Mozgáskorlátozott modell lett a brit bolt reklámarca

Miután a Debenhams negyvennégyes méretű próbababákat helyezett el az Oxford Streeten található üzletházának kirakataiba, úgy döntött, nemcsak ezzel az egy kezdeményezéssel szeretné bebizonyítani, hogy semmi gond nincs azzal, ha nem vagyunk egyformák, és nem kell szégyellni magunkat azért, ha nem hasonlítunk a világ topmodelljeire. A legújabb reklámkampányukhoz ugyanis olyan modelleket kértek fel, akik valamiben eltérnek azoktól a kolléganőiktől, akikkel a magazinokban vagy a divathetek kifutóin találkozhatunk.

A 32 éves Shannon Murray például tinédzserkora óta kerekesszékben ül, Tess Montgomery mindössze 166 centiméter magas, míg Kate Fullman konfekciómérete negyvennégyes, Tokumbo Danielé pedig harmincnyolcas.

mozg1

A cég a Szeretem a testem című műsor angol verziójával együttműködve készítette el a reklámkampányt, amivel Ben de Lisi tervező Principles kollekcióját szeretnék népszerűsíteni – írja a Daily Mail. “Minden nő megérdemli, hogy jól nézzen ki, és különlegesnek érezze magát. Szerintem Shannon csodálatosan néz ki” – nyilatkozta Ben de Lisi, aki hozzátette, hogy a Principles kollekcióban minden nő megtalálja majd a hozzáillő ruhadarabot. Az átalakító sorozat egyébként nem véletlenül vett részt ebben a kezdeményezésben, ugyanis a hatodik szériában fogyatékkel élő nőkkel foglalkoznak, és többek közt a kampányban látható mozgássérült modell, Shannon Murray is feltűnik. A műsort vezető stylist, Gok Wan kifejtette, reméli, hogy több üzletlánc is követi majd a Debenhams példáját.

“Már tizennégy éve modellkedek, de ez teljesen más volt, mint a korábbi munkák” – írta blogján Shannon Murray, aki sminkje és frizurája elkészítése közben döbbent rá a fotósorozat jelentőségére. “Remélem, hogy sikerül megváltoztatni az emberek téves feltételezéseken alapuló véleményét, az előítéleteiket, ami már igen időszerű lenne” – tette hozzá. Shannon Murray 14 éves kora óta ül tolószékben, egy vakáció alkalmával ugyanis komolyan megsérült a nyaka. 1994-ben részt vett egy fogyatékkal élő emberek számára rendezett modellversenyen, és azóta dolgozik ebben a szakmában. Az ominózus versenyt egyébként a VisABLE ügynökség szervezte, és természetesen ők szerződtették le Murrayt is.

mozg2

A mozgáskorlátozottakat támogató szervezetek természetesen örülnek ennek a kezdeményezésnek, mármint amennyiben a cég valóban komolyan gondolja ezt a jelképes cselekedetet, és hosszú távon kitart a célkitűzése mellett. “Nagy-Britannia egy igazán változatos hely, és sok különböző háttérrel és külső tulajdonságokkal rendelkező nő él itt. A modelleknek és a kirakatoknak valamilyen módon tükrözniük kell ezt a változatosságot, amire igazából igen kevés példa van” – tette hozzá Clair Lewis, a Disabled People's Direct Action Network egyik munkatársa.

Oszd meg másokkal is!
Mustra