OFFLINE

A szexmúzeum kotonruhával ünnepel

2010. február 22., hétfő 06:41 |

Habos rokokó báliruhához, modern miniszoknyához sok ezer óvszert használtak el a manhattani szexmúzeum a Koton című kiállításán.

Adriana Bertini, brazil divattervező pontosan ezerkétszáz kotont illesztett kézzel egymáshoz, hogy megalkossa a kiállítás főműveként szolgáló báli kotonruhát.

A művész olyan gumikat használt ruháihoz, amelyek nem mentek át a minőségi teszten, tehát meg volt rá az esély, hogy jó esetben kisbabát, rossz esetben csúnya betegségeket hagyjanak maguk után a rendeltetésszerű használat esetén.

Nem ez az első eset, hogy Bertini kotonruhát készít, egy évtizede gyűjtögeti a minőséghibás óvszereket, amelyekből aztán világszerte mutogatott, csinos divatkreációkat készít.

A kiállításon egyébként az óvszerek nemcsak divatdarabként, hanem történeti kontextusban is megjelennek: láthatóak azok a hal úszóhólyagok, amelyeket először használtak a nem kívánt terhességek ellen, és azok a dizájner darabok is, amit szuperdrágán vehet meg, akinek nagyon nem mindegy, mit húz a farkára. A kiállítás külön részét foglalkoznak a szexuális úton terjedő betegségekkel, és az óvszer használatának fontosságával.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.22 07:36:23FecóKapitány

  Igény szerint világosabbra színezhető spermával.

 • 2010.02.22 07:52:33spanyi

  már nincs mit s újat mondani 50 év múva miből lesz a ruha a s z a r t átalakitják?!

 • 2010.02.22 09:38:42Almaspite

  Tizenöt évvel ezelőtt hallottam egy olyan jópofa beszólást/mondást, hogy "Ez a divat, meg a félszem." Hát baszki, a végén megérem, hogy tényleg!

 • 2010.02.22 09:55:01Almaspite

  De most tényleg, ennek mi az értelme? Azon kívül, hogy bemutatják, hogy ilyen is van? Fogja valaha hordani ezeket a ruhákat valaki? Jó a szellőzése? Nem ad ki nyikorgó hangot, amikor tánc közben szorosabba magadhoz öleled a nőt? De ha soha nem veszi fel senki, akkor kb. annyi értelme van, mint a fújt üvegből készült favágófejszének. Szóval ejutottunk oda, hogy ha leteszek az asztal közepére aranytányéron egy kis darab szart, akkor az már "művészet" ?

 • 2010.02.22 10:32:44Raszputin

  Ezt nem arra csinálják szerintem,hogy bárki is hordja. Felhívja a figyelmet a dolgok sokoldalúságára,újrahasznosítására. Kicsit mindenkinek el kéne tudni olvasni a szöveg mögötti dolgokat is. Azért koton,hogy írjon róla minél több lap,netes oldal. Komolyan arra gondoltatok,hogy kotont hord majd valaki kívül?:D Még Lady Gaga se:D

 • 2010.02.22 12:53:01Imeon

  Voltam ebben a múzeumban, nagy csalódás volt. Most legalább látható benne valami érdekes dolog is.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta