Ciki melltartó nélkül létezni?

Van a melltartóval az a kibékíthetetlen probléma, hogy az esetek elég nagy hányadában a kényelem és a tartás nem fér meg egymással.

A merevítőket, szivacsokat, halcsontokat nélkülöző darabok kellemesen rásimulnak a testre, viszont az esetleges mellhibákat nem korrigálják, és egy bizonyos méret felett nem is tartanak igazán.

A pushup, a merevítő felpolcolja a cicit, de ha mindenki mélyen magába néz, bevallhatja, hogy még a legdrágább, legkényelmesebb darabokat is örömmel veszi le egy hosszú nap végén. A mellet alapvetően nem természetes tartóba szorítani, a melltartás gyakran kényelmetlen lehet, a nyugati kultúrában mégis szükséges, különböző okokból.

A mell természete (mérete, alakja, súlya) nagyban függ a melltartóhoz való viszonyulástól, sokaknak éppen hogy melltartó nélkül kényelmetlen létezni, mert zavarba jönnek, ha a felsőjükön keresztül átlátszik a mellbimbójuk vagy ide-oda mozog a mellük, hat rá a gravitáció, húzza a hátat, zavar a szaladgálásban, persze, ha az ember éppen szaladgálni akar.

Ma már a praktikum, a szexualitás, a méret, az alkalom eltérő vágyat ébreszthet a melltartó-viselés iránt, de amikor Germaine Greer feminista író, újságíró, tudós, irodalmár a hatvanas években azt mondta, hogy a "melltartó nevetséges találmány", meglehetősen sokan sorakoztak mögé, és a melltartónélküliség az ébredező nőjogi mozgalmak eszköze lett. Ők úgy gondolták, hogy a melltartó a nőt korlátok közé szorító patriarchális világ szimbóluma.

Képgalériánkban olyan hírességek fotóit gyűjtöttük össze, akik tesznek a melltartóval kapcsolatos, hallgatólagos társadalmi szabályokra, és bátran kimennek az utcára melltartó nélkül. Ön kimenne? Mit gondol a melltartónélküliségről?

Oszd meg másokkal is!
Mustra