Állatvédőket parodizáltak a kifutón

A poszt fotói a párizsi divathétről érkeztek, azon belül is Quentin Veron bemutatójáról. Az egyelőre kevésbé ismert tervező, úgy tűnik, elhatározta, hogy végre megjegyezteti a nevét a nagyközönséggel. Bár korábban is előszeretettel használt szőrmét kollekcióihoz, most a kifutóról be is szólt a PETA-nak és vele együtt az összes állatvédőnek, garantálva a botrányt.

A PETA-ellenes felső, jó sok szőrmével körítve
A PETA-ellenes felső, jó sok szőrmével körítve

Az egyik szőrmeellenes kampányt a másik után levezénylő nemzetközi szervezet legjobban ismert szlogenje az, hogy "I'd rather go naked than wear fur", azaz "Inkább meztelenkedem, minthogy szőrmét viselnék". Ebben a szellemben aztán rengeteg villantós plakáttal hívták fel magukra a figyelmet. Veron ezt a jól ismert jelmondatot úgy fordította visszájára, hogy kihagyta belőle a közepét, így a fenti képen látható trikó csak annyit mond, hogy "Inkább szőrmét viselnék".

Úgy tűnik, az okozott sokktól a PETA tagjainak elakadt a szava. Arra ugyanis, hogy a túloldalról valakinek eszébe jutott az ő eszközeikkel visszavágni a szőrmeelleneseknek, még semmi hivatalos (vagy nem hivatalos) reakció nem érkezett tőlük.

Egy másik kreáció ugyanebből a Quentin Veron-kollekcióból
Egy másik kreáció ugyanebből a Quentin Veron-kollekcióból
Oszd meg másokkal is!
Mustra