OFFLINE

Szezononként lecserélni a lakás bútorait?

2010. március 26., péntek 17:05 |

Szezononként bútorcsere? Akár igen, de a kiegészítőket mindenképp hangoljuk ruhatárunkhoz! Legalábbis a világmárkák szerint.

A globalizáció egyik természetes velejárója a konvergencia: az óriáspiacokon megerősödött nagyvállalatok újabb és újabb szegletekre teszik rá kezüket. Például a divatipar és a kozmetikumok összefonódása nem mai keletű, ám egy sokkal kézenfekvőbb kombináció még csak most bontogatja szárnyait: divatdiktátorok tapétákat, szőnyegeket terveznek, divatmárkák komplett bútorkollekciókhoz adják nevüket.

Így a lakberendezésben kevésbé jártas lakástulajdonos könnyebben dönthet, hiszen ha azonosul valamely divatház ruháival, valószínűleg bejönnek neki a kanapéi is. Körülnéztem egy-egy tervező háza táján, és valóban: tökéletes összhangot lehet felfedezni az aktuális kollekció és a forgalmazott lakberendezési termékek között.

Klasszikus vonalvezetés túlcsicsázva, a Versace bútorban is hozza a formáját:

Nagy kedvencem, Vivienne Westwood, aki a The Rug Company-nak tervez szőnyegeket és a Cole and Son-nak tapétát. Ha nem csak ruhatárunkat akarjuk megvadítani:

A Joop friss, ropogós, vonalas, XXI. századi:

Az angol Paul Smith a csíkosat szereti ruhában és szőnyegben is:

És vissza a földre, kisebb költségvetésű ruhatárhoz is dukál trendi lakber-kiegészítő az Esprit-től:

(A tejvaj legújabb vendégbloggere Nikoletti Petra lakberendező. Saját blogjának címe Térkultúra, amely itt olvasható.)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.26 17:18:49nyomasek_bobo

  Rájöttem, takarítás helyett egyszerűbb lefotózni a lakást és lefotosoppolni, ami nem oda való. Értelme annyi, mint a cikk címének.

 • 2010.03.26 17:44:59Thirst

  de jók ezek a Joop cuccok! Paul Smith is bejön nagyon

 • 2010.03.26 18:31:35mrssolis

  Az a két Versace ruha maga az álom, és a berendezés is mesés. Meglepően jók az Esprit cuccok is, és ezeket vajon lehet itt is kapni az Esprit boltokban?

 • 2010.03.26 21:01:20panka

  Már amennyiben az ember otthon Versace cuccokban virít. Én konkrétan nem, így csúnyán elütnék az enteriőrtől, azt' a végén a férjem be se engedné az amorf testemet a formatervezett bútorok közé. Lenne haddelhadd.

 • 2010.03.27 11:57:17megadeth1

  Armanit nem kellett volna kihagyni. Messze a legjobb ebben a kategóriában.

 • 2010.03.27 15:16:07belzebubó

  Nem valószinű mrssolis,mivel az Armani sem a kabátok mellett árulja a párnahuzatot :(

 • 2010.03.27 17:38:30terkultura.com

  Az Esprit tapéták nagyobb tapéta boltokban kaphatóak, Esprit párnákkal és egyéb kiegészitőkkel a Quattro Mobilinál (Szent Istvan krt) talalkoztam nem olyan rég.

 • 2010.03.27 18:09:48mrssolis

  Az Espritnek én a ruháira értettem, hogy jók, de a lakberendezési cuccok sem rosszak. Mondjuk, azokat nem rohannék megvenni. Ez a csíkos Paul Smith meg nekem olyan Missonis. Vagy a Missoni Paul Smithes? Ki tudja.

 • 2010.03.27 18:11:17mrssolis

  Egyébként azzal egyetértek, hogy Armani nagyon ott van lakberendezésben is. Gyönyörűek anyagokkal dolgozik.

 • 2010.03.28 15:32:44Animacs

  hát nem tudom, én itthon melegítőt hordok, nem márkás ruhát (ha lenne se abban takarítanék, főznék, pihennék, stb.) a ruháimat meg a szekrényben tartom, úgyhogy valahogy sehogy nem illenék a bútorokhoz. amúgy ekkora marhaságot...kinek van pénze szezononként átbútorozni a lakást? pláne arra, h. még igazítsa a ruhatárához....

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta