OFFLINE

Ciki melltartó nélkül létezni?

2010. április 28., szerda 14:46

Van a melltartóval az a kibékíthetetlen probléma, hogy az esetek elég nagy hányadában a kényelem és a tartás nem fér meg egymással.

A merevítőket, szivacsokat, halcsontokat nélkülöző darabok kellemesen rásimulnak a testre, viszont az esetleges mellhibákat nem korrigálják, és egy bizonyos méret felett nem is tartanak igazán.

A pushup, a merevítő felpolcolja a cicit, de ha mindenki mélyen magába néz, bevallhatja, hogy még a legdrágább, legkényelmesebb darabokat is örömmel veszi le egy hosszú nap végén. A mellet alapvetően nem természetes tartóba szorítani, a melltartás gyakran kényelmetlen lehet, a nyugati kultúrában mégis szükséges, különböző okokból.

A mell természete (mérete, alakja, súlya) nagyban függ a melltartóhoz való viszonyulástól, sokaknak éppen hogy melltartó nélkül kényelmetlen létezni, mert zavarba jönnek, ha a felsőjükön keresztül átlátszik a mellbimbójuk vagy ide-oda mozog a mellük, hat rá a gravitáció, húzza a hátat, zavar a szaladgálásban, persze, ha az ember éppen szaladgálni akar.

Ma már a praktikum, a szexualitás, a méret, az alkalom eltérő vágyat ébreszthet a melltartó-viselés iránt, de amikor Germaine Greer feminista író, újságíró, tudós, irodalmár a hatvanas években azt mondta, hogy a "melltartó nevetséges találmány", meglehetősen sokan sorakoztak mögé, és a melltartónélküliség az ébredező nőjogi mozgalmak eszköze lett. Ők úgy gondolták, hogy a melltartó a nőt korlátok közé szorító patriarchális világ szimbóluma.

Képgalériánkban olyan hírességek fotóit gyűjtöttük össze, akik tesznek a melltartóval kapcsolatos, hallgatólagos társadalmi szabályokra, és bátran kimennek az utcára melltartó nélkül. Ön kimenne? Mit gondol a melltartónélküliségről?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.28 18:13:14fagzal

  "...a nyugati kultúrában mégis szükséges, különböző okokból."

  A f@szom szükséges!

 • 2010.04.28 18:14:02EyesOnFire

  Nekem kényelmetlen melltartó nélkül, úgyhogy én szinte mindig hordok. Attól kapok frászt amikor nulla önkritikával rendelkező nők melltartó nélkül, csipőig lógó mellel mászkálnak, úgy, hogy a mellbimbójuk szinte átszúrja az anyagot. Mindenkinek önkritikát kéne gyakorolnia, de ez nyilván nem megy.. Majd igyekszem nem odanézni.

 • 2010.04.28 18:20:21partika

  egyébként meg szerintem akinek úgy kényelmes, az hordjon, akinek meg úgy kényelmes, az ne hordjon. miért lenne bármelyik is ciki?

 • 2010.04.28 18:22:00Tonohaver

  Donzsolt-nál a pont.
  Volt olyan nőm nagy mellel, hogy kiállta volna a "cigi" próbát (kiesik-e az alátett cigarettaszál) volt olyan kicsivel, hogy nem.
  Mindkettőt szerettem, sőt a kisebbik, "lógó" mellűt jobban. Ez pont olyan hülyítés egyesek részéről, mint visszafelé a farokméret, legalábbis "értelmes" határokon belül.
  Lehet vonzó arca, szeme, szája, hangja, lába, popija, modora, stb., stb., ami elbájol.

  Többen nem csak a mellet értékeljük a nőben.
  Extra "szolgáltatás" ha fotó téma, ha nem, akkor miért is nem szerethetem?
  Ha csak ezen múlna, nem élne ennyi ember a földön...

 • 2010.04.28 18:24:46panda maci

  Nekem B kosaras, és kényelmetlen melltartó nélkül, fáj nélküle, ezért mindig hordok, otthon is, kivéve alvás. Viszont soha nem push up-ot, és nem szivacsosat, az fémszálat viszont abszolut nem is érzem benne.
  Nem lógnak a melleim, csak érzékenyek nagyon.

  Amúgy a melltartó pont a kötőszövet megereszkedését akadályozza meg, késlelteti. Ha szép a cici, és rendszeresen nem hord valaki melltartót, meg fogja adni magát mérettől független a gravitációnak (nőgyógyász mondta).Alkalmankénti nem hordás, nem gond.

  Amely nők szerint kényelmetlen, azok feltehetően nem a megfelelő méretet hordják.

  Tudomásom szerint helyes méret meghatározás:

  A mellkas kerületét le kell mérni mell alatt, bordákon, a háton is rendesen fusson körbe. ez megadja a méretet, hogy 78 cm, akkor 80-as nagyság, 76 cm az 75-ös nagyság konfekciós.
  Ezután le kell mérni a mellkerületet nem a mell alatt, hanem a melltbimbók nmagasságában, és az így kapott számot kivonni az előbbiből. Az így kapott szám fogja a kosár méretet megadni.

  Például, ha a különbség 12 cm, az A kosárméret.
  12-14 cm =B, 14-16 cm=c, 16-18 cm=D, 18-20 cm=DD

  Így könnyű kiszámítani, hogy pl. 80 B, vagy 75 B kell -e valakinek, ...stb.

  Ezen kívül alap, hogy melltartót próba nélkül sose veszünk! A hátnál is egyenesen kell menjen, nem felcsúszva, amit nyáron sokszor látni szűk felsők alatt, mikor valaki kisebbet hord mint hátkörméretéből adódna. Azokat el is hiszem, hogy kényelmetlenek az illetőnek, olyankor bök szúr, nyom, csíp.

  Szerintem sokan, a kosár méretet eltalálják, próbálgatják, könnyű eldönteni, hogy belefér-e kényelmesen a cici, vagy sem. De ehhez nem feltétlen párosul, hogy a saját körméretüket figyelembe veszik. Pl. lehet valakinek 80 B kéne, de 75 B-t hord, az tényleg nem lesz kényelmes.

  Folyt. köv.

 • 2010.04.28 18:27:50panda maci

  Nyáron elég a bárhol szétnézni, ha szűk felső van valakin, a kosárméret ha jó is, hátulról sokszor simán kiszűrhető a melltartójának állásából, hogy nem megfelelő méretet hord, túlságosan bevág neki, nem egyvonalban fut át szépen keresztben a lapockák alatt, hanem görbén, ívelten felcsúszva...stb.

  Amúgy ha valaki nem akar, ne hordja, bocsi ha okoskodó kommentnek tűnik előbbi hsz-emmel együtt, de hátha olvassa olyan, akinek kényelmetlen ezen amúgy nagyon kényelmes ruhadarab, egy próbát megérhet neki (Nekem push up és szivacsocs verziók megfelelő méretben sem kényelmesek, de szivacs nélküli verziónál is kapható dupla anyaggal a kosárnál, vagy nehezebb mellnél vastagabb pánttal, - de a minőségnek ára van. Szerintem megéri áldozni melltartóból a kényelemre.

 • 2010.04.28 18:35:58kattekop

  egyetertek mindazokkal, akik a kenyelmetlenseg miatt nem hordanak push-up vagy kosaras melltartot, en sem birom elviselni. de hahooo, notarsaim, mi a helyzet a sportmelltartoval? olyan kenyelmes es eszrevetlen mint egy triko es meg a mell formajat sem torzitja el.

  mellesleg nem ertek egyet azzal, hogy aki nem hord melltartot az nagyobb esellyel rendelkezik majd logos cicikkel. inkabb forditva..

 • 2010.04.28 18:36:51boszor

  Engem rendesen zavar, amikor a munkahelyen szembemegyek a kolléginával, aki a legszűkebb/legvékonyabb blúza alá sem méltóztatik melltartót venni. Amúgy formásak a mellei meg minden, de nálam ez kábé az a kategória, mintha a férfikolléga farka rajzolódna ki tisztán a nadrágban. Egyikre sem vagyok kíváncsi.

 • 2010.04.28 18:51:32panda maci

  kattekop:

  "mellesleg nem ertek egyet azzal, hogy aki nem hord melltartot az nagyobb esellyel rendelkezik majd logos cicikkel. inkabb forditva.."

  Miért?
  Hiszen én úgy tudom a melltartó pont a kötőszövet nyúlását akadályozza meg, nélküle gravitáció húzza, egy ideig tart, szép marad, majd leenged, hiszen nyúlásra is van tervezve (szülés, szoptatás...)

  Nekem egy fiatal nőgyőgyász még tini koromban azzal szemléltette, hogy számos tininek, fiatal felnőttnek ha nem túlsúlyos, szép állású a melle, független attól, hogy civilizált, vagy nomád törzsi nő. Viszont meg lehet nézni évtizedekkel később meg van a hatás, vessem össze, a civilizált melltartót viselő nők melltartó nélkli képeit, a melltartót soha nem viselt nomád törzsi asszonyokéval.

  A melltartósé is a korral ereszkedik, de nem mindegy a mérték.

  Biztos láttál te is már fényképről nomád nem fiatal nőt, szinte hasig érő szottyadt mellekkel.

  Mivel nekem érzékeny a mellem, amúgy is kell melltartó, az is fáj, ha zökken a busz, viszont ha nem így lenne, engem akkor is meggyőzött a doki a melltartóviselés hosszú távú előnyéről :D. Valószínű 15-20 év múlva nem lesz mindegy nekem, hogy mennyire lesz megereszkedve :D

 • 2010.04.28 18:58:47szaszacs

  sok szép mellű nő azért hord melltartót, mert a férfiak gátlástalanul bámulják őket ha melltartó nélkül sétálnánk az utcán.
  ettől az ember kicsit úgy érzi magát mintha meztelen lenne...
  gyertek ki ti is alsóneműbe
  akkor mi sem veszünk fel cicitartót :D

 • 2010.04.28 19:36:25tildy:)

  155 eve skorom ota sosem mentem ki nelkule. Van olyan meret ami folott mar kotelezo, sajnos beleesem.

 • 2010.04.28 19:39:09tildy:)

  Egyebkent nem csak a futasban zavaro , hanem bulizaskor is. Nagyon nehez olyat talalni, ami tenyleg tart, sajnos a spotvaltozatok sokszor rosszabbak mint a sima. Egyszeruen ugral benne az ember melle, es ez gaz. En rosszul ereznem magam nelkule.

 • 2010.04.28 19:41:05tildy:)

  pandamacinak meg igaza van, a melltarto nem viselese miat tmegnyulhatnaka szovetek .Velem is ez tortent, anyum miatt, aki nem volt hajlando a mar 14 eves koromban is az oveinel nagyobb mellemre merevitos , jofele melltartot venni. Most van egy franko G-s mellem, ami bizony megereszkedett, pedig meg gyerek sincs.

 • 2010.04.28 19:43:21nyílméregbéka

  Marhára utálom a melltartót, 75A lévén nem is igazán lenne rá szükségem, csak az átlátszóság miatt hordom. És ami igazán kényelmes, az csak a sokezer forintos Triumph :-(
  Hogy mégis legyen valami dekoltázsom így tavasszal, múlt héten akartam venni egy szivacsos-merevítős push-upot. De a próbafülkében azzal kellett szembesülnöm, hogy a mellem és a tartó között még van vagy 1 ujjnyi légüres tér! :-DDD
  Van kisebb kosár, mint az "A"?

 • 2010.04.28 19:46:30Animacs

  2010.04.28 15:28:49bestmuffin
  érdekes, én pont ilyen okból nem nagyon hordok..(nincs mit beletenni, lógnia meg nincs minek...).
  csak ha átlátszó dolog van rajtam, vagy kivágott, vagy akármért esetleg belátnak.

 • 2010.04.28 19:48:46tildy:)

  "A kisebb mell sokkal kevésbé fog valaha is lógni, mint a nagy, ez nem valami ostoba tévhit, hanem tény."

  Ezt mivel tudod alátámasztani (hogy stílusos legyek).. ;)

  ----------------------------------
  Nagyon egyszeru : fizika.
  Nagyobb mellnek nagyobb a tomege, jobban huzza a szoveteket a gravitacio.
  peldaul mig egy B-s mell alig 10-20 dkg, addig egy G-s mar kb 1 kilo folott van.

 • 2010.04.28 19:50:03tildy:)

  nyílméregbéka : igen, AA.

 • 2010.04.28 19:55:33Animacs

  2010.04.28 17:24:14Wienerin
  azért, bizonyos esetekben (lásd, vékony, átlátszó, esetleg kötött felső) muszáj. igaz, trikót is lehet alá venni.(ha nincs kánikula).
  meg bőven ellátott barátnő mondta, h. nélküle marhára zavarja járás, sportolás közben az ide-oda himbálózás.
  a többivel egyetértek, én is kényelmetlennek érzem, csak akkor hordok, amikor muszáj.(kb. három darabom van, évek óta:)

 • 2010.04.28 20:04:09Lady Giga

  Én szeretem hordani, de valszeg azért, mert védve érzem magam tőle. Nem akarom megosztani a testem úton-útfélen, nem tartozik másra, csak emberemre és rám. De teljesen rendben van, ha valakit ez nem zavar és nem vesz fel cicifixet. Csak ízléses legyen.

 • 2010.04.28 20:06:11Animacs

  2010.04.28 19:43:21nyílméregbéka
  :)
  az előbb megcsináltam a fenti leírás szerinti "mérést". és nekem is az jött ki, h. még annál is kisebb kell(ene). gyerekméretet is árulnak?:)

 • 2010.04.28 20:10:04Bukowszky

  szerintem nem ciki :)

 • 2010.04.28 20:12:07napsziget

  nem ciki feltetlen szerintem. de en inkabb hordok, sosem talaltam kenyelmetlennek, sok van, es imadom mindet. nagy ritkan ha itthonra nem veszek fel kellemetlenul erzem magam, nekem szerves resze az oltozkodesnek:) de kinekmi.

 • 2010.04.28 20:22:39[Sven]

  Gusztustalan és egészségtelen melltartó nélkül utcára menni. Talán ha minden nő TÉNYLEG olyan méretet venni ami neki az ideális, se nem nagyobbat se nem olyat ami szorítja, akkor még kényelmetlen sem lenne.

 • 2010.04.28 20:25:26jewel

  Mindenki maga donti el, DE tenyleg vannak olyan helyek hogy nem illik melltarto nelkuli oltozetben menni, pl targyalas, olyan munkahely, eskuvo, stb...ahol nelkule kozonseges leszel.

 • 2010.04.28 20:26:31jewel

  A masik dolog meg pl sporthoz kotelezo, illetve akinek nem kicsi es mindig nelkule jar, nem tartja semmi, sokkal konnyebben megereszkedik.

 • 2010.04.28 20:47:10falevél

  mennyi degenerált hülye szinglipicsa van itt, döbbenet:)
  "én sosem hordok melltartót, de mingyá veszek egyet me azok a csúnya paik nézika mellem döbbenet, parasztok, jaj" :) eszem megáll, csodálkoznak basszus, h fasznak sem kellenek. Nem lennék a helyükben a 40-es éveikben :)

 • 2010.04.28 20:55:44flippant

  És ez mind a fideszre szavazott -tedd hozzá.

 • 2010.04.28 20:59:56falevél

  :)

 • 2010.04.28 21:00:40Szaturnusz

  A sok lógós mell úgy alakul ki, hogy nem hordanak melltartót, legyen az kis mell, vagy nagy mell. Lassan már az a ciki a hozzászólók alapján, hogy ciki a melltartó és olyan érdekes, hogy mindenkinek tökéletesen áll a melle és büszke arra, hogy sose hord melltartót. Nekem elég nagy mellem van és szép is, de az orvos azt mondta, ha nem akarom azt, hogy 10 év múlva lógjanak a melleim, akkor hordjak melltartót. Jó minőségű, kényelmes melltartót kell venni, ami bár elég drága, de tartást ad és nem terheli a melleket. Nálam többször azt hiszik, hogy nem is hordok melltartót, olyan jó kialakítású, pánt nélküli topokhoz meg pánt nélkül hordom a melltartót. Az meg jobban esik,ha a mellemet nem a mellbimbóm miatt nézik, hanem azért, mert szép és tetszik másnak.

 • 2010.04.28 21:14:20ciccam21

  19:48:46 tildy:)

  Már vártam ezt az érvelést.
  Ez tudod mikor állná meg a helyét?
  Ha MINDEN nagymellű nőnek lógna a melle, ill egyetlen kismeellű nőnek sem (vagy csak kevésbé).
  De addig amíg vannak szép számmal természetes nagy mellekkel rendelkező nők, akiknek nem lóg, addig ezt nem tudom elfogadni.
  Tehát ezek szerint a gravitáció nem hat mindenki mellére egyformán (pedig ugye fizika, egyformán kéne, hogy hasson..).. >;)
  Szóval itt nem csak fizikáról van szó, sokkal inkább génekről.

 • 2010.04.28 21:14:26Wicca79

  Szerintem egyáltalán nem ciki,abban az esetben,ha van a pólón vagy kisrucin mi átütni!Célzok arra,ha feszes,van tartása és tök mindegy, hogy az a cickó pici vagy nagy!Mert nem a méret a lényeg!A pici is lehet játékos!Nemde?De azért Pamela Anderson már nagyon gáz a parizel méretű mellbimbóival!

 • 2010.04.28 21:26:07marosy

  A nöstény gorillák sem hordanak melltartót és milyen jól megvannak.... LOL
  Szarok a feminista mozgalomra.

 • 2010.04.28 21:35:02bestmuffin

  2010.04.28 19:46:30Animacs

  azt azért nem mondom hogy nincs mit belerakni, igaz csak 70C a méretem, de melltartóval azért "jobban" mutatnak rajtam a felsők :D
  bár mondjuk a bikini felsőm meg natur "háromszöges", úgyhogy strandon azért mégis csak látszik a majdnem meztelen valóság :D

 • 2010.04.28 21:35:09Liv McFly

  Ha szép nem vagy, hülye ne legyél...

 • 2010.04.28 21:44:02pucros

  Hetvenes-nyolcvanas években nem igazán volt szokás.

  Szerintem azon cikkek közé tartozik amikre a gazdasági növekedés érdekében szoktatták rá a nőket. Ha sikerül elterjeszteni valamiről, hogy ciki nélküle, akkor ott piac születik.

  Zombik vagyunk, felesleges és öncélú dolgokat művelünk nagy tételben, mert erre kondicionál minket zsarnokunkká lett teremtményünk, a gazdaság.

 • 2010.04.28 22:05:25mákos,metélt

  Hát most hallottam, ez az egész Liptai románc kamu volt, a Story főszerkesztője is benne van nyakig a dologban....

 • 2010.04.28 22:31:23no comment 01

  egyik se ciki..aki akar az hordja, aki meg nem az ne..sztem mindenki döntse el saját maga..megértem én az összes pasit..mikor nem bírják levenni a szemüket..egy-egy szép darabról..csoda, hogy egyáltalán a kezükön tudnak uralkodni..;-):DDDmondom ezt abból kiindulva mikor én itthon cicitartó nélkül flangálok..onnantól se kép..se hang..:)))de ezért nehogy már..valaki olyat hordjon ami neki kényelmetlen és nem érzi jól magát benne..

 • 2010.04.28 22:33:40tildy:)

  Nem kell mindnek, elég ha a nagy többsgének. Mivel ugye a szövetek sem egyformák, igen, van akinek jobban tart, nagy mell esetén is.

 • 2010.04.28 22:50:55Pilgram

  le a melltartóval! azonnal! a melltartó mondjon le!

 • 2010.04.29 01:28:45limbekcs

  faszér nincs itt kommentszámmutató, hogy tudja az ember, hány a dán...

  áll?

 • 2010.04.29 06:08:09Ormótlan

  Ciki az, hogy egyáltalán ciki lehet... Egyrészt a melltartó viselésének időtartamával egyenes arányban nő a mellrák kialakulásának esélye, s minél szűkebb a melltartó, annál inkább.
  Az is normális, hogy a kor előrehaladtával lógni kezd, hisz egy 40-50 éves nőnek szaporodásbiológiai céllal már "nincs szüksége" szép feszes és szexis mellekre, ahogy egy 16-20 évesnek bizony van. Ennek részint genetikai, részint hormonális okai vannak. Annak, hogy valaki fiatal korától hordott-e melltartót vagy sem, nincs köze a későbbi megereszkedéshez.
  Szerintem igen sajnálatos, hogy a közízlés mesterséges alakítása miatt jóformán tényleg MUSZÁJ hordani, a világ legkényelmetlenebb ruhadarabja. Azt tudom, hogy a nap legszebb pillanata az, amikor munkából hazaérve végre ledobhatom, s ahogy olvasom, sokan vagyunk ezzel így. :-) Amikor csak lehet, értsd nem alkalmi ruhában kell tetszelegni, de mégis emberek közé kell menni, én rugalmas anyagú, merevatők nélküli "sportmelltartót" hordok, ami ugyan kevéssé tart, formáz, ám jóval kényelmesebb, pont, mert nem nyomorít úgy. Csak javasolni tudom, azoknak is, akik nagy méretük okán kénytelenek viselni.

 • 2010.04.29 09:43:25hegyilany

  2010.04.29 06:08:09Ormótlan
  "én rugalmas anyagú, merevatők nélküli "sportmelltartót" hordok, ami ugyan kevéssé tart, formáz, ám jóval kényelmesebb, pont, mert nem nyomorít úgy. Csak javasolni tudom, azoknak is, akik nagy méretük okán kénytelenek viselni."

  Ormótlan, ha mutatsz nekem jól tartó sportmelltartót 75E méretben, majd hordok azt. (És ne gyere a katalógusban látott ilyen-olyan sportmelltartó-csodákkal, mert rengeteg új modellt kipróbálok és egyik se vált be.) Ebben a méretben egyszerűen nincs alternatívája az előformázott (legtöbbször merevítős) fazonoknak. Abból viszont vannak olyan szuper, zselés pántbélésű fazonok, amelyeket tényleg öröm hordani.

  Tehát nincs általános recept, minden cici más. :)))

 • 2010.04.29 10:18:22dayaxx

  hegyilany:
  A sportmelltartó kényelmetlen. Ha rendesen tart, akkor kissé szorít is, én csak a sportolás ideje alatt viselem el. Ha csak merevítő nélkülis sima pamut akármi, akkor az nem tart még 70D-ben sem...

 • 2010.04.29 10:34:00hegyilany

  dayaxx:
  Igazad van és pontosítok: kényelmetlen ÉS nem is tart. :) Már 75 D-s koromban sem tartott. :)

 • 2010.04.29 10:48:58nitro1

  A kérdést én szétválasztanám mellTARTÓ és mellTAKARÓ problémákra. A kettő szerintem valamelyest elkülöníthető.

 • 2010.04.29 11:12:49EnCIS

  utcára igenis vegyenek fel melltartót, otthon flangáljanak cicisben... vagy legalább olyan rucit, ami tuti takar, aki kíváncsi más bimbójára, az érje el, hogy levetkőztesse, vagy nézzen cicit neten, és kurvára rosszul vagyok más nők melleitől, mutogassák otthon

 • 2010.04.29 11:44:20Alil

  én sem tudom ki az a kirsty gallacher, de pont úgy akarok kinézni, mint ő, bármiben. ennyi:)

 • 2010.04.29 11:53:50angyalB

  Ha formás, akkor nem kell a melltartó! Viszont vannank olyanok, ami nem tart semmit, csak takar! Én nem hallottam panaszt - csak nőktől:-))))) - ha valakin nincs melltartó! Viszont az visszataszító, ha olyan monokinizik a stradon, akinek aztán volna mit takargatnia!

 • 2010.04.29 11:56:56raven---girl

  azt mondja meg valaki, hogy hová tűnt az én hozzászólásom? :D írtam egy marha hosszú véleményt, és elakadt vhol az éterben...

 • 2010.04.29 20:50:24Lámpa Lajos

  sztem nem ciki, én sem hordok.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta