Mindenkinek joga van a fürdőruhához

Újra itt vagyunk és nagyon szeretném elérni, hogy minél többen szeressék a testüket ezen a nyáron!

Ez talán még fontosabb, mint télen, hiszen a lassan, de biztosan közeledő bikini szezon sokunknak okoz fejtörést. Remegünk, ha a tömött fürdőruha boltok próbafülkéire gondolunk és kínzó önvád kerít hatalmába a télen nem sikerült fogyókúrák miatt. Már jó előre azt számítgatjuk, hogy hogyan lehetne a legügyesebben megúszni a "nagy vetkőzéseket", hogy lehetne úgy okoskodni, hogy minél kevesebb helyen,  minél kevesebb ember lásson minket....mert hát mi elfogadjuk kövérnek magunkat, de nem kell azt másnak látnia...Ez a mondat legalább annyira idegesít, mint amikor a tolerancia bajnokai azt vágják a fejemhez, hogy végül is nem akkora baj az, ha valaki meleg, csak otthon, zárt ajtók mögött csinálja!


Borzasztóan természetellenes, hogy eljutottunk a 21. század elején odáig, hogy a mesterséges képek terrorja következtében úgy gondoljuk: csak azoknak szabad strandra, tengerpartra, uszodába járniuk, akik minimum egy olimpiai úszóbajnok fizikai adottságaival rendelkeznek férfiként, nőként meg nem lépik túl a nullás vagy egyes fürdőruha méretet, persze legalább 1,75 magassággal.

Miközben az átlag magyar hölgyek körülbelül 10 centiméterrel alacsonyabbak, és a méretük a kettes és négyes között van. Akkor miről beszélünk pontosan? Hogy a magyar nők nagyrészének tilos levetkőznie nyilvánosan? Nem agyrém ez? Az a baj, hogy ezt azok a hölgyek is sokszor elhiszik magukról, akik az említett magyar áltaghoz tartoznak, ne adj'isten még molettebbek ennél.

Hát akkor szeretném a magam részéről mégegyszer leszögezni: nagyon káros az efféle gondolkodás! Volt már egy-két olyan kora az emberi kultúrtörténetnek, amikor túl nagy fontosságot tulajdonítottak a tökéletes fizikumnak és csecsemőket dobtak le a hegyről, hogy közelebbi példákról már ne is beszéljek.

Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a képterror egyik nagy gyárosa, a divatipar is felfedezte magának a plus-size modelleket és Gaultier, Dolce&Gabbana és más top tervezők egyre többet foglalkoztatnak duci, molett, husi, gömbölyű, de mindenképp SZÉP hölgyeket a kifutókon és különböző reklámokban.

Ilyen pályára készül a Szeretem a testem mostani első adásának lánya is, a 23 éves Rita, és minden adottsága megvan hozzá. Ezt alig két hét után úgy is meg szerettem volna neki mutatni, hogy szépsége teljében beültettem egy kirakatba, romantikus rózsaesőben. Hiszen egy jövendőbeli modell legfőbb visszaigazolása, a közönség reakciója kell, hogy legyen.

És hogy mi történt? Nézzék meg a keddi első nagy leleplezésünkben!

Lakatos Márk a Tejben-vajban vendégbloggere, posztjait a Viasat3 támogatja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek