OFFLINE

Melyik jelmeztervező érdemli az Oscart?

2010. február 14., vasárnap 12:18

Melyik film jelmezei a legjobbak?

 • 229
  Bright Star
 • 291
  Coco Chanel
 • 407
  Doktor Parnassus
 • 97
  Nine
 • 256
  Az ifjú Viktória királynő

Általában azt a kérdést teszik fel az olvasóknak az újságok, vajon melyik színész vagy színésznő érdemelné meg leginkább az Oscar-díjat az alakításáért. Mi ezen változtatni szeretnénk, és most arra keressük a választ, Önök szerint melyik film jelmeztervezője érdemli meg az arany szobrot.

Bright Star

A díjra idén is öt filmet illetve jelmeztervezőt jelöltek. A Bright Star című filmben, mely John Keats életének három évét mutatja be, Janet Pattersonnak köszönhejük a ruhákat. A tervezőt ezzel együtt eddig négyszer jelölték Oscar-díjra, de egyszer sem sikerült nyernie.

Kattintson a film képeiért!

Coco Chanel

Nem meglepő módon a Gabriel Chanel életét bemutató Coco Chanel című filmet, és vele együtt Catherine Letterrier is bekerült az öt közé, a jelmeztervezőnek ez az első jelölése.

Kattintson a film képeiért!

Doktor Parnassus és a képzelet világa

Doktor Parnassus és a képzelet világa című filmben utoljára láthattuk Heath Ledgert, bár alakítását nem méltatták Oscar-jelöléssel, Monique Prudhomme munkáját már igen, ráadásul ezúttal először.

Kattintson a film képeiért!

Nine

A musicelek általában bekerülnek a legjobb jelmezeket felvonultató filmek közé, így történt ez a Nine című filmmel és Colleen Atwooddal is. A jelmeztervezőnek ez a nyolcadik jelölése, és már két Oscar-díjat vihetett haza a Chicago és az Egy gésa emlékiratai című filmért.

Kattintson a film képeiért!

Az ijfú Viktória királynő

Ezek után nem meglepő, hogy az ifjú Viktória királynő életét bemutató kosztümös film is jelölést kapott, a korhű jelmezeket Sandy Powellnek köszönhetjük. Powellnek szintén ez a nyolcadik jelölése, és szintén kétszer nyert, díjat kapott az Aviátor és a Szerelmes Shakespeare ruháiért.

Kattintson a film képeiért!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.14 16:56:52Fiona Tyassen

  magasan a Coco Chanel

 • 2010.02.14 17:49:50Frengi

  Csak vakra szavaztam, mert még nem láttam a filmeket.

 • 2010.02.14 18:41:27Penta-bá

  Melyik buzi? Na az!

 • 2010.02.14 18:56:07napsziget

  nekem a dr. parnassusban a lily cole ruhajai nagyon nagyon bejottek:)

 • 2010.02.15 11:50:11zanzibar

  Bright Star, mert bírom azokat a filmeket, ahol a többszázéves történetet nem mint egy múzeumot mutatnak meg képileg, hanem úgy, hogy van vmi modern az összhatásban. Ezáltal érzékelem azt, hogy az emberek anno tök ugyan olyanok voltak, mint ma, szerttek, lázadtak, feszegették a konvenciókat. Kicsit Vivian Westwood-os ez a képi világ, ezért szavaztam erre a filmre.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta