Segítség, divatikon lett a Tokio Hotelből!

2010-ben is folytatódik a hét elképesztően öltözködő celebje sorozat, de most kivételesen egy olyan figurával, aki nekem enyhén szólva nem tartozik a kedvenceim közé. Tartok tőle, hogy olvasóink túlnyomó többsége is így van ezzel: nem nagyon szeretik Bill Kaulitzt, a Tokio Hotel énekesét. Akkor minek rángatom elő szerencsétlent, ha mindannyiunknak jobb lenne, ha minél kevesebbet hallanánk róla? Azért, mert úgy néz ki, divatikont csinálnak belőle is.

Bill Kaulitz a Vogue-ban és a Dsquared bemutatóján
Bill Kaulitz a Vogue-ban és a Dsquared bemutatóján

Az első fecske Karl Lagerfeld volt, aki tavaly a 30 éves német Vogue jubileumi számához kérte fel az éppen megszűnőfélben levő NDK-ban 1989-ben született rockénekest, hogy szerepeljen az ünnepi fotósorozatban. Az idei évet pedig egyenesen a kifutón kezdte Bill Kaulitz, méghozzá Milánóban, a Dsquared véres modelleket szerepeltető show-jában. Az a helyzet, hogy akár tetszik, akár nem, Bill Kaulitznak a divat világában vannak tekintélyes elismerői.

Azonban aki végignézi az alábbi képre kattintva a Tokio Hotelről, illetve elsősorban annak énekeséről összeállított galériát, talán egyet fog érteni azzal, hogy Bill Kaulitzból hiányzik valami, ami nagy példaképében, David Bowie-ban megvolt. Ez a se nem férfi, se nem nő vonal messze nem új, de amint azt Antony Hegarty példája és a rá érkezett meglepően pozitív kommentek mutatják, ettől még ezt manapság is lehet izgalmasan csinálni.

Boy George és Robert Smith megdöbbentő figurái a nyolcvanas évekből a mai napig lenyűgözőek, és a kilencvenes években is volt, aki a tökélyre fejlesztve tudta továbbvinni ezt a vonalat, például Brian Molko a Placebóból. És valamiért Bill Kaulitz neve nem nagyon illik ebbe a sorba.

Akármilyen fiatal is még ő, stílusa valahogy nem tűnik frissnek és újnak. Vad is próbál lenni és elegáns is, de egyik se sikerül. A jelmez alól mindig kilóg a lóláb, azaz az önbizalomhiányos keletnémet kisfiú személyisége, aki nagyon különleges szeretne lenni, de úgy istenigazából mégse mer vagy bír homlokegyenest szembemenni az árral. Keveri a merészséget az ízléssel, elszántság van benne, de fantázia kevésbé.

Persze nem kizárt, hogy a még mindig csak 20 éves énekes egyszer csak megtalálja majd magában azt, amivel a szélesebb közönséget is le tudja majd nyűgözni a tizenéves lányok seregén kívül. Talán az ő számukra is csak az Alkonyat-effektus miatt vonzó jelenleg Bill Kaulitz: van benne valami, amitől papíron extrémnek számít, de igazából legfeljebb annyira veszélyes vagy izgalmas, mint egy bögre langyos tej.

Végülis ha van valaki, akire nagyon ráfér, hogy a világ leghíresebb divattervezői vegyék kezelésbe, az éppen ő. Kíváncsian várjuk, ki tudnak-e hozni belőle valamit. Vagy valakit.

Oszd meg másokkal is!
Mustra