OFFLINE

Steiner Kristóf pizsamás csajokkal és Twiggyvel a londoni divathéten

2010. március 2., kedd 16:36

Lakatos Márk után Steiner Kristóf tudósítását olvashatja a Tejben-vajban blogon. Steiner a londoni divathéten járt, ahol többek közt összefutott Twiggy-vel, Claire Danesszel, de honlapján beszámolt még a randalírozó pizsamás lányokról és a rejtélyes idegenről, aki csikkekkel keserítette meg a hírességek életét és pezsgőjét.

Bár a londoni divathét a legtöbb fashionista számára arról szól, hogy a lehető legelegánsabb ruhát öltse magára, sokat az elmúlt szezon kiegészítőjének tartják a „ragyogd túl a többieket” attitűdöt. Ők azok, akik pizsamára vetkőzve, randalírozva ünneplik a Fashion Weeket, és ha egy puccos díva kérdőre vonja őket, csupán annyit mondanak: „Miért, maga nem szórakozni jött ide?

Meglehetősen vicces képet festett például két tinilány, akik talpig nyuszis-macis pizsamában álldogáltak a vörös szőnyegen, ahol egy perccel korábban Kate Husdon vonult be, így többen fotózták őket, mint némelyik modellt. „Nagyon szeretjük az állatokat, és nem örülünk, mikor a téli kollekciók bemutatásakor megjelennek a prémek, tollak és bőrcsizmák” - mondta az egyik lányka, magyarázatot adva a szokatlan öltözékre. A cél nemes, a flanel anyag kevésbé... az londoni esőnek köszönhetően a két divatdiktátor hamarosan úgy elázott, mintha egy lázálomból ébredtek volna fel. Hiába, a divathét nem pizsamaparti.

steiner250

Olyan is akad, aki jobban szeret arc nélkül renitenskedni: valaki mókásnak találta, ha cigarettacsikkeket dugdos a vendégek pezsgőspoharaiba, mikor ők épp nem figyelnek oda. Bár a pincérek és a biztonsági őrök is megpróbálták elkapni őt, a szokatlan vandalizmust tökélyre fejlesztette: a hamvadó cigarettavégek csak akkor jelentek meg a méregdrága pezsgőben, amikor már a tettes messze járt. Persze az is lehet, hogy ezzel a különös koktéllal hódol két káros szenvedélyének egyszerre.

Izgalmas elfoglaltságot talált magának az a hölgy is, aki a divatbemutató végeztével a sorok között járt-kelt abban reménykedve, hogy hazavihet néhány sztár-relikviát. Az asszony megszállottan emelgette a szanaszét hagyott meghívókat, hátha valamelyik Mary-Kate Olsen, vagy Anna Wintour névre szól. Hogy be akarta kereteztetni, vagy csak felrakni az eBayre, arról nem szól a fáma. Egy alkalommal még a biztonságiaktól is megkérdezte, hogy melyik sorban ültek a hírességek  - vesztére. Ezen a ponton kitessékelték a sátorból a fame monstert.

Persze a renitensektől eltekintve az egész divathét lenyűgöző volt, és a koronát mindenképpen a Burberry bemutató tette fel az eseményre. Egymás után érkeztek a hollywoodi szépségek a vörös szőnyegen: itt volt Kirsten Stewart, Mary-Kate Olsen, Claire Danes és a Vogue istennője, Anna Wintour is.

steiner386

Korábban is jártam már hasonló eseményeken, de mivel vivás koromban mindig a kordon túloldaláról kérdezgettem a sztárokat, most egész másképp éreztem magam, és egyáltalán nem zavartattam magam, mikor valamelyik kedvencem éppen mellém sodródott a tömegben. Amikor mosolyogva azt mondtam Claire Danesnek: “I'm a big fan of yours!”, nevetve rám nézett, és így szólt: “No, I'm a big fan of yours.” Twiggyvel, a legendás ex-szupermodellel a show után jól kibeszéltük a Christopher Baley legújabb kollekcióját, “valaki” még le is kapott minket... mármint nem lesmárolt, hanem lefotózott. Mindeközben magamban természetesen üdvözülten énekeltem a Pizzicato Five Twiggy-Twiggy című dalát. A legnagyobb élményt azonban az jelentette, hogy Hollywood egyik legfelkapottabb stylistja, Rachel Zoe, aki Cameron Diaz, Lindsay Lohan, és Demi Moore stílustanácsadója rámnézett és váratlanul azt mondta: “Imádom, ahogy kinézel!”.

steiner251

A divathetet igazi törvényen kívüliekként – luxusmárkák és posh partik ide vagy oda – London egyik legfelkapottabb pubjában, a Joiners Armsban búcsúztattuk el. Az egykoron hagyományos kocsmaként üzemelő épület ma afféle dekadens bűnbarlang, ahová hosszú sorban állva próbálnak bejutni a trashy partiarcok. Míg a Somerset House-ban berendezett kiállításokon önnön fényükben tündökölve keringtek egyesek, többzáz fontos frizurakölteményekkel a fejükön, akadt, aki egyszerűen csak felkapta a legpenetránsabb parókáját, és kora hajnalig karaokezott néhény szőrős mellkasú, de koránt sem szőrőszszínű transzvesztitával... elvégre George Michael Too Funky című dala nem csak a kifutón csendülhet fel.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.02 17:35:49harapapanda

  hányok ettől a gyerektől,főleg amikor az undorító csupasz patkányát szorongatja...

 • 2010.03.02 17:45:06szottyadt

  Naés? Azt tesz amit akar! Ellened nem tesz hidd el! Ő nem a magyarhorda!!

 • 2010.03.02 17:55:44Raszputin

  Twiggy nagyon szimpatikus. Így idősebbként még jobban.

 • 2010.03.02 18:38:54fourgee

  harapapanda: Özge egy kutya és semmivel sem rondább, mint pl. egy németjuhász. Lehet hogy génhibás, azért kopasz, de pl. egy farkashoz képest MINDEN kutya génhibás.

  szottyadt: mi az hogy magyarhorda? A nemzetiségükre büszke amerikaiakat meg amerikaihordának hívod, az ortodox zsidókat meg zsidóhordának? Rasszista majom...

 • 2010.03.02 18:47:59Stearhand

  Ocsmány ember, ocsmány patkány. Kutya a Bulldogtól kezdődik, na az jóarc! FRANCIA BULLDOGZ FORLÁJF

 • 2010.03.02 19:02:39Egyetemi docens

  sunáznám

 • 2010.03.02 19:22:53allél

  szerintem jó arc, ráadásul az átlagnál jobban tud írni.

 • 2010.03.02 19:40:34krampácsoló

  Egy kis politika?
  Mondjuk.
  Köcsög Szadeszes nem árt senkinek, nem úgy mint Ferkó tette!!!
  Szebb jövőt és kurva jó melleket!

 • 2010.03.02 19:45:04sugar.

  nagyon jó cikk lett. sokkal jobb Kristóf illetve Márk írásait olvasni mint egy két cikket itt,nagyon jó a stílusa az írásaiknak, de nem akarok a velvet dolgozóit leszóló
  tömegbe csatlakozni.

 • 2010.03.02 20:06:05calvin&hobbes

  Vannak kepek? Hol?

 • 2010.03.02 20:35:36hajtipajti

  A Joiners jó hely, szeretjük. De egy sima kocsmánál (ahol este 11 után táncolni is lehet) szerintem nem több. Amiért sokan jérnak ide, az azért van, mert a többi kocsma (pl a sarki George and Dragon) a környéken vagy bezár éjfélkor (nincs engedélyük éjszakai nyitvatartásra) vagy fizetős klub. Szóval ilyen szempontból úgy üzemel mint annó a Chachacha a Kálvinon. Végállomás :)

  És azért van ott anyi jó arc, mert a környéken (Shoreditch) eleve sok az alternatív, jó arc. :)

  Ha még ott vagy, ajánlom a Dalston Superstore-t, meg azzal szemben, a Vogue Fabricsben a pénteki Dirt Box bulit.

 • 2010.03.02 21:10:38vivace

  Végre valaki, aki tud írni a Velveten. A középső, öntömjénező résztől eltekintve: ezt várnám a bulvártól. Nem a közönségeskedést.

 • 2010.03.03 08:15:04gftamas

  Minden stylist homár?

 • 2010.03.03 08:34:14Jimbo75

  #
  2010.03.03 08:15:04gftamas

  Minden stylist homár?

  Jaja, ez elég sanszos, de sztem a divatvilágban előforduló hapsik 80%-a is buza.

 • 2010.03.03 11:50:17zsebdög

  akkoris jó ez az írás.

 • 2010.03.03 14:05:14sk1nny

  irigy vagyok vagy irigy vagyok? :]

 • 2010.03.04 01:41:02foreigner

  Na most már tudom mit keresett Londonban Steiner Kristóf. Ma este repült Magyarországra. Wizzairrel. Legalább kevésbé sznob, mint gondoltam.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta