Red Bull Cola: A tizenegyedik csapás

Egy túra alkalmával belefutottunk a fogyasztói társadalom ellen elkövetett egyik legnagyobb merényletbe. Sokat kellett vezetni, és ahol a kávé már nem segít, ott jönnek az energiaitalok. Egy olasz szupermarketben megláttuk a Red Bull Colát, amiből jóhiszeműen feltankoltunk, sőt a barátainknak is vettünk, kóstolják meg ők is, hiszen szeretjük őket, és gondolunk rájuk. Az íze rosszabb, mint a bármi, de azért megkapta, akinek szántuk.

Általában pedig indifferens

DSC 9103

A szerkesztőséget is megbüntettük a Red Bullal, úgy, hogy nem árultuk el, mit kell megkóstolni. „Zavarba ejtően rossz. Nincs meg benne az a bumfordi báj, mint a jéghideg csapolt Kofolában. Helyette kémcsőben nevelt, plagizáló aroma” – mondta a Totalbike szerkesztője, akinek nem volt újdonság, már Ausztriában belefutott ebbe a borzalomba. „Olyan íze volt, mintha kimostak volna egy kólaautomatát, és az így kapott löttyöt a rend és az összhatás kedvéért némi széndioxiddal dúsították volna. Persze az is lehet, hogy fogtak egy zacskó kólás gumicukor, és feloldották. Most mindenesetre zsibbad a nyelvem” – foglalta össze pk, akinél terabithia utálta csak jobban ezt a csodát. „Szagra kóla, és ízre is, de semmiképp nem a palackozott fajta, hanem, amilyet gyorséttermekben lehet kapni: a gépi, vizezett változat. Mellékízben viszont gazdag, pár korty után elöntötte a számat az az íz, ami a kólás gumicukor után szokott lenni - tömény műaroma.”

DSC 9107

A doboz dizájnját se vitték túlzásba, így igazi időutazás, amikor a kezébe veszi az ember. Viszont meglepő módon feltüntettek minden összetevőt, hogy hitelesebbnek tűnjön az az állítás, hogy 100%-ig természetes anyagokból készül. Ha ilyen kombinációt képes produkálni az anyatermészet, minek kellenek tömegpusztító fegyverek? „Az ital illata gyermekkorom torokgyulladásos látomásait idézte fel, valami megfázás elleni kanalas gyógyszerre emlékeztetett, az íze pedig egy gyógynövény-készítményre, egyébként túl édes, általában pedig indifferens, nem vágyok belőle egy újabb csészére” – tette hozzá a főszerkesztő-helyettes. Mm szintén erre a következtetésre jutott, miután végigfutatta a nyelvén ezt a borzalmat. Maradjunk abban, hogy a tutti-frutti ízesítésű, azaz az alapgondolat, határozottan jobbra sikeredett.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek