OFFLINE

Annie Leibovitz is a Louis Vuitton reklámarca lett

2010. január 27., szerda 15:55

A Louis Vuittonnak sikerült rávenni a híres fotóst arra, hogy álljon át a fényképezőgép másik oldalára, és modellként szerepeljen a több neves embert felsorakoztató imidzskampányukban – írja a Women's Wear Daily. Antoine Arnault, a divatház kommunikációs igazgatójának állítólag azért esett Annie Leibovitzra a választása, mert így akart segíteni az anyagi gondokkal küzdő fotóson, akit persze óriási művésznek tart.Leibovitz először hezitált, majd azzal a feltétellel mondott igent a felkérésre, hogy a munkáért kapott fizetségét egy híres személyre költheti, akivel együtt pózolhat a képen.

Így Arnault kénytelen volt lemondani azon terveiről, hogy a fotóművész egy önarcképpel lepi majd meg őket. Leibovitz választása a táncművészként és filmszínészként is számon tartott Mihail Barisnyikovra esett, aki egyesek számára a Szex és New York című sorozat Alekszandr Petrovszkijaként lehet ismerős.

vuitton450
 

A reklámfotó végül a művésznő műtermében készült, és a modellt álló Barisnyikov, valamint a férfira feltekintő fotós mellett a rend kedvéért egy Louis Vuitton táska is feltűnik, hiszen mégiscsak a divatház népszerűsítéséről van szó  A művésznő és a balett-táncos főszereplésével készült hirdetés hivatalosan februárban debütál majd különböző online és hagyományos újságokban és magazinokban, a velük készült exkluzív interjú pedig a journeys.louisvuitton.com oldalon lesz elérhető pár héten belül  – írja a Women's Wear Daily. Annie Leibovitz egyébként már korábban is dolgozott a Louis Vuittonnal. Többek közt a korábban említett imidzskampány ezt megelőző fotóit is ő készítette, és tavaly egy hátizsákot és egy hozzáillő oldaltáskát is tervezett a LV számára. Az ominózus darabokat a több más vendégtervező – például Damien Hirst - alkotásaival együtt elárverezték, és a befolyt összegeta Vöröskeresztnek ajánlották fel.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.01.27 16:47:15kirúzsoz

  tök jó.
  bírom a nőt.
  végtelenül természetes és nem hétköznapi, annak ellenére, hogy az.

 • 2010.01.27 18:17:02Toyota

  én Barisnyikovot is szeretem.

 • 2010.01.27 19:19:25KARANTÉN

  Én pedig a táskákat... teli pénzzel :)

 • 2010.01.27 20:06:12Daniellyn

  nem értem mitől lehetnek anyagi gondjai, amikor a Vanity Fairnek a címlapkait szinte kivétel nélkül ő fotózza évek óta, és az LV kampányokat is egy jó ideje ő csinálja, mellesleg a Marcus-Mert, Meisel mellett ő a legjobban fizetett fotós. Lehet hogy túl sokat kokózik??? amúgy ez a kép szerintem ocsány

 • 2010.01.28 17:46:09Raszputin

  Én is kedvelem a nőt,bár az utóbbi időben ő is kicsit túl digitális lett nekem...mindent túlretusáltat-szerintem...
  A Demo Moores és a John Lennont ábrázoló képei a legjobbak szerintem...

 • 2010.01.31 14:47:15BatPista

  Támogatják egymást a "testvérek" az ilyen ínséges időkben...:)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta