A diktátor neje 3000 pár cipőt gyűjtött össze. És ön?

Az óriási cipőgyűjteményéről híressé-hírhedtté vált egykori Fülöp-szigeteki first lady azt állítja, hogy tulajdonképpen nincs is oda a cipőkért. A Der Spiegel német magazinnak adott nyilatkozatában Imelda Marcos azt mondta, hogy egyenesen gyűlöli a bőrcipőket, mert nem tesznek jót a lábának. Sokkal szívesebben visel olcsó spárgatalpú vászon lábbeliket.

imelda marcos shoe museum 100909 ap m-1

Amikor 1986-ban férjével, Ferdinand Marcos elnökkel együtt elűzték a manilai palotából, a first lady lakrészében mintegy háromezer párból álló gyűjteményt találtak. Egy részük azóta múzeumba került, hogy nyilvánosan kiállítsák őket.

imelda

"Voltaképpen úgy gyűjtöttem őket, mint más a bélyegeket" - közölte a most nyolcvanéves Imelda Marcos, aki májusban indulni kíván a parlamenti választáson.

Felfedte, hogy azért nem maradt cipő nélkül, sőt jelenlegi készlete már több mint háromezer párat számlál. "Amikor ismertté vált, hogy a népi erők elkobozták tőlem a cipőimet, nagyon sokan küldtek nekem ajándékba lábbelit" - állította a német hírmagazinban.

Imelda Marcos példáján felbuzdulva cipőszámolást tartottam és a szekrényemben csekély számra, huszonegy párra bukkantam. Önnek hány cipője/csizmája/saruja/magassarkúja van otthon?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek