyire nem szégyenli a fotós!

  Illúzió az egész!

  Ha valaki nem belülről valaki, akkor a külső máz jó esetben is csak 30-40 év garanciát kap:)

 • 2010.05.18 19:56:36Vénuszi nő

  Én nagyon bírom a Somát, szerintem, ő egy igazi nő. A nőiesség belülről jön és vannak módszerek, amikkel fejleszteni lehet.

  Mariann nagyon jól néz ki. Gratulálok neki! Márkot szeretem és tisztelem, mert segít sok nőnek elhinni, hogy nő. Míg nagyon sok heteroférfi csak megalázza a nőt a megjegyzéseivel.

 • 2010.05.18 20:00:50Vénuszi nő

  Bocsánat, pontatlan voltam. Nemcsak a férfiak, hanem sok nő is direkt beszól a másik nőnek, hogy véletlenül se érezze magát nőnek.

 • 2010.05.18 20:02:31brigoletta

  Vénuszi nő: Most akkor ellentmondásba keveredtél:)

  Az első bekezdésben Somával indítasz, miszerint egy frankó nő.

  Utána meg egy nőnek kell külső segítség ahhoz, hogy tudja meg, hogy nő.

  Hogy is van ez?

  Soma ronda, gusztustalan és félművelt.

  Aki meg elmegy televízióba megerősítést kapni, még félművelt sem:)

 • 2010.05.18 20:07:41saptidapti

  ezt a xart. hát minek látná magát ha egyszer az.

  bexarás már az is szenzáció ha valaki olyannak látja magát amilyen !!!

 • 2010.05.18 20:27:38nessun dorma!

  Soma félművelt? Ezt honnan szűrted le?

 • 2010.05.18 20:41:09Stipistopi

  ki az a Twiggy???

 • 2010.05.18 20:43:20Vénuszi nő

  Sehonnan se szűrte le. Ő a tipikus magyar mentalitást képviseli. Ha valaki nem úgy gondolja, mint ő, akkor az hülye, félművlet, csúnya, bunkó, dögöljön meg.

 • 2010.05.18 20:48:27puculó

  ez a Márk fiú jobb bige..túrnám a haját :D

 • 2010.05.18 20:50:24Ladyb

  A ruha alól kivillanó melltartópántot (sokszor teljesen eltérő színűt) a Sex and the City Carrie-jét alakító SJP (illetve a stylist-jai) hozta divatba kb. 10 évvel ezelőtt. Azóta ez a combo polgárjogot nyert a divatban.

 • 2010.05.18 21:20:32Animacs

  2010.05.18 20:02:31brigoletta
  úgy, hogy nem ezt mondta. azt mondta, SOK NŐNek. nem mindnek. viszont, ha megmutatják neki, h. ő is lehet az, az igenis sokat segít.

 • 2010.05.18 22:00:36flippant

  Optikai tuning, semmi más. Ha egy karácsonyfa torz akkor hiába aggatod tele díszekkel, torz marad. Ha egy épület csúnya akkor hiába fested át, csúnya marad. Ugyanígy van ez a nőkkel is. Mert most feltuningolják elfogadható szintre de nem lesz gyémánt. Csupán hamisan csillogó üveggyöngy ami az első terhelésnél porrá hullik szét.

  Mert gyémántnak SZÜLETNI KELL!

 • 2010.05.18 22:19:03Chiacig

  Szerintem kurva szegszi a kilátszó melltartópánt. Ja és férfi vagyok.

 • 2010.05.18 22:19:34ciccam21

  Csodás lett a végeredmény, gratulálok!

 • 2010.05.18 22:20:46Liliiiána

  azért egy kis önbizalom sztem csak megszépíti a nőket... mert annyi pasi ill. nő rombolja az önképünket... ezért is lehet 'megoldás' egy szép ruha, fehérnemű v akármi, amiben jól érezzük magunkat, és így a kisugárzás is sokkal pozitívabb...

 • 2010.05.18 22:59:35lurk

  "Mert gyémántnak SZÜLETNI KELL!"

  Vagy csiszolni kell draga penzert.. Szikével..

 • 2010.05.18 23:00:26Animacs

  2010.05.18 22:20:46Liliiiána
  pontosan. ezt mondom én is. de itt sokan nem akarják elfogadni (gondolom, a feleségnek is azt mondják majd, ha esetleg meghízik, öregszik, megcsúnyul, h. ugyan már, te menthetetlen vagy...)

 • 2010.05.19 09:28:09vernarancs

  Animacs, szerintem meg pont te nem erted a lenyeget. Mindenkibol lehet szepet CSINALNI, de az csak latszat. Persze ez noveli az onbizalmat, de attol meg nem lesz szep az illeto, max azt kepzeli magarol.
  Ha az ember akar venni egy herendi porcelan keszletet, akkor nem veszi meg a muanyag kinait ami herendinek van festve es az elso mosogatasnal lejon rola a szep festes es marad a kinai muanyag.

 • 2010.05.19 09:34:19smartika

  Márk, nagyon jó vagy, öröm olvasni!! És Somát is bírom, ez egy nagyon jó műsor!

 • 2010.05.19 09:43:59Szilvamama

  Én az előző évad összes adását láttam, és ezt is nézni fogom. Elsősorban azért, mert kíváncsi vagyok arra, hogy mit lehet kihozni a jelentkezőkből, másodsorban azért, mert már eddig is ellestem néhány olyan praktikát, amit a hétköznapokban most is használok. Persze az alapanyag (azaz én) azonos, de sokkal jobban érzem magam, ha egy kis optikai tuningot is bedobok. Gondolok itt a sminkre, frizurára, előnyösebb ruhákra stb. Senki nem veszi észre pl. a hasszorítós fehérneműt rajtam, de a különbség szemmel látható. Persze attól én még ugyanúgy küzdök a súlyfeleslegemmel, de ránézésre normális a hasam és a derekam.

 • 2010.05.19 12:05:03ain't we the lucky ones

  2010.05.19 09:28:09 vernarancs

  és végső soron baj az, ha szépnek képzeli magát legalább addig is?
  nem az lenne a cél úgy általában, hogy fogadd el magad, tartsd szépnek magad, mert akkor azt fogod sugározni?

  miért kell letörni az ilyen emberek szarvát?
  aki nem született szépnek, az jobb, ha elássa magát, és meg sem próbál megbékélni önmagával?

  mert az oké, hogy te férfi vagy, és épp válogathatsz a herendi és a kínai gagyi közül...

 • 2010.05.19 13:31:03Macaroon

  Én ezen az életunt hülye picsán úgy felidegeltem magam, hogy végig sem néztem, pedig szeretem a műsort! Tök vékony dereka van, kerek nőies csípője, hihetetlen, hogy ilyen idióták legyenek a nők! Amúgy meg tűnés sportolni.

 • 2010.05.19 13:45:00dunduska777

  ZANZIBÁR!!
  NEM attól lesz valaki igénytelen,h kilóg a melltartópántja!!!!akkor a nők 80 százaléka az..."kicsit" túlzol!!!!!!!!!!

 • 2010.05.19 14:44:43Animacs

  2010.05.19 12:05:03ain't we the lucky onespontosan errol szol a musor, amit irsz. vernarancs meg egy hulye, mar elnezest.

 • 2010.05.19 15:19:14Makk Marcsi

  dunduska, sajnos így van: a nők 80%-a igénytelen...

  És csatlakozom: ez a nő is "csak" punnyadt volt, amit nem elfogadni kell, hanem mozogni, sportolni, hogy ne legyen valóban kövér.

 • 2010.05.19 15:24:39bólint

  Twiggy /ágacska) nagyon sovány volt, ahogy fentebb is írták: itt látni őt.[link]

 • 2010.05.19 15:35:21bólint

  Az volt furcsa tegnap, hogy ez a Mariann 32 évesen ennyire leharcolt volt. Két gyerek oké, de akkor is. Nagyon elnyűtt volt szegényke. Ami jót tett neki, az a gondoskodás meg a kurvadrága cuccok (engem is igencsak feldobnának ajándékba kapva :-))). Erre írtam fentebb, hogy ezt - profi sminkes, fodrász, masszőz, stylist, folyamatosan elérhető jó holmik - nem lesz könnyű pótolnia vagy elérnie. De ha boldog lett, heuréka!
  Gondolom a villanófényben fürdőzgető cele/p/binák se véletlenül rohanják le Dubajt - valahonnan kell a zsé ehhez a nívóhoz. A haslesztorítós, mellkidobó, szilikonpárnácskás bögyös vampkülsővel meg az a baj szerintem, hogy előbb-utóbb azt le kell venni... Akkor tényleg eredményesebb a testedzés valamilyen formában.

  Mindenkiből ki lehet hozni ennyi melóval és ráfordítással - éljen a Mastercard, mutogatták eleget :-D - a maximumot.

 • 2010.05.19 15:40:49bólint

  Ja tényleg: a Szex és NY-ban SJP folyton fekete melltartókat viselt fehér!! átlátszó izék alá is. Erre meg pláne mindig azt írták addig, hogy ennél közönségesebb látvány a kamionsoron se létezik. Aztán a Szex és NY en bloc minden ötlete ász és vadul követendő lett a divat világában.

  Sőt:i a tegnapi adásban a Soma bugyirózsaszín pántja is kivillogott rendesen a piros top alól...

 • 2010.05.19 16:12:24pazvega

  Kockásfülűnyúl, en is igy gondolom:)
  Nekem kifejezetten tetszik, a egy feher polo ala (aminek az egyik valla lecsuszik), fekete vagy piros melltartot veszek fel, es a pant direkt latszik ki.

  Csak nezd meg Gwen Stefani egyes fotoit, o aztan tudja, hogy kell hordani a melltartokat:)
  Szamomra o az egyik etalon.

 • 2010.05.19 16:21:47Zerstörer

  Ronda volt tréningruhában, ugyanolyan ronda maradt kiglancolva.Szépnek születni kell, nem tudom miért nem lehet ezt megérteni? Ennyire egyszerű.
  Különben is van pinája, az már félsiker az életben.

 • 2010.05.19 16:51:06XYka

  Én úgy érzem, hogy szőke hajhoz ilyen sötét szemfestés nagyon feltűnő.

 • 2010.05.19 17:56:12namény

  Nem az alakjával van gond,hanem a hajával és az öltözködésével.Egy szép frizura,szolid smink vonzóvá tenné.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta