Meddig mehet el egy üzlet az áruja védelmében?

A Vörösmarty téri Bershkában próbálok egy felsőt, és a próbafülkék előtt strázsáló, udvarias eladónő közli, hogy érintsem a táskámat a próbafülkék előtt lévő csipogó elé. Kérdezem, miért. "Mert meg szeretnénk nézni, hogy van-e benne valami, ami a miénk" - hangzik a mosolygós válasz.

woman shopping

Ettől a választól én szomorú leszek, mert bár értem én, hogy a lopás ellen védekezni kell, de a bolt bejáratánál egyszer már átjöttem a csipogó kapun, kifelé is át fogok menni, a boltból így nem tudok kivinni semmit, viszont bűnözőnek érzem magam, és elmegy a kedvem a pénzköltéstől is.

A Drogerie Marktban is nagyon figyelnek a tolvajokra, legalábbis arra következtetek ebből, hogy többször előfordult, hogy annyira rámtapadt a biztonsági őr, minden mozdulatomat vizslatva, hogy elment a kedvem a tamponvásárlástól.

dm

Az is lehet, hogy tolvajnak nézek ki, remélem talán mégsem, mindenesetre nem csak nekem tűnt fel ez a dolog, a Facebook-on Követnek a DM-ben a biztonsági őrök, de miért? csoport is alakult, és már több mint 4300 rajongója van.

Az biztos, hogy a Bershka és a DM gyakorlatához hasonló védelemmel nem nagyon találkoztam Indiát kivéve sehol. Ott sem követtek, csak  a boltok bejáratánál a retikült, szatyrokat le kellett adni egy ruhatárszerű helyre.

Tapasztalt hasonló, kellemetlen védelmet más üzletekben? És ön szerint mi az a határ, ameddig még elmehet az üzlet anélkül, hogy rosszul érezzük magunkat, amikor vásárolunk benne?

Oszd meg másokkal is!
Mustra