Csóró plakáttervező lett a srácból a Nevermind borítóján

Spencer Elden, a Nirvana Nevermindjának borítójan meztelenül úszkáló csecsemő nem esett távol a lemezborítóktól, jelenleg saját bevallása szerint csóró plakát- és ruhatervező.

Legalábbis ez derül ki abból a videóból, amit akkor készítettek a 19 éves Eldennel, amikor az Obey clothinghoz került, egy mindenféle street art elemeket ruhákon megjelenítő céghez.

Az Obey clothing vezetője Shepard Fairey, akinek az egyik grafikájából készítették a híres Obama-plakátot, a HOPE-ot.

"A becenevem baby vagy Nirvana baby, mert én vagyok a Nirvana lemezborítón. Azt hiszem ez egy szórakoztató adat rólam. A világon már mindenki látta a péniszemet, vagyis a csecsemőpéniszemet" - meséli magáról Elden a felvételen.

1991, Geffen Records
1991, Geffen Records

A borítóról elmondta, hogy a szülei egy művészeti iskolába jártak a képet készítő fotóssal, akinek az első nagyobb munkája volt ez a borító, és kétségbeesetten hívta fel Elden szüleit, hogy nincs gyereke, viszont egy víz alatt úszó csecsemőről kéne fotót csinálnia, tudnak-e neki segíteni.

Elden azt mondja, apjától örökölte a művészi vénát, de míg apja a filmiparban dolgozik és leginkább kellékeket gyárt, addig ő a plakát- és ruhaiparban szeretne elhelyezkedni.

"Szeretek gördeszkázni, és srácok azt szeretném a legjobban, hogyha megnéznétek a honlapomat, és megvennétek valamelyik nyomatomat. Egy kis pénzt próbálok keresni, mert teljesen le vagyok égve" - reklámozta magát Elden, aki leginkább a nyomasztó, sötét képeket szereti.

Munkáit a blogján, a Vampire's One Dayen lehet megtekinteni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek