OFFLINE

Csóró plakáttervező lett a srácból a Nevermind borítóján

2010. május 12., szerda 06:14 |

Spencer Elden, a Nirvana Nevermindjának borítójan meztelenül úszkáló csecsemő nem esett távol a lemezborítóktól, jelenleg saját bevallása szerint csóró plakát- és ruhatervező.

Legalábbis ez derül ki abból a videóból, amit akkor készítettek a 19 éves Eldennel, amikor az Obey clothinghoz került, egy mindenféle street art elemeket ruhákon megjelenítő céghez.

Az Obey clothing vezetője Shepard Fairey, akinek az egyik grafikájából készítették a híres Obama-plakátot, a HOPE-ot.

"A becenevem baby vagy Nirvana baby, mert én vagyok a Nirvana lemezborítón. Azt hiszem ez egy szórakoztató adat rólam. A világon már mindenki látta a péniszemet, vagyis a csecsemőpéniszemet" - meséli magáról Elden a felvételen.

1991, Geffen Records
1991, Geffen Records

A borítóról elmondta, hogy a szülei egy művészeti iskolába jártak a képet készítő fotóssal, akinek az első nagyobb munkája volt ez a borító, és kétségbeesetten hívta fel Elden szüleit, hogy nincs gyereke, viszont egy víz alatt úszó csecsemőről kéne fotót csinálnia, tudnak-e neki segíteni.

Elden azt mondja, apjától örökölte a művészi vénát, de míg apja a filmiparban dolgozik és leginkább kellékeket gyárt, addig ő a plakát- és ruhaiparban szeretne elhelyezkedni.

"Szeretek gördeszkázni, és srácok azt szeretném a legjobban, hogyha megnéznétek a honlapomat, és megvennétek valamelyik nyomatomat. Egy kis pénzt próbálok keresni, mert teljesen le vagyok égve" - reklámozta magát Elden, aki leginkább a nyomasztó, sötét képeket szereti.

Munkáit a blogján, a Vampire's One Dayen lehet megtekinteni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.12 10:28:29www.SexHell.hu

  Egyik kedvenc albumom volt! Tök jó tudni, mi lett a kissráccal. Ez kb olyan mint amikor az Indul a bakterház Olvasztó Imréjével készítettek riportot, ha jól emlékszem Jakupcsek! :):)

 • 2010.05.12 10:35:51Raszputyinka

  Egyébként a srác ügyes nagyon.

 • 2010.05.12 11:32:51Ben Zinkoot

  Basszus, hogy repül az idő! mintha a múlt héten kalapoztam volna össze a pénzt a családtól erre a lemezre. :-(

 • 2010.05.12 12:53:24bsv

  ezt a szegény gyereket jó korán megszabadították a fitymájától...

 • 2010.05.12 13:12:41morrisal_

  Nagyon gagyi munkái vannak szegénynek... Tipikus amerikai ál-művész. Még csak nem is pop, amit csinál. Semmitmondó plakátok, ócska kivitelezés.

 • 2010.05.12 13:49:21Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker

  Kibaszott nagy lemez.
  A srác munkái viszont hidegen hagynak (mint ahogy Warhol is). De azért szeretnék így tudni rajzolni.

 • 2010.05.12 14:09:07Alhazred

  de jó, hogy rögtön a fitymája megléte a fontos.

 • 2010.05.12 16:17:53sk1nny

  a funfact baszdmeg nem szórakoztató adatot jelent, hanem csak annyit, hogy érdekesség. vagy google szótárral forítottad, kedves mm?

  'szerek gördeszkázni'? 'eljönnétek a honlapomra'?

  a velvet főnökség tisztában van vele, hogy a gyerekmunka ebben az országban törvénytelen?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta