OFFLINE

Cipőt a nyomtatóból

2010. március 2., kedd 09:36

Naim Josefi és Souzan Youssouf stockholmi dizájner tanulók tervezték ezt a csontszerkezetre emlékeztető cipőt, ami az első, tisztán 3D nyomtatóban készült és hordható lábbeli a formatervezés történetében.

melonia

Az SLS-el kinyomtatott poliamid cipők egy olyan világ legelső darabjai, ahol a lábbelik percek alatt, akár otthon is kivitelezhetővé válnak.

A technológia valóban egy nyomtató, csak kicsit másképp. A lézersugár a rétegenként felhordott port köti meg a kívánt területen, végül ebből a porkockából emelik ki a tárgyat. Vad cucc, drága, de a cipő is vagány, mintha a csontvázunk meghosszabítása lenne, szerves és magassarkú paták, nem cipők.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.02 10:08:29Ministry81

  Szeretném megjegyezni hogy a 3D-s nyomtatás és a cikkben/videóban említett SLS 2 KÜLÖNBÖZŐ technológia.

 • 2010.03.02 10:26:28parduc

  Ez fantasztikus, csak a cipőt ki fogja hordani??
  Nem véletlenül készül évezredek óta bőrből, mert csak ez az anyag megfelelően rugalmas és puha.
  Hordhatatlan ostobaság megint.

 • 2010.03.02 10:58:37nukleotid

  aha...hát én kb 2 éve látok a discoveryn pár gyönyörű csajt,amint a mozgás megelevenítéséről beszél és mutatják ezt a 3d-s nyomtatót is...ahol a lézer pontok összeérnek,ott megkeményedik a műanyag.Gyakorlatilag akármit rajzolhatsz,azt "nyomtatja" ki műanyagból...

  és az,hogy 2 év után jutott eszükbe egy cipő...

  Most cikkezni fogtoka arról is,hogy rajzoltak egy kanalt?

 • 2010.03.02 11:22:19Fermat

  Nem csak a bor rugalmas es puha, bizony szamos anyag rendelkezik a borhoz hasonlo tulajdonsagokkal. Evezredekkel ezelott ezeket nem ismertek, illetve nem tudtak eloallitani. Nem sokan futballoznak peldaul manapsag borbol keszult cipoben, mely esoben jelentos plusz sulyt kepvisel, mig jonehany mesterseges rugalmas es puha anyag konnyu marad, emellett szamos elonye (pl. jobb tapadas)lehet a megfelelo anyagosszetetel megvalasztasaval.

 • 2010.03.02 11:56:08xombat.com

  Ez fantasztikus, csak a cipőt ki fogja hordani?

  inkább az a kérdés, hogy mennyi ideig?

 • 2010.03.02 13:00:05vIQtor

  Az a kerdes hogy ez vajon kit erdekel???

  Nukleotidnek van igaza. Egy regi technologiat eloszedtek egy nevetseges uruggyel. Semmi ertelme.

 • 2010.03.03 20:04:16Frengi

  Fermat
  Igen, már a XIX. sz. végén is everlastin cipőben bálozott aki adott magára, mert könnyű és rugalmas volt, és aki ilyen cipőben járt az nem járt gyalog.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta