Az Újházy-tyúkleves lett Magyarország kedvenc étele 2010-ben

Az Újházy-tyúklevest szeretik a leginkább a magyarok. A NetPincér.hu Magyarország Kedvenc Étele szavazásán erre az ételre érkezett a legtöbb voks. Összesen három kategóriában kérdezték meg az emberek véleményét: a főételek között a töltött káposzta, a desszerteknél a madártej, a leveseknél pedig az abszolút győztes Újházy-tyúkleves lett a befutó - mondta a Független Hírügynökségnek Perger Péter, a szervező NetPincér.hu ügyvezetője.

Az elmúlt bő egy hónapban 77 ezren voksoltak a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson. Hetvenöt étel közül lehetett választani három kategóriában: desszert, főétel és leves. Ezeket egy ötezer ember bevonásával készített előzetes felmérés alapján választották ki - mondta Perger Péter. Hozzátette, hogy a www.kedvencetel.hu oldalon tíz ételt kellett kiválasztani.

A desszertek közül a madártej lett az első, a somlói galuska a második és a palacsinta a harmadik. A főételek közül a töltött káposzta kapta a legtöbb voksot, a brassói aprópecsenye következett utána, majd a lecsó. A levesek kategóriájában a 26 ezer 300 szavazatot besöprő abszolút győztes, az Újházy-tyúkleves diadalmaskodott, a babgulyás lett a második, a halászlé pedig a harmadik.

Perger Péter elmondta, hogy a legnépszerűbb ételek közé többnyire magyaros ételek kerültek be. Azt már az ötezer ember megkérdezésével készült előzetes felméréskor megállapították, hogy a magyarok inkább a hazai ízeket szeretik, az internetes voksolás pedig még inkább megerősítette ezt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra