OFFLINE

Az emberek ötödének semmit sem használ az aerobic

2010. február 8., hétfő 09:55

A Journal of Applied Physiology című szakfolyóirat legfrissebb száma egy olyan kutatást közöl, ami arra mutat rá, hogy az aerobic (azaz a mérsékelt terheléssel járó, de hosszabb ideig végzett mozgás, mint pl. a kocogás, kényelmes kerékpározás vagy aerobic-torna) a különböző génekkel rendelkező személyekre különböző mértékű hatással van. A legszerencsétlenebb 20% számára az aerobicnak egyáltalán nincs semmi kedvező egészségügyi hatása a tanulmány szerint.

d0008833

Eredetileg az aerobic célja az, hogy elősegítse és serkentse a testben az oxigénfelvételt és -szállítást. A nemzetközi kutatás során aerobic-gyakorlatokat végzők izomzatát vizsgálták a mozgás előtt és után. Az derült ki, hogy a vizsgált alanyok 20%-ánál a torna során alig vagy egyáltalán nem növekedett az oxigénfelvétel. Ráadásul a kutatók úgy találták, hogy ez mindig azoknál volt így, akiknél bizonyos gének jelen vannak. Ebből az következik, hogy a genetikától függ, hogy az aerobic kinek használ és kinek nem.

A hosszabb időre elnyújtott mérsékelt terhelés pozitív hatásai közé sorolták eddig például a szívbetegségek és cukorbetegség kialakulásának megelőzését, azonban most kiderült, hogy az aerobic sem csodaszer, mert öt emberből csak négynek segít. A tudósok az öröklött génekhez igazított testmozgást javasolnak, azaz azt mondják, hogy akinek az aerobic nem használ, az fejtsen ki intenzívebb tevékenységet, pl. kocogás helyett fusson, vagy a könnyebb gyakorlatok helyett súlyzózzon, illetve csináljon fekvőtámaszokat, húzódzkodásokat.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.08 12:18:50margaritt

  A cikk (megtévesztő címe ellenére), szerintem nem az aerobic-ról szól, hanem az aerob típusú mozgásról -
  azaz a mérsékelt terheléssel járó, de hosszabb ideig végzett mozgás, mint pl. a kocogás, kényelmes kerékpározás vagy aerobic-torna

  Én úgy tudom, helyesen aerob és anaerob magyarul, de nem vagyok benne biztos.

 • 2010.02.08 12:53:00Tjuca

  Zanzibar!

  szerencsés egyfelől. másfelől lányként nem voltam az.

  nem mindenkinek jön be a mozgás/egészséges alkat összefüggés, ennyi. ezt már a testnevelés tanárok oktatásánál kellene kezdeni, mert számos gyerek akkor utálja meg magát a mozgást, mikor még amúgy mindenki szeret mozogni.

 • 2010.02.08 13:02:39Jedlik_

  2010.02.08 10:53:09céerem: nem a mozgás termel endorfint, hanem a megterhelés következtében kialakuló kín enyhítésére termeli a szervezet, azaz a fáradást meg az izomfájdalmat kompenzálja.
  szóval nem kell feltétlenül mozogni az endorfinért.

 • 2010.02.08 13:05:55énis

  ja, pl ehetsz csokit is! Ha nem mértéktelenül zabálod, mégcsak nem is hízlal...

 • 2010.02.08 13:10:43Jedlik_

  2010.02.08 12:18:50margaritt: hát neked mennyire igazad van. Egy sima félrefordítás a cikk. Nem is értettem hogy jön ide az oxigénszint. De így már világos.

  Drága Velvet, kedves GyB, valamit csináljatok már.

  Nem az aerobicnak, hanem az AEROB EDZÉSNEK nincs egészséges hatása az emberek 20%-ára.
  Itt lehet elolvasni miről van szó: http://en.wikipedia.org/wiki/Aerobic_exercise

 • 2010.02.08 13:16:36mzperx

  "az aerobic (azaz a mérsékelt terheléssel járó, de hosszabb ideig végzett mozgás, mint pl. a kocogás, kényelmes kerékpározás vagy aerobic-torna)"

  Pongyola fordítás...

  Bár nem látom az eredeti cikket, de az "aerobic" szó itt valószínűleg abban az értelemben szerepelt, hogy "aerob mozgás", mert utána példaként sorolja fel a kocogás és kerékpározás mellé az aerobic-ot... Ahogy már margaritt is írta.

  Aerob mozgás = amikor a szervezet a mozgáshoz szükséges energiát oxigén jelenléte (azaz: aerob körülmények) mellett állítja elő.

  Aerobic = zenére, általában csoportosan végzett testmozgás. Ennek számtalan altípusa van, különböző tulajdonságokkal, tehát nem érdemes általánosítani.

 • 2010.02.08 13:52:46Leggy

  az emberek ötödének élni sem érdemes

 • 2010.02.08 14:29:17gyb

  Jedlik_, ha azt írom a címbe aerobic helyett, hogy "aerob mozgás", amiről senki nem tudja, hogy micsoda, akkor senki nem olvassa el a hírt. De mivel az aerob mozgásra az aerobic csak egy példa, ezért direkt azzal kezdem a posztot, hogy tisztázom, milyen mozgástípusokról van szó. Nem félrefordítás ez, hanem olyasvalamin keresztül volt szándékomban felvezetni a témát, ami az olvasóknak ismerős lehet.

 • 2010.02.08 14:42:21Nűnű

  aerob mozgás:
  olyan, mérsékelt megterhelésű mozgás, amikor a szervezetünknek módjában áll zsírt bontani, mert azt csak oxigén jelenlétében képes. Pl séta, laza kocogás.
  Anaerob (kardio) mozgás:
  az előzőnél intenzívebb mozgás, amikor már kevés az oxigén (a szükségeshez képest), és a szervezet az energia nagy részét szénhidrát (glikogén) és fehérje bontásával fedezi, mert ehhez nincs szüksége oxigénre.
  A kettő között a különbséget az edzettség állapota (Szív és tüdő kapacitása, a vér oxigénszállító képessége) jelenti, ez edzéssel fejleszthető, tehát ami az egyiknek aerob, az a másiknak bőven lehet anaerob.
  Testépítők félnek az anaerob mozgástól, mert az izomvesztéssel is jár.
  A legújabb kutatások, elméletek szerint fogyni viszont az anaerob mozgás a jobb, ugyanis egységnyi idő alatt lényegesen több kalóriát éget el, és akkor a megevett táplálék nem a zsírraktárakba kerül, hanem az májban és az izmokban lévő glikogén-raktárak feltöltésére fordítódik. Zsír lebontása ugyanis csak oxigén jelenlétében történik, mint amikor például e sorokat olvasod,ám ha a glikogén raktárak nincsenek rendszeresen kiürítve, akkor a bevitt táplálék (mindegyik fajta) zsírrá alakulva lerakódik.
  (Mítosz az adott testrészről való zsírégetés. Olyan nincs, hogy felüléseket csinálok, és laposabb lesz a hasam,vagy a konditermekben elterjedt "pinatátogató" gépektől karcsúbb lesz a comb. Ahol zsírérzékeny sejtek vannak, oda fog elsőnek lerakódni a zsír, és onnan fog utoljára távozni. Csak a negatív kalóriamérleg, amikor kevesebbet eszünk, mint amennyit elfogyasztunk, csak az viszi le a zsírt.)

 • 2010.02.08 14:44:13Jedlik_

  2010.02.08 14:29:17gyb:

  Magyar nyelvben az aerobic v. aerobik kizárólag azt jelenti, amit a Szomszédokban csinált Mágenheimné 1988-ban, ami egy tornagyakorlat-sorozat. Az oké, hogy címben ezt hozod példának, de "az aerobic (azaz a mérsékelt terheléssel járó, de hosszabb ideig végzett mozgás, mint pl. a kocogás, kényelmes kerékpározás vagy aerobic-torna)" mondat teljesen pontatlan, hiszen a kocogás meg a laza biciklizés az életben nem volt aerobic magyarul. Mindegy, tök hülye vagyok, hogy okoskodok én itt.

 • 2010.02.08 15:03:04♥pöcegödör♥

  Jedlik_, fogadjunk, hogy sörhasad van, és büdös a lábad.
  :)

 • 2010.02.08 15:08:10Zenador

  Gyb: nem kell tudatlannak vélni az embereket.

  Nagyon sokan tudják, hogy mi az aerobic és mi az aerob mozgásforma. Főleg a fiatalok -- gondolom többnyire ők olvassák a Velvetet.

 • 2010.02.08 15:20:01Karcsi délről

  Pont az a szerencsés, akit az ilyen baromságok semennyire sem erőltetnek meg.
  Ajánlom guglizásra: P90 Extreme.
  Itt kezdődik az edzés, nem a Norbi és bagázsa féle áltatással.

 • 2010.02.08 15:21:05Zenador

  Aki a részletekre is kíváncsi:

  http://www.testformazas.hu/aerob.php

  Inkább itt jöjjetek képbe, mint a bulvárral...

 • 2010.02.08 15:21:38hukabuki

  Egyetertek a fordito/cikkiro hulyenek nezi az olvasot. Amugy is gyatra az egesz, inkabb a liptai szerelmi haromszogrol legyszi... "Cipesz khm-khm a kaptafánál"....

 • 2010.02.08 15:33:08♥pöcegödör♥

  Szerintem az ultragáz, hogy állandóan b@szogatjátok a cikkírót, ráadásul ékezet nélkül írogattok...
  Ez nem erről szól pancserek.

 • 2010.02.08 16:07:12kismajom2

  Nűnű, ez szuper volt.

  (hol az előző hsz-om???)

 • 2010.02.08 16:18:16kismajom2

  zanzibar, a kondi semmivel sem lebecsülendőbb mint a torna. attól hogy a srácok két gyakorlat között dumálnak, még nem jelenti azt hogy nem dolgoznak kőkeményen. tök más a kétfajta mozgás. kondi eleve nem olyan látványos, mert nem ömlik rólad a víz. mondom ezt úgy, hogy mindkettőben elég nagy gyakorlatom van.

  azzal viszont messzemenőkig egyetértek hogy rendszeres testmozgásra mindenkinek szüksége van. a legtöbb ember ott bukik el ezekkel a tréningekkel, hogy elkezdik és ha egy hónap múlva nincs katarzis (márpedig nincs), akkor kiábrándul és feladja. számtalan ilyent láttam már. a kulcsszó a "rendszeres", ezt kéne az emberekben tudatosítani. a másik nagyon fontos, a mozgás öröme. ha ez nincs meg, akkor el kell gondolkozni hogy a megfelelő testmozgást/tornát végezzük-e.

 • 2010.02.08 18:19:18Raszputin

  Na,most adtak új mentséget,hogy a nők tovább sopánkodhassanak: hjaj,az elmúlt 2 hónapban már 3x voltam aerobikon,mégse fogyok...
  röhej...
  Nagyjából az összes kolleginám kihúzza magát a sport alatt,közben pedig kis sopánkodás,hogy nem fogynak,pedig csak rakott krumplit ettem kenyérrel...meg nekem milyen jó,mert nem hízok...ja,heti 3 edzés,futás és csak teljes kiörlésű cuccok evése...
  A nők röhejesek néha...elég gyakran...

 • 2010.02.08 18:56:31Viktor H

  Ha a Nőket nem hülyitenék be azzal ,hogy a súlyzózástól NDK-s úszónő testalkatuk lesz akkor nem derogálna nekik csinálni pár guggolást meg lábemelést ugyanis felülésektöl meg ugrabugrától nemfog eltünni a hasról meg a seggről az a kis felesleg , ahhoz valóban olyan alkatnak kell lenni .
  A legegyszerübb a leghatékonyabb !

 • 2010.02.08 19:10:09Raszputin

  Azt se nagyon hiszik el,hogy hiába csinálnak 300 felülést (tudjuk,milyen egy flülés,amiből 300at lehet csinálni...kb lófasz),attól nem tűnik el a zsar a hasáról. Igenis no krumpli,no cukor,no kenyér,no csoki...
  Van egy kolleganőm,aki kitalálta,hogy a hústól hízik...Én mondtam neki,hogy ennél nagyobb baromságot ritkán hallani...aztán elkezdett hízni a húsmentességgel:D
  Na mindegy,mindenki maga tudja,mit szeretne...otthon ülve pizzátzabálni,vagy esetleg mozogni egy kicsit...

 • 2010.02.08 19:19:39Ras.

  Persze hogy nem hasznal ,ha utana telezabaljak magukat az emberek! Jaj egy kis mozgas es maris ehes lettem! :) En jarok aerobicsra es meg is letszik az eredmeny, na de persze mellette nem zabalok esznelkul! Raszputin, nekem baratnom kitalalta hogy itt amcsiba hizlal a csirkehus :) Hat igen mondtam mert te rantott csirkemellet eszel krumplival! :)

 • 2010.02.09 00:13:37Raszputin

  A másik,amit megfigyeltem,hogy az már diétás,ami rántotthús krumplival,és egy kis salátával...
  az agyam elszáll...

 • 2010.02.09 01:54:22Yvettebabacol

  Az operabali goncomre varom az adomanyokat a kovetkezo szamlaszamra:
  Erste: 11991102-02149699-00000000

  Nagyon koszonom annak, aki segit!

 • 2010.02.09 08:27:46Raszputin

  Baba: utaltam két millát,de nem jeleztél vissza...Visszautalnád?

  :D

 • 2010.02.09 08:49:11kirúzsoz

  raszputyin, ez állítólag nem az ő nicke.


  a témához: ha valaki komolyan veszi, akkor tart egy spártai diétát (ami egyébként a helyes étkezést jelenti) és meg lesz az eredménye.
  de az biztos, hogy senki nem ugyanabba az ütemben halad.

 • 2010.02.09 08:49:41kirúzsoz

  ugyanabban

 • 2010.02.09 09:30:17Raszputin

  Nem is kell a nagyon spártai diéta. Teljeskiörlésű cuccok,igazi étel,hús,méz a cukor helyett,rengeteg folyadék.

 • 2010.02.09 10:01:41sk1nny

  mi az, hogy 'használ'? a sportnak elsősorban az endorfintermelés a lényege, hogy közben/utána jobban érezd magad.

  heti 20perc esetleg 2x20perc aerobiktól senki nem fog lefogyni, vagy izmosodni.
  vagy valaki tényleg ezt hiszi? :D

  imádom az olyan embereket akik minden szart megesznek, mondván h majd úgyis lemozogják.
  nevetséges.

 • 2010.02.09 11:54:38zanzibar

  Súlyokkal való gugolástól minden hölgytársat óvva intenék (szalagok). Ugyan így az aszfalton futástól / kocogástól hasonló okból. Ezek nem a női anatómiának való sportok.
  Amiket az étkezésről írtatok teljesen egyetértek. A probléma az, hogy a legtöbben szir-szar diétától szir-szar diétáig tántorognak. Persze közben gyengék, undokok, farkaséhesek, így semmi sport. Majd jön a hűtő felfalási fázis. Mindíg nézem a munkahelyi kantinban a nőket, akik rántottsajtot (sőt camambert!)esznek tartárral vagy áfonyával. Azon kívül, hogy egy gasztronómia merénylet egy zsír és kalóriabomba. Gyakorlatilag nem káll rágni, ezért a fogakra is káros. 2 órával később farkaséhesek. De ugye nem ettek húst, ezért diétáznak. Egy kis adag sovány marha / sertés sülltel vagy pörkölttel egész kevés körettel és sok salátával remekül ki lehetne bírni éhezés nélkül a délutánt. Na de olyasmit ugye nem eszünk, fúj hús, hízlal. A hájhurkácskák meg gyűlnek, gyűlnek ...

 • 2010.02.09 12:51:05Fiona Tyassen

  húsit kell enni csak salátával, jobb is mint egy rántott sajt, pláne dupla bundával, nehogy kifolyjon:D

 • 2010.02.09 12:52:09mocc

  A súlyokkal való guggolás - mértékkel persze - nőknek is hasznos. Ahogy hasznos lehet a megfelelően végzett konditermi edzés (igen, egyes gyakorlatok és sorozatok között pihenővel, amikor még dumálni is lehet), a megfelelően végzett aerobic, futás, úszás, biciklizés, séta...szóval bármi, csak rendszeres mozgás legyen! Ja, és mellette egész egyszerűen normálisan kell étkezni, semmi sanyargatás, semmi zabálás. Csak normálisan, odafigyelve. Qrvára nem értem, mi ebben olyan nehéz és bonyolult.

 • 2010.02.09 13:38:27Viktor H

  zanzibar:

  Na szinte gondoltam ,hogy megjelenik egy ilyen is mint Te :-D
  Jól kell megtanulni guggolni és akkor nem érhet semmi baj !!

 • 2010.02.09 14:50:34zanzibar

  Viktor H: kicsit nagy a rizikó, hogy mégsem, aztán akkor 10 évi gugolgatás után hasi nagyműtét plasztikával kombinálva, hogy minden oda kerüljön vissza, ahová való. Az anatómia az anatómia. Más a férfi és más a női test (nem csak kívül, belül, és összeállításában is), ezt tudomásul kell venni. Lehet persze negligálni, csak nem érdemes a hosszútávú következmények (méhsüllyedés, inkontinencia, gát körüli problémák) miatt.

 • 2010.02.09 18:34:12Viktor H

  zanzibar:

  Ha se guggolás se futás akkor mégis mi a tökömet csináljon egy Nő ha még az aerobic se jó mindenkinek?
  Azt ne mondd már ,hogy mondjuk 40kilótól egy Nő megszakad ha a vállára veszi és úgy guggol !
  Mellesleg nem napi 8 órán át ezt végzi hanem heti 3 szor 30 perc mondjuk .
  Nem tudom milyen szaklapból veszed amit irsz ,de szerintem tájékozódj máshonnan is .

 • 2010.02.09 20:32:11melcseee

  nna mielőtt egymás torkának ugranátok, inkább szakértsetek meg engem :)

  én két évig aerobicoztam, szerettem nagyon, de vesesüllyedésem van, ezért nem ajánlják az ugrálós sportokat. úgyhogy kb egy éve abba is hagytam.

  lusta dög vagyok, mert nem néztem még utána, h mit tudnék mást mozogni, főleg mert anélkül is fogytam, pedig már nem is szerettem volna - de a vizsgaidőszakok megtették a hatásukat :)

  tudom, h van a földönfekvős-lábemelgetős fajta is, de azt annyira nem szeretem. viszont tök jó lenne, ha mondjuk a popsom újra feszes lenne mint régen :)

  javaslatok? mit mozogjak? O_o

 • 2010.02.09 21:36:16Viktor H

  melcseee:

  Én a jól bevált módszerek hive vagyok ,de mint láthatod nektek még a guggolás sem való egyesek szerint pedig seggre az az egyik legjobb feladat .
  De ha kitalálják ,hogy még a biciklizés is rossz nektek akkor tökön rúgom magam esküszöm :-)

 • 2010.02.09 22:00:30melcseee

  Viktor H

  köszi!
  el is határoztam, h csinálok!! :)
  úgy tudom, csak akkor káros, ha nem jól csinálja az ember. mármint ha hátrafelé csináljuk, akkor nem árt annyira a térdeknek, mintha csak simán leguggolunk. bár most lehet, hülyeséget beszéltem, de vmi ilyesmi volt.. :)

 • 2010.02.10 06:03:47Viktor H

  melcseee:

  Nem egy nagy ördöngősség és jól mondtad :-)

 • 2010.02.10 12:03:20zanzibar

  melcsee, szerintem jóga, pilates, gerinctorna mindenképpen jó. Ezek formásítanak és izmosítanak, combot, derekat, hátat, popsit válizmokat szépen kidolgozzák (nőiesre, nem gladiátorra, nem kell félni).
  Jó egyébként a kondícionáló tornának nevezett kalsszikus nőitorna is.
  És jó pár aerobik oktató egyáltalán nem tesz ugrálós, lépcsőre lépkedős elemeket sem az órájába. A mai aerobic-nak már semmi köze a 80as évek beli Jane Fondás dologhoz. Attól 5-6 év alatt tönkrement szépen az oktatók térde. A step aerobik neked tilos.
  Javasolnám még a társastáncot. Ha derékról, csípőről, combról szeretnél hurkácskákat leolvasztani, távol tartani akkor salsa c. cha cha cha. A hastánc is jó. A rendszeresség és a megfelelő táplálkozás az, ami fontos.
  Én azt is ajánlanám, hogy a kezelőorvosodat kérdezd meg az adott sporttípusról, hogy lesz-e neked.

 • 2010.02.10 12:11:22zanzibar

  Viktor H:
  A nőgyógyásztól veszem. Mikor el kezdtem a dokhoz járni kikérdezett az életmódomról, így arról is mit sportolok. Lerajzolta, hogy néz ki egy nő belülről, és elmagyarázta mit nem célszerű hosszú távon sportolni az anatómia miatt. Engem nagyon meglepett, amit mondott, mert a vízcsapból is az folyik, hogy milyen klassz dolog futni, és tele a város futó / kocogó nőkkel. Én sem azt mondom, hogy a futásba, súllyal történő gugolásba bele lehet halni, vagy 100 %, hogy méhsüllyedést kap / inkontinens lesz az a nő, aki hosszú éveken át ezt teszi, csak van kockázata.
  A mozgás a lényeg (szerintem). És nem árt figyelembe venni a férfiak és nők közti anatómiai különbségeket.

 • 2010.02.10 12:26:16Viktor H

  zanzibar:

  Ez az amit nem értek ,hogy miért kell mindenhez hozzátenni ,hogy nem gladiátorosit nyugi? :D
  De nem vitatkozom veled ,mert látom elvből elveted a súlyzós edzést csak még mindig nem irtad le a forrásaidat ami szerint rossz az .

  melcsee:

  keresd fel a crossfit.blog.hu -t és kérdezd meg az edzőket ,hogy mit javasolnak . Sok jót hallottam felőlük , Én előnyben részesitem mondjuk a Kettlebell-t ,mert kevés eszközzel hatékonyan lehet edzeni egyszerű gyakorlatokkal rövid idő alatt , Nők is előszeretettel használják ugyanezen indokok miatt .
  Ha érdekel nézz fel a kettlebell.hu -ra és ne ijedj meg a súlyzók látványától , a Nők erősek :-)

 • 2010.02.10 12:33:34Viktor H

  zanzibar:

  Abban egyetértünk ,hogy mozogni kell és figyelembe kell venni a kockázatokat is ,de nem kell mindent készpénznek venni .
  A futással meg felülésekkel fogyni kivánóktól engem is kiver a viz ... főleg ha utána hazamennek és bevernek körömpörköltet nokedlival és csodálkoznak ,hogy nem megy.

 • 2010.02.10 12:49:06zanzibar

  ViktorH: nem a súlyzóval van a baj, hanem a súlyzóval való gugolással. Ez nem jó a nőknek az általam leírt okok miatt. Még egyszer és részletesebben: a méh a nő hasában szalagokra van befüggesztve. Ha a szalagok a terhelés miatt tágulnak, az méhsüllyedéshez vezethet. A megfelelően kiedzett gátizmok elméletileg tudnának segíteni, de mivel ez nem Japán, a magyar nők nem használnak általában gésagolyókat, a gátizmok az átlagos terhelést tudják korrigálni, a súlyzó + gugulás / betonon való futkározás okozta terhelést nem. Ne legyenek illúzióink, a jó szex segít persze, de nem csodaszer. A méhsüllyedésnek a nőgyógyászati és szexuális problémákon kívül lehet belgyógyászati és nefrológiai (vese / hugyutak) következménye is. Anatómia, ez van. Nyilván a férfitestnek is megvannak a védendő pontjai. Nem véletlenül alkalmaznak jópár sportágban szuszpenzort.
  A súlyzós edzés természetesen nem rossz, és nem elvetendő nőknél sem. Csak ésszel, szakember által irányítottan és mértékkel kell művelni.

 • 2010.02.10 12:58:59Viktor H

  zanzibar:

  .. akkor tulajdonképpen egyetértünk .

 • 2010.02.10 13:22:43zanzibar

  ViktorH: igen. Most láttam, amit a kajálásról és a sportról írtál. Igazad van, valóban ott van általában a bibi...
  Ezt a két dolgot valóban együtt kellene kezelnie annak, akik szeretne formásabb lenni.

 • 2010.02.10 16:59:31Zsuszli

  melcseee, javaslom a spinninget, ha elkezded nem tudod abbahagyni, függővé válsz.
  Kíméli az izületeket, nem balesetveszélyes, csapatban lehetsz, gyors fejlődésre számíthaszt. A zene, az ritmus bárhová elvisz...
  Ilyen az amikor 110 ember együtt nyomja A hajón: http://www.youtube.com/watch?v=T1t7ovE1sS0
  ilyen amikor már tényleg elszállsz :-)
  http://www.youtube.com/watch?v=vDGxTkRm34c&feature=related

 • 2010.02.10 17:46:35Viktor H

  Zsuszli:

  Ez mondjuk jó alternativának tűnik .

 • 2010.02.11 15:34:24catdeluxe

  Látok 1-2 spinning függőt az edzőteremben, hát nem vagyok elragadtatva tőlük, de legalább mozognak és nem úgy néznek ki, mint godzilla!

  Személy szerint én maradok a jó öreg 1 órás futásnál és az intenzív súlyzós edzésnél:)

 • 2010.02.11 18:54:03Viktor H

  catdeluxe

  A láb mindig kéznél lesz és a vas az mindig vas marad . Ott a pont :-)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta