OFFLINE

Ráncosíthat a ránctalanító botox

2010. május 14., péntek 06:52

botox250

Az arcfeszesítő termékek Michael Jacksonjának újabb mellékhatására hívták fel a figyelmet a tudósok a Journal of Cosmetic Dermatology legújabb számában. A legfrissebb kutatási eredmények azt mutatták, hogy a botox túlzott, valamint szakszerűtlen használata következtében a le nem bénított arcizmok fokozott működésbe kezdenek, megpróbálják helyreállítani a botoxtól lebénult, működésképtelen izmokat. Az arcizmok aktívabb működése pedig újabb, mélyebb ráncokat eredményezhet az orrnyeregnél, valamint az orr környékén.

„Bizonyos izmok bénítása más izomcsoportok aktívabb működését idézhetik elő” – nyilatkozta a Daily Mailnek a New York-i Weill Cornell Medical College bőrgyógyásza. A lap szerint az orrnyeregben és az orr környékén nevetés közben tűnnek elő leggyakrabban a ráncok, ezért a vidám celebekről könnyebb megállapítani, botoxoztattak-e, és ha igen, mennyire szakszerűen tették ezt. Danii Minogue és Amanda Holden például rossz orvost választott.

Dr. Nick Lowe, a londoni Cranley Klinika vezető bőrgyógyász-kozmetológusa a lapnak elmondta, a homlok botoxozásakor rendkívül körültekintőnek kell lenni, ugyanis a homlok bénított izmai a orrnyereg és az orr környékén található izmokat aktívabb működésre készítetik. Lowe a ráncok elkerülése érdekében az egész orrba botoxot fecskendez, különösen akkor, ha a szem körüli ráncokat kezeli.

botox450

A botox egyébként az egyik legnépszerűbb ránctalanító termék az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, ezt bizonyítja, hogy a hírességek sem vetik meg. Nicole Kidman, Danii Minogue, Jennifer Aniston és Anastacia is bevallotta, hogy volt már dolga az izmokat bénító ránctalanítóval.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.14 08:48:17Before

  Istenem, bárcsak felfedeznék, hogy a kutyaszar orálisan alkalmazva kiváló kozmetikai hatással bír. Budapest villámgyorsan meggazdagodna...

 • 2010.05.14 09:32:13victor vacendak

  A lényeg a cikkben, "szakszerűtlen" használat. Nem a botoxban van a hiba, hanem a páciens túlzott elvárásainak megfelelni akaró orvosban.

 • 2010.05.14 10:52:00Spikey13

  csak én nem tudom elképzelni, h az egész arcom le van bénulva és nem grimaszolhatok őrülten kedvemre? mondjuk ha majd egyszer én is ráncos leszek nem igy fogom látni, de most elég visszataszitónak tűnik.

 • 2010.05.14 12:00:15Stipistopi

  2010.05.14 09:32:13victor vacendak
  A lényeg a cikkben, "szakszerűtlen" használat. Nem a botoxban van a hiba, hanem a páciens túlzott elvárásainak megfelelni akaró orvosban.


  nem. a páciensben van a hiba.

 • 2010.05.14 12:38:37Ingrid

  Én a génjeimre esküszöm :)
  Végignézek a családom nőtagjain, és nem esek kétségbe :P

 • 2010.05.14 22:26:00flippant

  Mikor egy ilyen szarrá botoxolt arcú luvnyát sunázol milyen gáz lehet az a rezzenéstelen merev arc?

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta