OFFLINE

Állatvédőket parodizáltak a kifutón

2010. március 9., kedd 15:43

A poszt fotói a párizsi divathétről érkeztek, azon belül is Quentin Veron bemutatójáról. Az egyelőre kevésbé ismert tervező, úgy tűnik, elhatározta, hogy végre megjegyezteti a nevét a nagyközönséggel. Bár korábban is előszeretettel használt szőrmét kollekcióihoz, most a kifutóról be is szólt a PETA-nak és vele együtt az összes állatvédőnek, garantálva a botrányt.

A PETA-ellenes felső, jó sok szőrmével körítve
A PETA-ellenes felső, jó sok szőrmével körítve

Az egyik szőrmeellenes kampányt a másik után levezénylő nemzetközi szervezet legjobban ismert szlogenje az, hogy "I'd rather go naked than wear fur", azaz "Inkább meztelenkedem, minthogy szőrmét viselnék". Ebben a szellemben aztán rengeteg villantós plakáttal hívták fel magukra a figyelmet. Veron ezt a jól ismert jelmondatot úgy fordította visszájára, hogy kihagyta belőle a közepét, így a fenti képen látható trikó csak annyit mond, hogy "Inkább szőrmét viselnék".

Úgy tűnik, az okozott sokktól a PETA tagjainak elakadt a szava. Arra ugyanis, hogy a túloldalról valakinek eszébe jutott az ő eszközeikkel visszavágni a szőrmeelleneseknek, még semmi hivatalos (vagy nem hivatalos) reakció nem érkezett tőlük.

Egy másik kreáció ugyanebből a Quentin Veron-kollekcióból
Egy másik kreáció ugyanebből a Quentin Veron-kollekcióból

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.09 15:55:08Tankjuh

  Bakker ez a második képen egy nőstény, vagy egy hím példány?

 • 2010.03.09 16:20:52brabus

  hímnős

 • 2010.03.09 17:01:23zanzibar

  vicces. A fundamentalistákat humorral lehet legjobban heccelni. azt hiszem, ez most sikerült.

 • 2010.03.09 17:18:47Sanima

  A South Park egyik részében volt egy nagyon jó PETA paródia.

 • 2010.03.09 17:46:24Visegrádi

  Jah, mi emberek szórakozzunk csak a PETA-n, azon csak nyugodtan. De aki egy szaros bundáért képes kinyirattatni szükség esetén több tucat kis állatot is, azzal máshogy szórakoznék.
  Az ő bőrét nyuzatnám le, és inkább azt huznám a lábamra. Az ilyen félkegyelmű csak ennyit érdemel.

 • 2010.03.09 17:54:24álmos völgy gyümölcse

  @visegrádi
  igazad van.

 • 2010.03.09 18:29:55mianicked?

  Visegrádi
  Háborúkban szokás (volt) testrészeket gyűjteni, és azt hordani trófeaként.

  Szerintem ha sokkal kevesebb ember élne a Földön, akkor inkább természetes anyagokban kéne járni, mint nejlonzacskóban. Jó, nem (csak) állati eredetűekben. Bár azt mondják, a növények is éreznek...

 • 2010.03.09 19:11:03lúzer_

  mianicked?

  Már felfedezték azt a természetes eredetű ruhaalapanyagot, amelyhez nem kell állatot ölni. Pamutnak hívják. De még ott a gyapjú is, ami állati eredetű is, mégsem kell hozzá ölni.
  Cipőből nincs ilyen, és persze én is szívesebben hordok bőrcipőt.

  De szükségből ölni egy dolog. Divatból meg egy másik.

 • 2010.03.09 19:51:31sonicwilson

  asszem, miközben olvasom ezt a cikket, és eszem a rántott husis szendvicsemet, elgondolkoztam, hogy holnaptól csak spontán vajas kenyeret zabálok

 • 2010.03.09 20:38:53intel

  Gondolom ezt a kedves Quentin Veron-t kurvára nem érdekli, hogy az állatokat ÉLVE nyuzzák meg azért, hogy a bör ne legyen véletlenül se véraláfutásos. És azt sem érdekli aki felveszi.
  Lábánál fogva felakasztják az állatot, és élve lenyuzzk a bőrét, aztán élve bedobják egy kontinerbe megdögleni...

 • 2010.03.09 23:34:21kakaósbögre

  a rákot is élve dobják a forró vízbe.
  sőt az osztrigát élve eszed.

 • 2010.03.10 05:08:22magyar bucó

  Lófaxot nyúzzák élve. Döglötett sem könnyű nyúzni, pedig az nem rúg, harap, karmol és vergődik.

 • 2010.03.10 05:14:40magyar bucó

  döglöttet

 • 2010.03.10 08:43:52popkiller superbitch

  De igenis élve nyúzzák őket a legtöbb helyen és arcon kell rúgni szöges talpú bakanccsal az ilyen nyomorult szar életre érdemtelen embereket...

 • 2010.03.10 09:11:58BridgiEisblume

  Magyar Bucó!
  Itt a link, itt megnézheted hogy ÉLVE nyúzzák meg őket!! Peta ide vagy oda, amit tesznek az állatokkal az nem fair, én ugyanezt tenném vele, vagy rgtön egy tajgetosz pozitív jelszóval lelökném stb.. Akik bundákat és ehhez hasonlókat hordanak felszínesek, kicsinyesek, szánalmasak, és sekélyek..nem érdemlik meg az ember nevet sem. Megnézném magamnak ezt a Veron-t. :S
  [link]

 • 2010.03.10 09:13:28BridgiEisblume

  rögtön.. elírtam..

 • 2010.03.10 11:56:24TomK

  BridgiEisblume: Szia! Nem kattintok rá, ha az az a videó, aminek néhány képkockájától hónapokig nem tudtam szabadulni.. Borzasztó.. :(

 • 2010.03.10 14:05:42Reckl_Amál

  Na ezért szar a PETA.

  Mert az ő fundamentalista szarságuk miatt ez az állatkínzó tervező szinte jófejnek tűnik.

  Egy normális - PETA mentes - világban pont fordítva kellene ennek lennie.

 • 2010.03.10 21:53:20intel

  2010.03.10 05:08:22magyar bucó
  Pont az ilyen nagytudású barmok miatt tehetik meg azt amit megtesznek ezekkel az állatokkal. Minden nyomorúlt embert aki szörmét vesz magára leültetnék egy tv elé és megnézetném velük azt a videót amit belinkeltek. Sokszor, napi szinten sokszor!!! És ha ez nem lenne elég, akkor biza én nyúznám le róla ÉLVE a bőrét! Remélem te is megnézted, és érted már hogy miért háborodik fel nagyon nagyon sok ember, és miért kényes téma a bunda. Nézd meg akkor is ha nem birja a gyomrod! Aztán forgolódj ugy ahogy én is ahogy más is hetekig hónapokig éjjel nappal, mert tehetetlen vagy hiába vet szét a düh.

 • 2010.03.11 13:54:23Penta-bá

  Zuzu peta ??:)

 • 2010.03.11 15:25:14zanzibar

  Talén nem csak én vagyok így vele: aki mindenféle brutál erőszakkal fenyeget ezért, hogy meggyőzzön az igazáról (jelen esetben: állatvédelem), nem érvel túl sikeresen.
  Szerintem a helyes sorrend: először is bánjunk úgy szeretteinkkel, ahogy szeretnénk, ha velünk bánnának. Mindíg: akkor is amikor idegesek, és amikor fáradtak vagyunk. Majd bánjunk a környezetünkben élő emberekkel ugyan ilyen szeretettel. Ezt követően: a kisgyerekekkel és a házállatokkal. Na ha ez is megvan, akkor jön minden ember. Adakkozzunk, végezzünk szociális munkát, ültessünk fűt, fát virágot. A végén jön a vadálatokkal, szőrmére tenyésztett állatokkal való szerettteljes bánásmód (vagyis le nem mészárlásuk). Kedves szőrmeelennesek, és pETA hívők: amíg szöges bakanccsal fenyegtitek a veletek egyet nem értőket, addig kevesek vagytok... Apátokat, anyátokat felhívtátok ma már, megkérdeztétek, hogy hogy van, és mit segítsetek nekik? Segítetettetek a szomszéd kissrácon (matekleckét írni, lányoknak udvarolni ... stb..) Ha még nem, nézzetek magatokba, és el lehet kezdeni a jónak levést! :)

 • 2010.03.12 01:03:29Dr.Lindenthal

  Azt kívánom mindenkinek, aki magasívből szar arra, hogy állatokat elevenen nyúznak meg, hogy ő is részesüljön ebben. Egyszer láttam, ahogy ott mozogtak a lenyúzott állatok. Ha ez már nem elég ok arra, hogy a ma már teljesen élethű műbundákban járjanak az emberek, akkor kapják be. Tudom, hogy az embereknek manapság már egy kicsit az agyára megy ez a környezetvédelem, de nem igaz, hogy ennyire szar faj lettünk? Én egy percig se tartom a mai világot fejlettnek a többséggel ellentétben, de legalább annyi agyunk legyen, hogy felfogjuk miféle szenvedés ez egy élőlénynek. Persze az állatok felé irányuló brutalitásnak ez az egyik véglete a másik a meki telepein stb.-ken folytatódik és még sorolhatnánk. Tudom, jobb az ilyenekkel nem foglalkozni, de ezzel csak magunkat csapjuk be. Kb olyan mintha egy szartelep közepén élnénk, csak nem nyitnánk ki a szemünk.

 • 2010.03.12 09:36:16Rékuc

  Dr.Lindenthal: téves a logikád, ugyanis minket senki nem fog élve megnyúzni (kivéve talán a baltás gyilkost, de az kivétel), ugyanis mi okosabbak vagyunk az állatoknál, ezért megöljük őket, hogy elvegyük a húsukat és a prémjüket. Ez a természet rendje. Ha a menyét volna okosabb, akkor ő ölne meg minket a meleg vérünkért. Ezért nem látok semmi kivetnivalót a húsevésben, bőr- és prémhordásban, és sokkal inkább viselek bőr és prém ruhákat, természetes anyagokat, minthogy műanyag vásárlásával járjak hozzá a nehézipar káros kibocsátásaihoz és a szeméthegy növeléséhez.
  Persze én is azt gondolom, hogy a megevésre, menyúzásra szánt állatokat humánus körülmények között kell tartani és semmiképpen nem élvenyúzni őket. Megérdemlik az alapvető tiszteletet és méltóságot pont azért, mert mi okosabbak vagyunk és ki vannak szolgáltatva nekünk.
  Persze amikor a libatépésről írtam hasonlót (hogy jobb körülmények között kellene tartani a libákat, nem kínozni őket stb), akkor a kommentelők 90%-a leugatott, hogy ez hagyomány és ez így jó.

 • 2010.03.12 14:43:52EVAN

  Kár,hogy nincsenek indiánok (amerikában sem!).Lehet,hogy én is már halott lennék,de az ilyen mitugrász,pénzhajhász felkapaszkodók skalpját biztos szívesen viselnék.:-))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta