Közel tízmillió forint a világ legdrágább fürdője

És én még hittem anyukámnak, aki azt állította, szép leszek, ha megmosom az arcom az első hóban. Aztán hittem a luxusblogoknak, akik azt mondták, szép leszek, ha Eviánnal pacsálom magam. Erre kiderül, csak akkor leszek szép, ha fizetek ötvenezer dollárt, vagyis több mint 9,5 millió forintot egy fürdésért. A szolgáltatásért ráadásul messzire kell mennem, olyan luxusszállodákba, mint a Beverly Wilshire, a Ritz Aspen vagy a Four Seasons Maui.

Mivel a világ legdrágább fürdőjéről nincs fotó, ezért egy másik szépet mutatunk: ez az Atlantis dubai fürdője.
Mivel a világ legdrágább fürdőjéről nincs fotó, ezért egy másik szépet mutatunk: ez az Atlantis dubai fürdője.
 

A legdrágább fürdő néven reklámozott szolgáltatásért a következő alapanyagokat kapom egy kád vízben: lótusz virág, magas antioxidáns tartalmáról és méregtelenítő hatásáról ismert, a Hadramaut hegységből származó sidr-fajtájú méz (harminc mililitere közel negyvenezer forint). Ezen kívül perui rózsaszín só, izraeli jojoba olaj, költséges illipe, murumuru és kokum testápoló vajak a tökéletes spa élményért.

A víz maga egy tizenötezer éves sarki gleccserből származik, amit ezer méter mélyről származó hawaii tengervízzel vegyítenek, majd az egésznek a tetejére 24 karátos aranyat szórnak.

A luxusélmény netovábbja pedig, hogy a több mint 9,5 milliós ár nagy (ám pontosan meg nem határozott) része az ivóvízhiánnyal küzdő térségeket támogató Water for People jótékonysági szervezetnek megy.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek