Újra beperelte a Pradát a kövér és csúnya alkalmazottakat védő egykori munkatárs

Bár először nem járt sikerrel a bíróság előtt, ismét beperelte a Prada Japant az az egykori alkalmazott, aki azt állítja, hogy egyik főnöke, Davide Sesia kérésére több olyan alkalmazottól kellett volna megszabadulnia, akik szerinte nem voltak elég vonzóak – írja a WWD. Rina Bovrisse, aki ötszáz alkalmazottért és negyven üzletért volt felelős, azt állítja, hogy a Prada Japan vezérigazgatója egy tavaly májusi körút után megkérte, távolítson el mindenkit, aki nem felel meg a cég imázsának, vagyis túl öreg, kövér, csúnya, stb.

prada

Davide Sesia felszólítása után állítólag egy részüket áthelyezték, az alkalmazottak többsége pedig inkább a felmondást választotta. Bovrisse szerint az áthelyezéseknél az illetékesek persze nem a valódi indokot nevezték meg, hanem a gyenge eladási számokra hivatkoztak. Miután Rina Bovrisse három hónapos próbaidejének végén jelezte, hogy nem tetszik neki ez az eljárás, állítása szerint ő is célpont lett, főnöke például arra kérte, hogy adjon le pár kilót és változtassa meg a frizuráját, ugyanis szégyelli magát Bovrisse külseje miatt, és nem szeretné, ha az olasz vendégek találkoznának vele. Üzenetét a HR osztály főnöke adta át, aki szintén bántó megjegyzéseket tett rá külseje miatt – írja a Japan Times.

Miután a 18 éves szakmai múlttal rendelkező Rina Bovrisse a milánói központ felé is jelezte panaszát, novemberben felfüggesztették. Decemberben jogi útra terelte az ügyet, és március elején kirúgták arra hivatkozva, hogy valótlan dolgokat állít a cégről. „Hihetetlen méreteket öltött a munkavállalók zaklatása és diszkriminációja. Az én felelősségem megvédeni a keményen dolgozó nők érdekeit, valamint biztosítani azt, hogy a munkakörülményeik megfelelőek legyenek” – nyilatkozta az asszony. A milánói székhelyű cég szóvivője csupán annyit mondott, nem igazán tudnak semmit sem tenni az ellen, hogy az emberek bepereljék őket. Hozzátette, kellő higgadtsággal kezelik az ügyet, és a megfelelő módon vágnak majd vissza.

Nem a Prada az egyetlen divatcég, amit alkalmazottai a nem megfelelő bánásmód miatt pereltek be. Az Abercrombie & Fitch egykori munkatársa korábban azért perelte be volt munkaadóit, mert kézprotézise miatt sok megaláztatást kellett eltűrnie. A bíróság neki adott igazat. A cég ellen nemrég egy másik volt alkalmazott esete miatt is panaszt tettek. Egy 19 éves diáklányt ugyanis azért rúgtak ki, mert nem volt hajlandó levenni a fejkendőjét munka közben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra