OFFLINE

Félmeztelen modellek miatt letiltották az indiai FashionTV-t

2010. március 13., szombat 10:21

Az indiai hatóságok kilencnapos tilalmat vezettek be a FashionTV-re, amiért a divattelevízió egy tavalyi műsorban félmeztelen modelleket mutatott, megsértve ezzel az indiai törvényeket. A tiltás pénteken este hétkor lép életbe. Közben a nyugati turisták között népszerű indiai Goa állam a meztelen napfürdőzés, és a túl sokat mutató lenge nyári öltözékek ellen indított hadjáratot.

india450

Az indiai információs minisztérium egy 2009 szeptemberében sugárzott divatbemutató miatt tiltotta be kilenc napra a FashionTV-t. A minisztériumi ítéletet szerint a félmeztelen nőket mutató műsor "sértette a jó ízlést, és illetlen volt", az ott látott képek "obszcének", és "lealacsonyítják a nőket".

A konzervatív India 2007 márciusában egyszer már két hónapos tiltással sújtotta a divattelevíziót egy korábbi műsor miatt, amelyben szintén félmeztelen modelleket lehetet látni. A tiltást azonban felfüggesztették, miután a FashionTV sajnálkozását fejezte ki a hiba miatt, és megígérte, mégegyszer nem követik el a ballépést - írja a Független Hírügynökség.

india250

Közben a népszerű indiai turista célpontnak számító Goa állam turisztikai hivatala a meztelenül napfürdőző, és lenge öltözékekben sétálgató turisták ellen vette fel a küzdelmet. A hivatal útmutatókat kezdett el osztogatni az odalátogató külföldiek között, amelyben többek között arra kérik az ott pihenőket, hogy "vegyék figyelembe a helyiek vallási és kulturális értékeit".

Vagyis, például ne üljenek félmeztelenül biciklire, és kérdezzék meg a helyieket, ha nem biztosak abban, hogy napozhatnak-e félmeztelenül a tengerparton. Az útmutató közli azt is, hogy a közterületeken történő meztelenkedés tiltott. Az angol és orosz nyelvű útmutatót azután kezdték el osztogatni, hogy egy helyi képviselő "a helyiek lelkének megrontásával" vádolt orosz turistákat, akik szinte ruhátlanul mászkálnak az utcákon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.13 11:30:10djxp01

  képmutató népség, akárcsak Kína a pornótíltósmegjátszós hisztijével

 • 2010.03.13 14:54:27valaki ül kint a szárnyon

  Zárják le a határokat és akkor se ki se be.Vágják el a vezetékeket is, hogy se külföldi adó se internet ne legyen.
  Dögöljenek meg magukban ott ahol vannak!

 • 2010.03.13 15:33:56Dj.Janga...

  Támogatom az eddigi hozzászólásokat 10 ponttal!

 • 2010.03.14 16:06:23Auguszta:)

  Én is!

 • 2010.03.16 12:33:33zanzibar

  "Rómában tégy úgy, mint a rómaik..." Rémlik még ez a mondás?
  Nudistatelepen nem illik bikiniben / felöltözve flangálni / napozni / kávézni. Ugyan így elvárható mindenkitől, hogy ha elutazik valahova, legyen tekintettel a helyiek öltözködési szokásaira. Erről szól az, hogy túristák vagyunk ...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta