OFFLINE

A madridi divathéten még a modellek is esznek

2010. február 22., hétfő 14:52

Lakatos Márk stylist a madridi divathéteről tudósít a Tejvajnak február 18. és 23. között. Márk az első részben Mihalik Enikő topmodellt figyelte közelebbről, most a backstage-ben gyűjtött információkat. Megpróbált például átlagos testalkatú manökent találni, de hiába.

A Cibeles Madrid divathét második és harmadik napján nem volt megállás. Egyrészt mert az 51 tervező közül talán a legerősebb csapat mutatta be a jövő ősz és tél kollekcióit, másrészt mi hárman: Mihalik Enikő modell, Kajdi Csaba, Enikő ügynöke és én sem álltunk meg, mindenki a maga területén folytatta a rohangálást a backstage, a kifutó, a kifutó előtti első sor, és az úgynevezett Kissing Room között. Utóbbi az a hely, ahol a tervezőket lehet csókolgatni a bemutatók után, és szexi vodkakoktélokat lehet kóstolgatni, amelyeket szigorúan a kollekciók hangulatával összhangban kevernek.

Enikő inkább a backstage és a kifutók között ingázott, és az állandó ruhapróbák és bemutatók között nem maradt másra ideje, minthogy Csabánk néhány gyors polaroidot készítsen róla a párizsi ügynökségeknek részére.

Milánó és Párizs nem kíméli a lányokat, a 36-os méret helyett sokszor már a 34-es van divatban. A madridi divathét volt az első, ahol megszabták, hogy mennyi legyen a lányok minimális testtömeg-indexe. Az anorexia ellenes kampány mellett persze ez az intézkedés óriási sajtóvisszhangot keltett a szervezőknek, de azért ne legyenek illúzióink: a bemutatókon szereplő lányok többsége nem átlag alkatú hölgy, és nem is a méreten felüli modellek lepik el a kifutókat.

A súlyméréseket többféleképpen lehet manipulálni. Kajdi Csaba, Mihalik Enikő ügynöke szerint sok lány rengeteg aprópénzzel a zsebében megy a mérésekre, illetve néhány liter folyadék csodákat művel, amit utána vízhajtóval kompenzálnak. Ez rémesen hangzik, de azok, akik a fizikumukból élnek, az élsportolók, a hollywoodi sztárok és a szupermodellek tudják, hogy rövidtávon hogyan tudnak jojózni a testükkel... és hogy mi lesz ennek a következménye hosszútávon? Kajdi Csaba azt mondja, a lányok nagy része nem tudatosítja magában azt, hogy ez a karrier állandó, tudatos és folyamatos munkát igényel. Nem elég a show szezon előtt drákói szigorral koplalni és ne adj'Isten minden étkezés után a mosdóba rohanni. Egy topmodell csak folyamatos edzéssel, rendszeres és tudatos táplálkozással tud kiegyensúlyozott csúcsformában maradni. Lehet, hogy Maria Callas, az isteni opera díva legtutibb diétáját követik, ami száraz pezsgő és sült csirkebőr volt, vagy ehhez hozzáadhatjuk Kate Moss kokainmenüjét, de egyik sem gyümölcsöző életbiztosítás. Mit egyenek ehelyett a modellek és mikor? Egyenek egyáltalán?

Büszkén jelentem: Madridban táplálkoznak a lányok! Általában gyorsan, a fodrászok-sminkesek kezei között, jobb esetben a kávézóban, de legalább esznek. Ilyenkor próbálnak egy kis privát életet is élni, amit a nyomukban koslató asszisztensek nem mindig tesznek lehetővé. Enikő például nem szereti, ha állandóan a nyakán lógnak. Az egyik expressz ebéd során ennek hangot is adott, ekkor Csaba és spanyol ügynöke, Manuela közbenjárása kellett ahhoz, hogy a pióca leváljon néhány kellemesebb percre szegény lányról.

A nap végén kiengedtek a szelepek és elkezdődött a hülyéskedés-bolondozás. Apáca lett az almából, Szombat esti lázban égett modell és stylist. Ezután Csaba a hotelbe kísérte Enikőt, mivel ő kel leghamarabb közülünk, mi pedig belevetettük magunkat a híres madridi éjszakába. Itteni szokás szerint legalább három-négy helyre kell menni egy éjszaka, mi ezt maximálisan túlteljesítettük, hat különböző buliban voltunk. Erről inkább nem küldök képeet, mivel azt hiszem, alkalmasak lennének a kedves olvasók nyugalmának megzavarására, de mindenkinek minden jót kívánok Madridból!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.22 21:03:11ceenee

  na ez nem igaz amit írtál
  nem arra megy el
  amerikában a Bald eagle nevű sas madár az EMBERI FOGYASZTÁSRA SZÁNT ZÖLDSÉGEK VEGYSZEREZÉSÉbe pusztult majdnem bele

 • 2010.02.22 21:03:42ceenee

  ebbe ne menjünk bele. ez a szakmám

 • 2010.02.22 21:05:04ceenee

  dél-amerikában az ősderdőt pedig bútorok és NÖVÉNYTERMESZTÉSRE ALKALMAS HELYEK miat pusztítják

 • 2010.02.22 21:18:26gójgómitic

  Az a kedvencem,mikor egy vallási okokból vegetáriánus nő megverte a gyerekét,mert megtudta,hogy evett húst.:)
  Viszont én már 13 éve nem eszem húst és tök jól megvagyok.Tavaly meguntam,ettem,de inkább abba hagytam ismét.Szar közérezetem volt tőle.
  Annyit elmondhatok,hogy az életben elég sok olyan helyzet volt,amikor csak az illendőség miatt mondta pl a rokon,hogy nem baj,hogy te nem eszel,mikor kinált.Félóra múlva megbeszélgetés csipek el, hallom,hogy arról beszél,apámnak,hogy ha neki lenne fia,aki nem enne húst,adna olyat neki.
  Szóval mindkét oldalt van fanatik.
  A kedvenc kérdéseim:akkor mit eszel?
  Meg az,hogy mennyél ki legelni,aki nem eszik húst az nem is ember!
  10 felnőtből 5 min igy reagál.
  Ja meg olyan közekben ahol együtt fogyasztjuk el a kaját,akkor még évek múlva is belenéznek a tányéromba,hogy mit eszek.:D

 • 2010.02.22 21:20:22gójgómitic

  10 felnőtt férfibó bocsánat.A nők e téren toleránsabbak sokkal.

 • 2010.02.22 21:27:42ceenee

  nekem van barátnőm vegetáriánus és van egy vegan is. egyik sem szól meg, és se szólnék meg senkit emiatt. ilyen ostoba szemlélettel még sose találkoztam mint itt.

 • 2010.02.22 21:49:58Lulu in the Snow

  Rossz a lelkiismereted Ceenee, ezért zavar hogy megszólnak. Húst enni nem is lehet nyugodt lelkiismerettel. Már akinek van (lelkiismerete).

 • 2010.02.22 21:54:02ÉSZLÉNY

  Aztiiiii!
  Nah minden zöld evő, aki a csirke evőket ahhoz hasonlítja, h épp kisbabát is ehetne az qva gyorsan menjen oda ahova még gondolni se merem!!! Ilyen ízléstelen, morbid és még csak kicsit se helytálló hasonlatot, szégyelljétek magatokat!!!
  Mellesleg: Lulu te 5-10 évesen mit ettél?
  Mert shanszos, h te is rántott húst!!!
  Neked van gyermeked? Kötve hiszem, ám ha van sajnálom nagyon, h csak annyit ér a szemedben, mint egy disznó!!!
  Kicsit felvilágosultabb helyeken mindenki azt és úgy eszik, ahogy akar és semmilyen megkülönböztetés nem éri. Ehhez hozzátartozik, h akármelyik táborba is tartozik saját maga is magánügyként kezeli a témát!

 • 2010.02.22 21:57:08ceenee

  te nem vagy komplett
  arra még mindig nem válaszoltál eddig, hogy azt hogyan dolgozod fel, hogy a zöldségeket kiszedet a megszokott közegéből. vagy a gyümit a fáról. azok is éreznek.
  a te lelkiismereted hogy lehet tiszta?

 • 2010.02.22 21:59:32ceenee

  babok milliói sikítanak fel "jaj istenem havaslulutól ments meg minket"

 • 2010.02.22 22:01:10ÉSZLÉNY

  ceenee, sztem szimplán elég lett volna annyi, h "te nem vagy komplett" ez elég kerek, egész meghatározás :-P

 • 2010.02.22 22:06:29ceenee

  olvasd vissza az összes hozzászólását
  majd rájössz, hogy nem elég rövidnek lenni. nem erőssége a felfogás

 • 2010.02.22 22:20:27ÉSZLÉNY

  Elejétől olvasom, azért lett így elegem, h csak ennyi energiát ér.
  Amúgy: a zöldség nem fedezi 100%ban az agyi kapacitást: zöldség van az agya helyén, zöldségeket beszél....nah hova álljon le ilyennel a normális ember???
  Bár én konkrétan nem vagyok egy vega ellen se, de ami túlzás, az túlzás!

 • 2010.02.22 22:22:03Susan Delgado

  Lulu
  Hogy a Mókást idézzem: "Neked szakorvosi segítség kell!"
  Félelmetes belegondolni, hogy mennyi, hozzád hasonlóan toleranciára képtelen, a saját igazát megszállottan bizonygató, fanatikus ember létezik. Te komolyan azt gondolod, hogy azáltal leszel jobb ember, mert nem eszel húst?! Mert akkor elárulom neked: teljesen mindegy, hogy mit eszel, addig, amíg így gondolkozol. Szerintem nézz magadba, jó mélyen. a hideg kiráz az ilyen emberektől, mint amilyen te vagy.

 • 2010.02.22 22:54:24andalas

  Kedves Lulu!
  Remélem tisztában vagy vele, hogy a hozzád hasonlók miatt tartják idiótáknak a vegákat.(Kössz szépen!!!)Ne egyél húst(én se teszem), de mi a fenének baszogatod a többieket, gerjeszted a feszültséget?? Volt pár hülye megnyilvánulás a húsevők részéröl is, nekem se tetszik, de nem idegesítem magam fölöslegesen. Te miért teszed? Ezektől a beszólásaidtól nem fog megváltozni a gondolkodásmódjuk, SŐT....
  A többieket meg kérném: Ne a táplálkozásuk alapján ítéljétek meg az embereket! A húsevők nem gyilkosok, a vegák nem idióta fűevők! :-)

 • 2010.02.22 23:23:41balage_81

  az egész magyar divatszakma úgy ahogy van undorító. árpa mesélte annak idején, hogy a modelles műsoránál először ki kellett válogatni hogy ki kivel hajlandó egyáltalán szóba állni a másikkal. nem mindegy melyik fotós melyik stylisttal, stb, nagyon gáz. mesélte az egyik nagy ügynökség vezetője anno, hogy szépen lopkodják is egymástól a modelleket. az egyik kineveli, a másik lerak neki egy szerződést és sutty el is vitte onnan. persze nem az alapján dolgozhatsz a szakmában hogy mit tudsz, hanem hogy kivel kefélsz. általában persze buzinak is kell lenned.

 • 2010.02.22 23:24:43balage_81

  írtam egy fasz mondatot az elején, de a lényeg ugyanaz.

 • 2010.02.22 23:29:42Lulu in the Snow

  Nekem a húsevők tünnek rendkivül agresszívnak. A véleményemet már csak elmondhatom róluk. Nem értem miért ennyire fontos nekik a dögevés hogy képesek ilyen kirohanásokra. Jogomban áll undorodni tőlük. Vagy talán már ez is büntethető lesz mint a Hollokáuszt tagadás? Húsevés és agyállomány kapacitása kapcsán elég ha rákeresel a híres vegákra...Leonardonál kezdődik és Einsteinnel folytatódik a sor...

 • 2010.02.22 23:30:47balage_81

  egyébként kajdinak más ügyfele is van, vagy enikő az egyetlen eladható? nota bene vannak más remek ügynökségek is itthon, nulla figyelmet kapva, nyilván nincs tévés meg velvetes protekciójuk (egyiknek sem dolgozom, ismerőseim sem). enikő azért szerintem nagyon szép

 • 2010.02.23 00:19:26mesz86

  2010.02.22 23:29:42Lulu in the Snow
  "Nem értem miért ennyire fontos nekik a dögevés"

  Nem kell, hogy megértsd. Fontos nekik és kész. Hiába hangoztatod a felsőbbrendűségedet (ősember, stb.), toleranciáról távolról sem hallottál.

  Sokan meg sem engedhetik maguknak, hogy zöldségekből teljes étrendet összeállítsanak, mert sokkal olcsóbb az iparilag hízlalt sertéspárizsi és májas, mint amivel azt helyettesíteni tudod.

 • 2010.02.23 00:22:22Visegrádi

  Szerintem gáz, ha valaki a 21. században egy róka prémért rajong. Az ilyen menő már nem lehet hanem vérciki.
  Egy sznob idióta, aki sok jóra ne számítson.
  A vega téma nem ide való, de egyszerűen annyi az ok, amiért már négereket sem kínoznak és dolgoztatnak halálra. Ott is meg volt a felsőbbrenűségi ideológia, de azért győzött a józan ész. Remélem 1-2 évszázad múlva ugyanígy fogjuk az állatokat is tisztelni, hisz amikor megöljük őket épp azokat a kínokat, fájdalmakat, érzelmeket élik át, mint egy ember (ezt már bebizonyították.)

 • 2010.02.23 00:29:46Lulu in the Snow

  Visegrádi köszi, én is ezt akartam mondani, csak nem találtam ilyen jól a szavakat.

  Egyébként meg érezzék magukat sz@rul a húsevők. Én kösz jól vagyok. És mindennap azzal a tudattal bújhatok az ágyba hogy ma sem nyírtak ki egyetlen állatot se miattam.

  Ajánlom mindenkinek, próbáljon ki egy hónapot hús nélkül. Szuperül fogja érezni magát utána.

  Sajnálom, hogy van ma Magyarországon olyan ember aki nem engedheti meg magának az egészséges táplálékot. (ráadásul a párizsiban májasban a legrosszabb minőségű vágóhidi hulladék van)

 • 2010.02.23 01:07:59mesz86

  2010.02.23 00:29:46Lulu in the Snow
  "És mindennap azzal a tudattal bújhatok az ágyba hogy ma sem nyírtak ki egyetlen állatot se miattam."

  Nem jöttél még rá, hogy a húsevőket k*rvára nem zavarja a tudat? Akiket zavar, azok nem esznek. Ennyi. Túlléphetnél már ezen, mert attól, hogy mindenféle negatív jelzőkkel illeted a másik véleményét (sőt, ami rosszabb, hogy a másikat is), még nem lesz jobban igazad.

 • 2010.02.23 01:52:46Ssámmáán

  Elképzelek egy szép új világot.:
  A tudósok kidolgozzák, hogy milyen tipusú növényekből mennyi energia nyerhető, ezt optimalizálják a mennyiséggel, ami kényelmesen elfogyasztható, az irdatlan méretű mészárszékeket, állatfarmokat fölváltja a tudatos növénytermesztés, és feldolgozás, és szépen apránként sokkal olcsóbbá teszik, mint a húst. Mindeközben szakácsok azon fognak dolgozni, hogy olyan ízhatást érjenek el, amivel ha akarom pontosan pl egy jó pörkölt ízeit kapjam. Hmmm...
  ŐŐőő de hát ez már félig létezik.

  És eljön az az idő is, amikor az ember nem tesz akkora különbséget állati és emberi Élet között, és a Ne Őlj parancs nem csak az emberi életre lesz érvényes, mint ahogy igazából most sem csak arra érvényes...

  Azokat a kutyákat, akiket viadalokra készítenek, vagy épp vadabbra akarnak nevelni, kölyök kortól nyers, véres hússal etetik. Általában eredményes az eljárás.
  Feltételezem, hogy az embernél is működik. Márminthogy bizonyára kimutatható, hogy azok akik sok húst esznek, agresszívabbak.

 • 2010.02.23 01:53:39Ssámmáán

  Elég sokmindenre emlékszem gyerek koromból. Én pl kifejezetten rossznak találtam a hús ízét. Addig rágtam, míg csak egy darab ízetlen száraz massza volt a számban, de a szüleim erősködtek, hogy nyeljem le. Aztán amikor nem figyeltek oda, akkor kiköptem valahova. Persze egy idő után észrevették, hogy nagyon nem megy ez a hús dolog, így rafináltan belekeverték különböző kajákba, így rászoktattak, megszerettem.

  A húsevéssel nem csak az a baj, hogy morális kérdés, hanem az is, hogy az magában hordozza a halál minőségét, amit nem lehet belőle kisütni sehogy sem, és nem is kell, hogy a tudatosságnak olyan nagyon finom szintjén tartson az ember hogy műszerek nélkül is érezze a különbséget, hogy hús nélkül könnyedebb a napja, tisztább az elméje.

  Aki meg azt mondja, hogy ő nem tudna leszokni a húsról, az csak gondokozzon el rajta, hogy ő hogy kedvelte meg. Sokmindenre azt hisszük, hogy saját vélemény saját ízlés, de ha mélyebben elgondokozunk rajta, kiderűl, hogy az a sajátnak hitt vélemény belénk lett verve... csak az ízlésvilágunkban mi minden változott az elmult tíz évben, és az vajon minek a hatására. Pl gyerekként valaki ki nem álhatta a kelbimbót, kefírt, aludt tejet, vagy bármit, ami nélkül ma már nem tudna elképzelni egy hetet sem. Mndenkinek van ilyen változás az életében.

 • 2010.02.23 06:08:40Raszputin

  A bátyám vega. Én képtelen lennék hús nélkül élni. Semmi energiám,pedig sportolok is.
  Egyszer 2 napig nem ettem húst. Nem tudtam elaludni. Komolyan mondom. És sajnálom,de továbbra is enni fogom. És teljesen oké,ha most a disznók kerülnek fel a táplálkozási lánc tetejére. Komolyan. Egyenek meg ők. Erősebb kutya baszik.
  Semmilyen állatot nem lehet kínozni. Szerencsétlen nem arra van. Ha a húsáért tartják,akkor humánusan vágják le és annyi. De az,hogy a ruháját hordjuk szegénynek..az durva...Én fel nem vennék semmiféle bundát...mondjuk tényleg gyönyörűek...de akkoris...de lehet,hogyha havi 2 millát keresnék,akkor mégis megváltozna a véleményem...lehet,hogy a csóróság mondatja velem ezt a nagy elvet...mint annyi más emberrel.

 • 2010.02.23 06:10:15Raszputin

  Ssámmáán: az én anyámék jól főznek. Elég 2t harapnom a húsba,és máris szétolvad a számban. És rohadjak meg,de a tatár beefsteaknél jobb kaja nincs;)
  Semmiféle tofu,padlizsán vagy gomba nem veszi fel vele a versenyt.

 • 2010.02.23 06:11:49Raszputin

  Ja és Ssámmáán: előbb tartsunk ott,hogy ne kelljen szaró csöveseket nézni az utcán. Aztán jöhet a növénytermesztés.
  Az alapvető emberi dolgok nem mennek még...nanehogymár napelemről beszéljünk,amikor áramunk sincs...gáz

 • 2010.02.23 06:31:44Chiacig

  Aki zömmel sovány húsokat eszik kevés olajon sütve, kerüli a cukros szarokat (amikben hús nincs, legrosszabb esetben is csak tejszármazék) és csak alkalomszerűen vállal be nehéz ételeket, annak húsevés mellett is "könnyű" a napja. Nem minden típusú fehérjét, alapvető aminosavat lehet bevinni kizárólag növényi eredetű ételekből, akárhány vega is szenved itt azzal, hogy megideologizálja a vegaságot.

 • 2010.02.23 06:40:10Raszputin

  Tudom,hogy hatásvadász,de akkoris. A belinkelt filmen elsírtam magam. Fel nem foghatom,hogy hogy képes valaki egy állatot botokkal ütni vagy megrúgni. Egy dolog,hogy le kell vágni. De az,hogy kínozzák vagy tiszteletlenül bánnak vele...kegyetlen. Egyszerűen nem értem. Komolyan. Szerencsétlen állat a vérét és húsát adja,és azok az emberek,akik elveszik az életét,azok még bántalmazzák is?? Az ember a féreg,nem kérdéses.

 • 2010.02.23 06:44:08Chiacig

  Én meg sem néztem, gondolom ez az, amikor a falhoz (vagy valaminek az oldalához) verik a szerencsétlent, hogy kimúljon.

 • 2010.02.23 06:46:10Raszputin

  Nem ez az. Azt is láttam. De ez egy teljes film. Egyszerűen nem értem. Szerintem az állat arra van,hogy megegyék. De nem arra,hogy szúrkálják vagy megalázzák életében.

 • 2010.02.23 07:12:06Raszputin

  Teljesen kikészültem. Igaz,hogy még félig részeg is vagyok. Nagyon durva a film. Nagyon.

 • 2010.02.23 07:23:21Kockásfülűnyúl

  Én nem vagyok nagy húsevő, ha rajtam múlna, nem is főznék húsost.De a családom férfitagja húst-hússal típus, ezért disznóvágás ismerős helyről választott áldozattal, csirke szintúgy, apósom kecskét nevel stb.Ezek az állatok nincsenek megkínozva, akár még azt is mondhatnám, h jól élnek (egy darabig).Ismerős gyártja a házi szalámit, kolbászt, így a húsipari termékek is kipipálva.Hogy nekem is jó legyen, házi tej, túró, stb.:)

 • 2010.02.23 07:43:36Raszputin

  Anyámék nagyon nagy húsevők (én is),és ők is mindig parasztoktól veszik a húst,akiről tudják,hogy nem bántalmazza nyomorult állatokat.
  Komolyan,amiket láttam a filmben,ahhoz képest még egy amputált karral is remek az emberi élet.
  Rettenet.
  Én piacon vásárolnék,ha lenne a közelemben. Nincs. Csak tesco. És csak sejtem,hogy oda hogy kerülnek. De nem tudom megoldani máshogy.
  Házi tejet meg sajnos elég ritkán iszok,pedig elég jelentős a különbség a boltihoz képest.

 • 2010.02.23 07:57:04Kockásfülűnyúl

  A vidéki élet gyönyörei:)Nekünk házhoz hozzák a házi tejet.Sok embertől hallom, h nem bírja meginni, mert fű és tehén szaga-íze van.Mert a doboz és egyéb tartósító íze jobb?Brrrr...Mindenki lehetőségeihez mérten.A kutyákra is max. rákiabálok, ők meg persze kiröhögnek:)

 • 2010.02.23 08:16:02Raszputin

  ;)
  Szerintem kurvajó az igazi tej...

  Fűízű? Ilyet még nem is hallottam:D

 • 2010.02.23 08:52:56smartika

  én bírom a Márkot, viszont ez a kislány szörnyen csúnya. Na kisminkelve persze egyből más..

 • 2010.02.23 12:09:22cukorborsófül (ex-mesterséges)

  ha igazán jót akartok a természetnek, ne egyetek gyári, táposcsirkét, mert annak nemcsak a halál, de az élete is kínszenvedés.

  ergo, aki tescóban húst vesz, az nem egy sikeres ember

  virágoztassuk fel a háztáji baromfi és disznó-nevelést, lesz majd jó minőségű fehérje-forrás megihnt.

  az ember megeszi az állatot, az embert pedig megeszi az állat (minimum a temetőbogarak)
  ez a természet rendje

  ez ellen teljesen felesleges ágálni és elméleteket gyártani

  az, hogy kinek, mennyi húsra van szükséges, pesze eltérő lehet.

 • 2010.02.23 12:47:32summerlove

  Nem tetszik Eniko, tenyleg jo alkata van,de ennyi az arca nem tul szep...Szerintem csak amiatt van most ott,mert a hosszu haja es jo alkata miatt bevalogattak meg a Gucci kampanyba, es ugye aki mar ott volt, azt gaz nem tovabb foglalkoztatni,de ha megnezitek a regi kepeket,azokon se nagyon az arcara fokuszalnak...
  Vannak gyonyoru arcu es tesu lanyok,de o nem az a tipus..
  Ettol fuggetlenul buszkek lehetunk ra

 • 2010.02.23 13:59:02balage_81

  hát nem tudom, szépség-csúnyaság ide vagy oda, én azért irigylem a modelleket. 22 éves korukra nincs olyan érdekes szeglete a földnek ahová ne jutottak volna el, többszörös milliomosok és ha külföldön akarnak maradni, akkor new york, párizs, milánó, toronto, stb városokból válogathatnak. megvan a nyelvtudás, a pénz, a kapcsolatrendszer. akik csúnyázzák ezt a lányt, azokat meg igazán nem értem, de hát nyilván nem nézték meg az összes fotóját

 • 2010.02.23 14:06:50calvin&hobbes

  2010.02.22 23:29:42Lulu in the Snow:
  nem kekeckedni akarok de gondolom ha már ilyen habzó szájjal fröcsögsz akkor kemény vonalasan nyomod... nincs testápolód, nem sminekeled magad, sampont sem használsz, de gyógyszert sem szedsz se fogamzásgátlót se megfázásra de még védőoltásod sincs (állatkísérletek miatt ugyebár), nincs bőrcipőd,nyomokban bőrt tartalmazó egyéb terméked, saját magadnak termeled az energiát, nincs autód, nem jársz tömegközlekedéssel és úgy általában véve úgy élsz mint mondjuk az amishok...
  Mert ha mondjuk kiderülne hogy állatkísérletek segítségével szépülsz akkor nem vagy más csak egy nagyszájú képmutató!
  Egyébként remélem nyugodtan alszol! :)

 • 2010.02.23 15:08:34Susan Delgado

  calvin&hobbes

  Szépen megfogalmaztad, nálad a pont.
  Volt egy Luluhoz hasonló vega ismerősöm, aki hasonló stílusba hangoztatta önnön felsőbbrendűségét, és a húsevők alantasságát. Viszont a szomszéd utcába is autóval ment, mert csak a szöveg volt, mögötte tartalom semmi.
  Valamint, szintén Luluhoz hasonlóan a tolerancia és a teljes önismeret hiányával tüntetett.

 • 2010.02.23 15:09:13Susan Delgado

  stílusbaN, elnézést

 • 2010.02.23 16:23:57zanzibar

  Úgy tűnik az emberiség "x" százaléka komoly szorongásokkal kűzdene, ha nem lenne idióta vallási fanatikus, hanem helyette gondolkodna. Esetleg elsimerné, hogy az igaszág nem kizárólagos, hanem sokféle metszete van.
  Ezek a Lulu félék. Tudjátok mivel lehet legjobban felhúzni őket? A vállvonogatással, amikor az idióta eszméiket terjesztik, meg egy hatalmas nagy nevetéssel.

 • 2010.02.23 17:40:54Lulu in the Snow

  Helló calvin&hobbes eltaláltad, nincs autóm, bringázom, gyaloglok, tömegközlekedek. Kislakásban élek, így minimiális az általam kibocsájtott káros anyag. Börcipöt, táskát stb soha nem vásárolok. Kizárólag olyan kozmetikai termékeket használok amelyek állatkisérlet és állati összetevö mentesek. És képzeld, marha könnyü így élni! Egyszerüen ilyen boltba megyek be, ezt veszem le a polcról. Semmi lemondás, söt! Ezek sokkal jobb minöségü terméke. Ès a kocsimentes élet még fitté is tesz. Nem vagyok elvakult fanatikus, de józanul gondolkodom. Gyógyszert termeszetesen szedek ha kell, mert az kell. Húst enni nem KELL. Egyszer majd rájöttök ti is...vagy az utódaitok. Ha lesz még akkor biodiverzitás.

  Azok számára akik egészségük "védelmében" esznek halott állatoka, azt javaslom fontolják meg: vajon miért vezetö korai halálokok a szív és érrendszeri betegségek, melyek a helytelen (túl sok telétett zsír, koleszterin) fogyasztás egyenes következményei. Vega kajától még senki nem lett beteg. /vashiány max: oké, több babot, pardicsomot kell enni/
  Hiába, vegának lenni testi lelki egészség ez van. Ki kell próbálni.

 • 2010.02.23 18:33:23mesz86

  Lulu, most mit vagy úgy oda? Azok az állatok előbb-utóbb úgy is megdöglenének, ami sokkal sz*rabb is lehet, mintha pl. elkábítják őket levágás előtt. Hátralévő életükben sem tennének semmi maradandót, akkor meg minek várjuk meg, amíg magától kimúl?

 • 2010.02.23 19:16:27calvin&hobbes

  Állati terméket nem eszek de majmokon, disznókon, egerek millióin kikísérletezett gyógyszert szedek mert kell???? Mert nincs alternatíva? Mi van a naturális gyógyítással? A több ezer éves kínai orvoslással???
  Sajnálom de nagyot csalódtam... Lulu nem vagy igazi keményvonalas.... viszont nagy a szád :)
  Én is kislakásban élek, tömegközlekedem, natuális termékeket használok testáplásra és urambocsá... alkalomadtán még húst is eszek... viszont nem prédikálok vizet!
  Egyébként 8 éven keresztül vega voltam... a csendesebb fajtából és őszintén szólva mindig kényelmetlenül érintett ha egy elvakult intoleráns hőzöngő harcias vegával találkoztam...és még a húsevők az agresszívak.... nagy tévedés....

 • 2010.02.24 14:13:41ÉSZLÉNY

  Luluka Drága! Már csak arra a kérdésre nem válaszoltál, h vajon gyerekként te mit ettél???
  Uram bocsá' tán csak nem rántott húst??? Ó, vagy ti már generációk óta vegák vagytok!???
  Szégyelljék magukat azok a vegák, akik csupán attól a ténytől, h vk. eszik e húst meghatározzák, h milyen ember! Ez kb. olyan mint az , h minden szőke hülye!
  Vajon Teréz anya, meg a sok önkéntes, akik esznek húst mind szar alak? Semmit nem érsz a kemény vonallal se, ha közbe emberileg egy nagy nulla vagy!!!!

 • 2010.02.24 17:01:42napsziget

  Lulu meg mindenki:
  heti 3szor eszem hust, 3szor halat, 1szer vega menut. es jol vagyok. epp ugyanolyan tudattal fekszem le, amikor rostelyost ettem, mint amikor tofut, ilyen nem is tudom felig komas tudattal, asszem almossag a neve:D
  baromsag ezen vitazni. epp akkora, mint azon h van-e Isten v nincs, h szabad-e az eutanazia v nem, vagy hogy Dart Veder gonosz volt-e vagy nem. mindenki mas, es ezt el kell fogadni. te nem eszel hust lulu, mas meg eszik. ilyen stilussal max ellenszenvet valtassz ki, fennsobbsegesnek, bekepzeltnek, onteltnek tunsz elsosroban es max masodsorban elkotelezett veganak. ezzel, h ilyen videokat linkeltek be, v osztjatok az eszt, nem fogtok vilagot valtani. ugy elsz, ahogy akarsz, de ugyanez a joga meg van mindenki masnak is.
  ja es a csecsemos beszolasod pedig total kiakaszto, remelem nem vagy ennyire buta valojaban.

  ja es pepita ofélia
  ceenee, ne merészelj senkit fényevésre biztatni, szerinted a napocskának nem fáj, ha a hülye emberek rágják?

  igen igen bizony:D:D:DD: ezen nagyot rohogtem:):)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta