Steiner Kristóf pizsamás csajokkal és Twiggyvel a londoni divathéten

Lakatos Márk után Steiner Kristóf tudósítását olvashatja a Tejben-vajban blogon. Steiner a londoni divathéten járt, ahol többek közt összefutott Twiggy-vel, Claire Danesszel, de honlapján beszámolt még a randalírozó pizsamás lányokról és a rejtélyes idegenről, aki csikkekkel keserítette meg a hírességek életét és pezsgőjét.

Bár a londoni divathét a legtöbb fashionista számára arról szól, hogy a lehető legelegánsabb ruhát öltse magára, sokat az elmúlt szezon kiegészítőjének tartják a „ragyogd túl a többieket” attitűdöt. Ők azok, akik pizsamára vetkőzve, randalírozva ünneplik a Fashion Weeket, és ha egy puccos díva kérdőre vonja őket, csupán annyit mondanak: „Miért, maga nem szórakozni jött ide?

Meglehetősen vicces képet festett például két tinilány, akik talpig nyuszis-macis pizsamában álldogáltak a vörös szőnyegen, ahol egy perccel korábban Kate Husdon vonult be, így többen fotózták őket, mint némelyik modellt. „Nagyon szeretjük az állatokat, és nem örülünk, mikor a téli kollekciók bemutatásakor megjelennek a prémek, tollak és bőrcsizmák” - mondta az egyik lányka, magyarázatot adva a szokatlan öltözékre. A cél nemes, a flanel anyag kevésbé... az londoni esőnek köszönhetően a két divatdiktátor hamarosan úgy elázott, mintha egy lázálomból ébredtek volna fel. Hiába, a divathét nem pizsamaparti.

steiner250

Olyan is akad, aki jobban szeret arc nélkül renitenskedni: valaki mókásnak találta, ha cigarettacsikkeket dugdos a vendégek pezsgőspoharaiba, mikor ők épp nem figyelnek oda. Bár a pincérek és a biztonsági őrök is megpróbálták elkapni őt, a szokatlan vandalizmust tökélyre fejlesztette: a hamvadó cigarettavégek csak akkor jelentek meg a méregdrága pezsgőben, amikor már a tettes messze járt. Persze az is lehet, hogy ezzel a különös koktéllal hódol két káros szenvedélyének egyszerre.

Izgalmas elfoglaltságot talált magának az a hölgy is, aki a divatbemutató végeztével a sorok között járt-kelt abban reménykedve, hogy hazavihet néhány sztár-relikviát. Az asszony megszállottan emelgette a szanaszét hagyott meghívókat, hátha valamelyik Mary-Kate Olsen, vagy Anna Wintour névre szól. Hogy be akarta kereteztetni, vagy csak felrakni az eBayre, arról nem szól a fáma. Egy alkalommal még a biztonságiaktól is megkérdezte, hogy melyik sorban ültek a hírességek  - vesztére. Ezen a ponton kitessékelték a sátorból a fame monstert.

Persze a renitensektől eltekintve az egész divathét lenyűgöző volt, és a koronát mindenképpen a Burberry bemutató tette fel az eseményre. Egymás után érkeztek a hollywoodi szépségek a vörös szőnyegen: itt volt Kirsten Stewart, Mary-Kate Olsen, Claire Danes és a Vogue istennője, Anna Wintour is.

steiner386

Korábban is jártam már hasonló eseményeken, de mivel vivás koromban mindig a kordon túloldaláról kérdezgettem a sztárokat, most egész másképp éreztem magam, és egyáltalán nem zavartattam magam, mikor valamelyik kedvencem éppen mellém sodródott a tömegben. Amikor mosolyogva azt mondtam Claire Danesnek: “I'm a big fan of yours!”, nevetve rám nézett, és így szólt: “No, I'm a big fan of yours.” Twiggyvel, a legendás ex-szupermodellel a show után jól kibeszéltük a Christopher Baley legújabb kollekcióját, “valaki” még le is kapott minket... mármint nem lesmárolt, hanem lefotózott. Mindeközben magamban természetesen üdvözülten énekeltem a Pizzicato Five Twiggy-Twiggy című dalát. A legnagyobb élményt azonban az jelentette, hogy Hollywood egyik legfelkapottabb stylistja, Rachel Zoe, aki Cameron Diaz, Lindsay Lohan, és Demi Moore stílustanácsadója rámnézett és váratlanul azt mondta: “Imádom, ahogy kinézel!”.

steiner251

A divathetet igazi törvényen kívüliekként – luxusmárkák és posh partik ide vagy oda – London egyik legfelkapottabb pubjában, a Joiners Armsban búcsúztattuk el. Az egykoron hagyományos kocsmaként üzemelő épület ma afféle dekadens bűnbarlang, ahová hosszú sorban állva próbálnak bejutni a trashy partiarcok. Míg a Somerset House-ban berendezett kiállításokon önnön fényükben tündökölve keringtek egyesek, többzáz fontos frizurakölteményekkel a fejükön, akadt, aki egyszerűen csak felkapta a legpenetránsabb parókáját, és kora hajnalig karaokezott néhény szőrős mellkasú, de koránt sem szőrőszszínű transzvesztitával... elvégre George Michael Too Funky című dala nem csak a kifutón csendülhet fel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra