OFFLINE

Világ színei egyesüljetek!

2010. május 7., péntek 09:32 |

Az Information is Beautiful oldal különböző adatok látványos képi megvalósításaira törekszik. Ott találtunk rá a Colours In Cultures ábrára, ami végre áttekinthetően bemutatja, melyik kifejezéshez milyen színek társulnak egy-egy kultúrában.

Az ábráról könnyedén leolvashatjuk, hogy míg Amerikában, Japánban és Nyugat-Európában a halál (16) színe a fekete, addig a hinduknál és a kínaiaknál a fehér, a muszlimoknál az ezüst, a dél-amerikaiaknál pedig a zöld jelenti ugyanezt. A gyász (59) kifejezésénél szintén eltérés van, míg például nálunk a fekete, addig a kínaiaknál a fehér, de van, ahol a sárga utal a veszteségünkre.

A házasság (56) színe a nyugati kultúrákban ugye a fehér, míg a hinduknál és a kínaiaknál a piros.

A gonosz (24) színe egyértelműen a fekete, azonban a gonosz visszaverését a kultúrák teljesen más színekhez kötik. A nyugati kultúrában, a hinduknál és az ázsiai népcsoportoknál a sárga a gonosz elutasításának (71) a jele, a japánoknál a piros, míg a kínaiaknál a zöld. Ezek után nem meglepő, hogy a békéhez (63) is teljesen másképp viszonyulnak, és nem biztos, hogy mindenütt megértenék elsőre, ha fehér zászlót lengetnénk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta