Elgázolt állatokból készít kalapokat egy brit tervező

Autók, motorok által meggyilkolt rókák, nyulak szőréből, valamint galambok, fácánok, pávák, varjak szárnyából és tollából készített fejfedőket a 27 éves brit kalapkészítő, James Faulkner – adta hírül a Telegraph.

A bizarr alkotások – az iskola többi diákjának művével egyetemben - május 14-én, az edinburgh-i Telford College divatbemutatóján lesznek láthatók – ekkor ér véget a 18 hetes kalapkészítő képzés. Faulkner 2009 májusában kezdett hozzá fejfedőihez, a kiállításra összesen 36 darabbal készül. „Elégedettséggel tölt el, hogy ilyen hátborzongató dolgokból csodálatosakat alkothattam.”

„Akkor kezdődött, amikor az egyik barátom kalapot akart venni az esküvőjére. Gondolkodás nélkül rávágtam, hogy készítek neki egyet. Aztán hirtelen bepánikoltam. Egy alkalommal aztán sétáltam az úton, és észrevettem egy szarkát. Borzalmas állapotban volt. Tudtam, hogy a barátnőm ruhája fekete-fehér lesz, ezért arra gondoltam, talán működhet.” Faulkner hazavitte egy állatot, amelynek szárnyait később egy baltával vágta le. „Amikor elmondtam neki, hogy miből készült a kalap, sokkot kapott. Azt mondta, attól fél, hogy kukacok fognak hullani belőle. Aztán az esküvőre lenyugodott.”

kalap450

A tervező amellett, hogy kitűzőket és kiegészítőket is készít szőrből, gyakorlott az állatok kitömésében, ezért nem okozott gondot számára, hogy önkezével kopassza és nyúzza meg a halott állatokat. Faulkner a lapnak elmondta, bár a procedúra hátborzongató, nagy segítséget jelent neki depressziójának és szorongásának feldolgozásában.

„Nagyon különösnek tűnhet elsőre, de hamar megtanultam előnyt kovácsolni belőle. Általában én kopasztom és nyúzom meg az állatot, lekaparom róla a zsírt, és sós oldatba áztatom. Jó érzés valami nagyon szomorúból egy stílusos valamit készíteni, és azt gondolom, az állatnak is jó, hogy nem az úton rohadnak el” – mentegette magát a képzőművészetben és művészettörténetben jártas tervező, aki bízik benne, hogy bizarr kalapjai kelendőek lesznek, és létrehozhatja saját üzletét. Faulkner néhány kalapját ide kattintva tekintheti meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek