OFFLINE

Hetente ellenőrzi a hatóság a szoláriumokat

2010. március 31., szerda 20:51

2011 végéig hetente ellenőrzi a szoláriumokat a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. Ellenőreik szúrópróba szerűen szállnak meg egy-egy szalont - derül ki az RTL híradójából. A Magyar Szolárium Üzemeltetők Egyesülete az összes szalonjában kicserélteti a fénycsöveket az EU-s szabványnak megfelelőekre. Tavaly derült ki ugyanis, hogy 10-ből 9 szolárium gép káros a szervezetre.

Az új, szabványos csövek fényereje éppen olyan erős csak, mint a nyári napé, így biztonságosabban lehet a gépekbe feküdni, viszont nem lehet olyan gyorsan lebarnulni azoktól. A biztonságos szoláriumokra a szervezet emblémát ragaszt. Zöld matrica mutatja, ennyi ideig használható a készülék, és milyen intenzitással sugároz. Amelyik gép a megengedettnél nagyobb intenzitással sugároz, azon egy piros matrica jelzi majd ezt. Ha a hatóság túl erős sugárzású gépet talál, először cserére szólít fel, később lezárja a szerkezetet.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.31 21:26:37liliana13

  erről már volt egy cikk itt nemrég vazze.

 • 2010.03.31 23:05:15Yquem

  Menjen a hatóság a francba! Ezt megint biztos a barnitókrémek gyártói fizetik!

 • 2010.03.31 23:13:49Senta.

  Fain... még drágább lesz a barnulás. Viszont a kevésbé káros - azoknak, akik hajlamosak túlzásba vinni.

  Egyébként - a cikktől függetlenül - észrevettétek, hogy a legtöbb szoláriumban szinte mindig kint van, hogy: CSŐCSERE!? Ez is röhej... idióták...

 • 2010.04.02 22:36:10kyskalacs .

  nekem mindig is félelmetesek voltak azok a hiper-turbó szoláriumok...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta