A Costes lett 2009 legjobb étterme

Január 20-án este a Marriot Hotel báltermében a Dining Guide kihirdette, hogy tíz esélyes vendéglátóhely közül kinek jár a 2009-es év étterme cím. A Costes nyert. A mezőny egyébként erős volt, a Costes mellett az Arany Kaviár, a Babel, a Bock Bisztró, a Chateau Visz, a Csalogány 26, az Enoteca Corso, a Fausto's, a Kistücsök és az Onyx is versenyben volt a díjért, melynek sorsáról a Dining Guide által "harminchat fős társadalmi zsűrinek" titulált csapat döntött.

Katt az estéért!

A Costesnek járó díjat a tulajdonos, Gerendai Károly vette át, aki hangsúlyozta, hogy az elismerés minden top tízbe jutó étteremnek szól, hiszen mindannyian a magyar gasztronómia fejlesztésén dolgoznak.

A Budai várra néző bálteremben lezajló ceremóniát követően a körülbelül háromszáz fős koktélruhás vendégkupac (oké, van, akin csak szoknya volt, meg csizma) végigkóstolhatta a tíz étterem alkalmi kreálmányait. A győztes Costes kétféle kóstolót kínált, előételnek kacsamájat Bleu Montagne kávéval ízesítve, friss házi kaláccsal, utána pedig serpenyőben sült Szent Jakab-kagylót vörös quinoa szemekkel és narancsos répamártással. A Vevetet képviselő két finnyás vegetáriánus kedvenc mini menüsorát a Fausto's produkálta, ahol a cukkinibe tekert tonhaltatár után pestós-rákos házi tagliatellét, majd könnyű, habos panna cottát kóstolhattunk.

Mielőtt gyűlölni kezdene minket a klassz vacsoránkért, azért tudnia kell, hogy dolgoztunk is ám. Például kiszúrtuk a tömegben Gianni Annonit, Kovács Lázárt és a gasztrobloggerek garmadát Fűszeres EsztertőlPéter Annán át  Vrábel Krisztináig. Az, hogy Mautner Zsófia is jelen volt, nem nagy meglepetés. Ő ugyanis a Dining Guide főszerkesztője. Molnár B. Tamás pedig mindenhol ott van.

Az este közérdekű tapasztalata – persze azon túl, hogy ha teheti (tud/hajlandó sokat költeni), egyszer érdemes kipróbálni ezeket az éttermeket – hogy, ha Bükki Kézműves Sajt feliratot lát, azonnal kóstoltja meg a sajtot. Mi odavoltunk érte.

Oszd meg másokkal is!
Mustra