OFFLINE

A közönség hálás, hogy méreten felüli modellt láthat

2010. január 14., csütörtök 15:00

A V Magazin telt hölgyek bemutatásával szállt az anorexia és mesterségesen soványított modellek elleni harcba, őket követte a német Bild magazin, az úgynevezett plus size, vagyis méreten felüli modellekről készített fotósorozatával. Ebben (is) szerepel az egyik legkeresettebb európai plus size modell, Demmer Erika, aki néhány éve Magyarországról költözött Németországba.

A  hagyományos modellekénél nagyobb méreteiről, a küldetéséről, a pénzről és arról kérdeztük, hogy szereti-e a közönség, ha egészséges modellt lát. (Gyerekkori ismeretségünk miatt tegeződtünk az interjúban.)

Tejben-vajban: Úgy képzeli az ember, hogy a méreten felüli modell kövér, de te nem vagy az. Mit jelent pontosan a plus size modell?

Demmer Erika: Nem szeretem ezt a kifejezést, hogy „plus size modell“, de ezen én már nem tudok változtatni. A válasz különben nagyon egyszerű: mindenki, aki nem 30-as, 32-es, 34-es, 36-os vagy maximum 38-as méretű modell, az plus size modell. Soha nem mondtam magamról, hogy kövér vagyok. Szerintem én egy egészséges, nőies alakkal rendekezem (180 cm magasságra 42-es méret, 102/78/104 cm). De mivel a legtöbb plus size divatot 42-es méretben fotózzák, ezért én egy plus size modell vagyok.

Ugyanúgy sportolok, mint a többi modell, csak nem kell diétáznom (szerencsére). Imádok finomakat enni és főzni, ez ez egyik hobbim. Bár bevallom ez tényleg nem egy tipikus modell hobbi. Teljesen kiegyensúlyozott életet élek, és ez az életérzés, kisugárzás az, amit a legtöbb cégek a fotókon látni akarnak: egy nőt, aki teljesen meg van elégedve magával és elfogadja az alakját, sôt büszke a gömbölyedéseire. Őszintén szólva ez nem esik egyáltalán a nehezemre. Ezért munka közben mindig nagyon jó a hangulat, sokat viccelődünk.

Plus Size modellként dolgozni számomra nem csak egy munka, hanem egy küldetés. Szeresd magad úgy, ahogy vagy!, ez a mottóm. Remélem, hogy az üzenetem valamikor megérkezik.

Tejben-vajban: Hogyan kezdted a szakmát és hogyan alakult a karriered?

Demmer Erika: Kislány korom óta mindig is érdekelt a divat világa és a modellkedés. Sajnos nem tudok egy amolyan tipikus Hollywood-történettel szolgálni, ahol egy szép fiatal kislányt az utcán leszólítanak és pár hónappal később a Vouge címlapján látható.

Mindig is modell szerettem volna lenni, de a siker nem hullott csak úgy az ölembe. Èn is straight size, vagyis 36-os méretű modellként kezdtem el dolgozni Magyarországon, őszíntén szólva elég kevés sikerrel. A magyar lányok világszerte híresek a szépségükről, ezért a konkurencia itt is nagy. Megpróbálkoztam a színészkedéssel is, de aztán beláttam, hogy biztosabb lesz ha továbbtanulok.

Az érettségi után pár évvel kiköltöztem tanulni Németországba. Ebben az időpontban már rég felhagytam a gondoltattal, hogy valaha is megint modellként dolgozhatok, mivel már  42-es (XL) volt a konfekcióm.

Kb. 4-5 évvel ezelőtt hívta fel egy kedves ismerősöm a figyelmemet arra, hogy itt Németországban úgynevezett plus size modellek is vannak. Eleinte szőrnyülködtem ezen a megnevezésen, mégis elmentem egy „plus size“ modellekre spezializálódott modellügynökséghez, ahol rögtön fel is vettek.

Azóta is nemzetközi plus size modellként dolgozom, minden jelentősebb divat nagyvárosban van egy modellügynököm Londontól Kapstadtig, és minden szerénykedés nékül bevallhatom, hogy időközben Németország egyik legismertebb plus size modellje lettem.

Mennyit dolgozol, milyen jellegű  kampányokon? Ugyanúgy fizetnek titeket, mint a sima modelleket?

Demmer Erika: Szerencsére nem panaszkodhatom. Ebben az éveben 6 cég válaszott ki a kampányához.

Például „Ulla Dessous“, aminek már több mint két éve vagyok az arca. Ez a cég magas minőségű, nagy méretű fehérneműket gyárt például 120 G, vagy 100 L méretig is. Ezen kívül több női divatcégnek is az arca vagyok, mint például: Verpass Plus Size Fashion, Brand Fashion, Sallie Sahne, Studio Borgelt, Gino Lorenzi, ezek a cégek mind a nagyméretű női divatra specializálódtak, általában: 42-54/56-méretig. Mivel a kereslet egyre nagyobb a csinos és jó minőségű, nagymértetű divat iránt, ezek a cégek a trenddel szemben egyre nagyobbak lesznek.  Az úgynevezett ducibb hölgyek nem akarnak többé sátornak álcázott ruhákban megjelenni, hanem ők is divatosan akarnak öltözködni és alakjukat kiemelni.

És természetesen én is dolgozom olyan nagy katalógusok számára, mint például a C&A vagy a Sheego (Otto katalógus). Ezen kívül szívesen részt veszek divatbemutatókon is. Èvente többször is átrepülök Milánóba és Párizsba, hogy neves olasz cégeknek, mint Elena Mirónak, vagy Marina Rinaldinak a legújabb kollekcióját bemutassam.

A fizetésünk körülbelül ugyanolyan, mint a „straight size“ modelleké itt Németországban, nincsenek levonások azért mert „plus size“ modellek vagyunk.

Magyarországon mi a helyzet a plus size modellekkel? Nálunk kevés olyan kampánnyal találkozni, amelyeken a 34-36-os méretnél nagyobb modellek vannak.

Èn csak egy magyar „plus size“ modelt ismerek magamon kívül, de ő is itt él Németországban. Holott be vagyok jelentkezve egy magyar ügynökségnél, de sajnos amióta „plus size modell“ vagyok, nem dolgoztam Magyarországon. Remélem, hogy ez a helyzet valamikor megváltozik. Èn szívesen dolgoznék megint otthon, ha lenne rá lehetőségem. Szerintem az érdeklődés otthon is ugyanolyan nagy, mint mindehol máshol.

Előítéletes a közönség a plus size modellekkel kapcsolatban? Van bármilyen negatív hang a közönség részéről?

Eddig szerencsére csak pozitív tapasztalataim voltak. A közönség mindig nagy tetszéssel fogadja a plus size modelleket. A fotózásokon kívül divatbemutatókat is csinálok, ami mindig szuper lehetőséget nyújt egy azonnali visszajelzésre. A nők hálásak, hogy végre olyan modelleket láthatnak, akikkel azonosítani tudják magukat. Az átlagos női konfekcióméret Németországban  a 42-es. Nem csoda, hogy a publikum végre divatot akar látni, amit ők is hordani tudnak. 34-es, 36-os méretű modelleken minden jól mutat. De ez, hogy őszinték legyünk, nem a valóságot mutatja. Sokszor meg is szólítanak a hölgyek, hogy mennyire örülnek neki, hogy végre megint igazi nők vannak a kifutón.

Szereted a munkád?

Hollott többszöri nekifutásra volt szükségem ahhoz, hogy nemzetközi modellként dolgozhassak, mégis őszintén mondhatom, hogy megérte.

Szerencsés embernek nevezhetem magam, mivel azt csinálhatom amit mindig is szerettem volna. Az èletelixírem a változatosság, imádom az új kihívásokat, nagyon szeretek utazni és új embereket megismerni. Èpp most jöttem vissza egy fotózásról Hurghádából és már készülődök a következő utazásomra Párizsba. 2009-ben eljutottam a fotózások alkalmából Izraelbe, Lisszabonba, Nizzába, Bécsbe, Brüsszelbe, Teneriffára, Mallorcára is, a tipikus divatvárosokról mint Párizs, Milánó és Londonról nem is beszélve.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.01.15 08:57:03Nekemnyolc

  Tetszik a kép. A modell nagyon csinos. :-)
  Van mindene, ami kell :-)


  az offhoz: Veér Farkas, teljesen igazad van, az utolsó hozzászólásokban, értelmezni kell az egész szöveget, nem kiragadni belőle egy sort, ami tetszik vagy nem.
  S mielött valaki kérdezné, igen van lányom, s fiam is. S voltak ennyi idősek.
  S 12 évesen bizony már nem babázott a lányom, (én sem, már rég az ágyneműtartóban voltak a babáim) vér cikinek tartotta volna. Igaz volt az osztályában, aki még macival aludt, de egyik sem babázott. Ilyenkor már a divat, a tini lapok, a csajokkal közös szülőmentes fagyizás s hasonló dolgok érdekelték. A fiúk csak nézegetés szintem. Ki aranyos ki nem. Ennyi.
  Mondjuk az ő osztályukban nem volt szokás megbeszélni melyik lány mikor kezdett menstruálni. S nem volt kiírva a homlokukra sem. (nem tudom más honnan olyan jól informált a másik gyerek, azaz minden lány nemi éréséről az osztályból...) de netes oldalakon ha okosan olvas az ember akkor elég széles sávot talál 9-16 év. Szerintem az átleg 12 körül van. Statisztikát nem találtam. Hogy a karikáknak mi értelme? Hmm szerencsére ilyen műsorokat, mint benkő vagy mónika show egyáltalán nem nézünk. Az a baj, hogy előre nem tudhatod miért kapta azt a karikát a film. Éppen milyen jelenetet itéltek benne 12 vagy 16 (mintha csak a kor számítana..)karikásnak. 16-ost nem engedtem megnézni a 12 évesemnek, csak ha elötte én már láttam, s tudtam nincs benne olyan, ami az én gyerekemre károsan hatott volna. Mert a gyerekek minden szinten másképp érnek, agyilag, lelkileg és testileg is.

 • 2010.01.15 09:39:10tikó

  gyönyörű ez a nő
  szép szép szép:)

 • 2010.01.15 09:51:57PeterBlau

  Nagyon szép nő, és végre nem egy piszkafa, több ilyen modell kellene, akkor talán a fiatal lányok sem játszanának partvisnyelesdit.

 • 2010.01.15 09:52:08Irgun

  Baszki ő plus size modell? ezen látszik, hogy beteg az egész divatszakma, Erika egy teljesen normális kinézetű csinos nőci..

 • 2010.01.15 09:54:06Illés Béla

  Gömbölyödik,domborodik gyönyörű,az ilyen tündér a nőideálom.
  Nagyon könnyen megkaphatna. :)

 • 2010.01.15 10:12:50kolbászoszsömle

  Karikázni azért jó, mert rászocializálja a gyereket arra, hogy a döntéshozó része a társadalomnak alapból hülyének nézi.
  Karikázni azért is jó, mert így hatásosan csökkenti a drog-alkohol-AIDS prevenciós programok hatékonyságát, mert olyanok találkoznak ezekkel, akik már megtanulták, hogy bérrettegők magyaráznak nekik.

 • 2010.01.15 10:20:55Sasafitness

  FOGYÁS, ALAKFORMÁLÁS, ZSÍRÉGETÉS, AEROBIK, SZEMÉLYI EDZÉS....

  www.sasafitness.hu

 • 2010.01.15 10:26:52kyskalacs .

  tiltsátok már ki ezt a fitness jóskát!

 • 2010.01.15 10:36:29Batso

  szúrnám

 • 2010.01.15 10:51:36Netizen70

  Plus size az anyátok térde kalácsa, ez egy gyönyörű nő! Sőt kisugárzása se semmi, tekintetéből ítélve még intelligens is. Ilyen nőket akarok látni a kifutókon, képeken, magazinokban:)

 • 2010.01.15 10:59:19kolbászoszsömle

  Netizen70

  Az a baj, hogy ha ekkorák lennének az átlag nők, akkor az plusz három centi beton az aljzatba...

 • 2010.01.15 11:12:0148

  Netizen70:
  Járj plusize divatbemutatóra, álj plusize fotósnak, vásárolj plusize magazint és teljesül a kívánságod.

 • 2010.01.15 11:14:48magyalka

  Tegnap már hozzászóltam ehhez a cikkhez, de mivel többen átcsaptatok a "karikázásba" nem bírom magamban tartani.
  Szóval szerintem röviden: az összes kereskedelmi adót úgy ahogy van be kéne karikázni.
  Indokaim: amit a benkődániel-féle emberszerű lények művelnek az igénytelen, színvonaltalan. Én NEM szeretném ha a gyermekeim (necsak a saját) ilyen műsorokban szembesülnének a szexualitással, pont azért mert ebben a korban a legfogékonyabbak.
  Könyörgöm! Fontos a minőség!!!
  Ha egy normális szerelmes, akár erotikus filmet megnéz a serdülő, abból építkezhet. Ha viszont valóságsókban lát igénytelen "izéléseket" (?),akkor nagyon sokat veszít. Azt hiheti szegény, hogy ez a normális!
  Szóval karikázzunk. Sok szülőnek kell segíteni, mert önmagukban nem eléggé potensek.

 • 2010.01.15 11:15:57magyalka

  helyesen: (nem csak a saját)

 • 2010.01.15 11:23:3348

  Szerintem meg olyan értékrendet kell átadni a gyermekeidnek, hogy magukban el tudják dönteni, hogy ez minőség vagy nem. Attól, hogy te óvod a szeméttől, a világban járva ígyis-úgyis szembesül vele. Így legalább megtanulja felismerni. Anno nem nézhettem xy sorozatot a televízióban és baromi ciki volt másnap a áltsuliban, hogy nem tudok hozzászólni a témához. Aztán megengedték, hogy nézzem és végül magamtól döntöttem úgy, hogy nem üti meg a szintet. Másnap már nem is érdekelt, hogy arról folyik a diskurzus.

 • 2010.01.15 11:23:57kolbászoszsömle

  magyalka, amelyik szülő önmagában nem elég potens, annak hiába karikázol, amelyik meg igen, annak is.
  Lehet, hogy van néhány olyan szülő, amelyik szolgai módon követi a karikák tanácsait, és elzavarja a tizenötéves gyereket a tizenhatéves filmtől, meg a tizenhétévest a 18+ostól, mert azt írják ki rá, de szerintem ez úgy hülyeség, ahogy van.

  Ez az egész karikázgatás tényleg csak arra való, hogy rászoktassa a gyerekeket a figyelmeztetések és tiltások öncélúságára, feleslegességére.

  Amúgy minden mocsok. a Bibliától Balzacon át a Mónika sóig.
  Amennyiben a kultúra=mocsok.
  És nincs olyan nem időalapú definíciód, amibe a Biblia belefér, a meg Mónika nem.

 • 2010.01.15 11:24:2548

  az ált.suliban

 • 2010.01.15 11:33:45magyalka

  Szerintem meg vannak szülők, akik nem tudnak jó példát mutatni, de ezt felismerve, igénylik a segítséget. A munkámból kifolyólag sok ilyennel találkozom. Nekik segítség lehet a karikázás.

  A kultúra nem mocsok, szerintem. De nem vagyok szakértő nem nyitok erről vitát. Te zsömi így gondolod, én meg amúgy. :)

  48: igazad van. Te nem a karikázástól döntöttél jól, hanem vszínű jó mintát kaptál.

 • 2010.01.15 11:44:24don pedro

  szeretnék búgni :D

 • 2010.01.15 11:56:1148

  magyalka:

  az a gond, hogy az a szülő, aki nem tud jó példával előljárni, annak a karika sem segít.
  A karika nem azt jelenti, hogy nem nézhetik a gyerekek a műsort, hanem, hogy szülői felügyeletet, magyarázatot igénylő jeleneteket tartalmaz. Úgyhogy a szülő józansága és értékítélete mindenképpen számít. Mondjuk a mai világban már jó pont, ha legalább a karikát megnézik, hogy milyen kategória a műsor. A nagyja úgyis bébicsősznek használja a varázsdobozt. (de legalább addig se netezik :D )

 • 2010.01.15 12:29:55Swmacaroon

  Még csak a kommentek felénél járok, de felmerült vkinek, hogy minden embernek vagy egy saját súlya, formája, alkata??? Egyszerűen nem lehet mindenki bmi szerinti tökély. Én 174 vagyok most 75 kg (mióta rendbe tették az inzulinszintem normalizálódik, volt ez több is), deka narancsbőröm nincs, izmom van mert egész életemben sportoltam, pasi gondjaim soha nem voltak és normálisan eszem, de nem zabálok bármily meglepő is ez néhány itt kommentelt hülye picsa számára...elnézést.

 • 2010.01.15 12:37:33Swmacaroon

  2010.01.14 17:33:09-Scarlett-

  Idióta, barom, ect...

  (:-)

 • 2010.01.15 12:41:49Swmacaroon

  2010.01.14 18:03:03-Scarlett-
  2010.01.14 17:45:02s.o.v.i.e.t
  ect=stb olvass légyszi mielőtt beszólsz

  *-*

  Ezen fél órája sírok és röhögök felváltva!!!

 • 2010.01.15 13:33:07BushDoctor

  kolbászoszsömle : olvasván a tegnapi kommentjeidet, lefogadom, hogy egy 43 kilós piszkavas lábú nőci vagy, aki ha lenyel egy szem borsót az kidudorodik a pinponglabdaméretű gyomrában. Tudod, amig a világ normális volt a hozzád hasonlókon röhögtünk nem egy ilyen un. "plus size" modellen, aki nőies, szép és kellemes ránézni.

 • 2010.01.15 13:43:26indapasssucks

  Sasafitness-t kéne bannolni reklámért + a kommentjében szereplő linket részeiben és egészben a comment spam filterhez hozzáadni, oszt csók.

 • 2010.01.15 14:42:40candygirl

  Nem értem hogy kerül ide ez a sok komment, amik egyértelműen arról tanúskodnak, hogy azok az emberek akik megfogalmazták őket, még hírből sem ismerik az intelligencia fogalmát, arról már nem is beszélve, hogy egyáltalán közük sincsen a jelenlegi témához....

 • 2010.01.15 15:22:19tomsawyer

  Ezt híjják medzsiknek, kendigörl.

 • 2010.01.15 15:50:19énis

  a világ normális része még mindig a hozzájuk hasonlókon röhög és amennyire értelmesek ezek el is hiszik, hogy ezt irigységből teszik...

 • 2010.01.15 15:51:10szovirag

  Hat ez az, regebben, amikor meg nem volt a fenenagy jolet meg a valasztek (tulkinalat) mindenbol, addig a gizdakat es a tulsulyosakat is "sajnalta" az altagos adottsagu reteg, mert arra gyanakodott, hogy betegek...

 • 2010.01.15 15:51:53OmegA404

  A csaj jó.
  Döngetném.

  Hadd írogassank abból van a bevétel.

 • 2010.01.15 15:53:55szovirag

  ... de a gizda az a 35 kg, a tulsulyos az a 135 kg volt.

 • 2010.01.15 16:00:37Veér Farkas

  2010.01.15 03:45:24Yvettebabacool:
  Most kicsit le vagyok punnyadva, lehet, hogy 3-at sem bírnék, de míg szét nem ment a térdem pár éve, és le nem tiltott emiatt a sportorvos, futkároztam én is. Egy időben versenyszerűen is.
  Szóval hogyne, megyek, aztán majd visszafelé megvárlak. Hol is? :-)

 • 2010.01.15 16:11:54Veér Farkas

  2010.01.15 08:57:03Nekemnyolc:
  Köszi az egyetértést.
  Az utolsó részhez: nem hiszem, hogy a gyerek sérülne, ha legalább a film után elmondod neki, miről volt szó. A 12 évesek azért már nem kisgyerekek.
  Egyébként meg ennél jóval fiatalabbak voltunk, amikor a környéken lévő nagyfiúk már mutogatták nekünk a Németországból meg Ausztriából behozott pornóújságokat, és szerintem senki nem lett szexuálisan aberrált vagy egyéb módon sérült tőle.
  (Igaz, akkoriban a kötelező jellegű seggbedugás még nem volt alapkövetelmény még a pornóban sem.)

  2010.01.15 10:12:50kolbászoszsömle:
  Éccről jut eszembe: valamikor a 90-es évek elején volt Németországban ilyen felhomályosító órásplakettsorozat, hogy aszongya "Gib AIDS keine Chance", amit aztán tréfás kedvű helyiek kijavítottak, hogy "Gib AIDS eine Chance".
  (Németül nálam is kevésbé tudók kedvéért: a Ne adj esélyt az éccnek-ből lett Adj egy esélyt az éccnek.

 • 2010.01.15 16:16:39Cooper82

  Mi az, hogy méreten felüli??? Ez a normális. Inkább a többi a méreten aluli, neeeem???
  Amúgy a 4. képen jól kiretusálták a térdét. Nagyon természetes. Mééé van ez?

 • 2010.01.15 16:19:18Veér Farkas

  2010.01.15 11:14:48magyalka:
  Igazad van, a többi szülő mind hülye.
  Kb. emiatt tart itt kis országunk, ahol tart, mert állam bácsi is így gondolja, mármint hogy a 386 felmagasztalton kívül mindenki más hülye, és majd ők megmondják, hogy te mit csinálj.

  2010.01.15 11:44:24don pedro:
  Mint a vadgalamb?

 • 2010.01.15 17:02:48Nekemnyolc

  Veér Farkas Persze, ha vele együtt néztem meg, de ha nem tudtam megnézni, akkor nem engedtem. Na igen, ma már mások a "követelmények" minden műfajban, mint 20 éve volt.

 • 2010.01.15 23:11:46kolbászoszsömle

  BushDoctor bááz!
  Te engem a kommentjeim alapján nőként azonosítottál?
  Bááááz!

 • 2010.01.16 05:51:00Nünü

  Miért nevezik a dagadt teheneket "igazi nőnek"?!
  Vannak vékony "igazi nők" is.
  Úgy tesznek, mintha egy "igazi" nőnek muszáj volna akkora picsát növeszteni, mint egy bolygó, és ez lenne a normális és egészséges.

  Meg az is jópofa, amikor a nagyseggű zabagépek a náluk vékonyabbakat csontváznak és hasonlóknak nevezik. Azért van egy pár fokozat a kóros soványság és a hatalmas zsírsegg között.

  Nem kell koplalni, de kétpofára zabálni se muszáj állandóan.

 • 2010.01.16 09:00:51kolbászoszsömle

  Nünü

  "Miért nevezik a dagadt teheneket "igazi nőnek"?! "

  Azért, mert az asszony ismeri a az internetes identitás nevét, és ha nem ezt olvasná, megsértődne.

 • 2010.01.16 09:12:37Karl von Möseberg

  Savanyú a szőlő , Nünü ?

 • 2010.01.16 12:48:02Balettbetta

  sorry de mi benne a nagy? max a mellei...amugy átlagos...

 • 2010.01.16 13:52:00Nünü

  Karl von Möseberg: ha az alap logikai készséged hiánya miatt nem sikerült volna kimatekoznod a hozzászólásomból, én szép vékony vagyok. A testtömegindexem a normál tartomány alsó részén van, tehát vékony vagyok, de nem kórosan. Ugyanilyen magas vagyok, mint ez a nő, de a nadrágból például a 36-38-as a méretem.
  És nem feszülök bele a diétába, gyakran eszem csokit is, csak nem a vályúnál zabálok, hanem tányérból.

 • 2010.01.16 16:01:35tomsawyer

  Nününek van igaza.
  Senki nem támogatja a soványságot, a kóros soványságot pláne nem...ne a végletekben gondolkodjunk.
  De egy 36-38-as méretű nő nem kórosan sovány.
  Hanem bombázó.
  Ha alacsonyabb akkor egy formás bombázó, amolyan Halle Berry.
  Ha magas akkor egy nagyon karcsú bombázó, mint a Claudia Shiffer volt anno 12 éve.
  Én nem támogatom a zsírkultuszt, ami itt magyarhonban dívik erőteljesen.
  Férfiakat is hájpacnivá hízlalják a nők egy kapcsolatban, (vagy maguktól olyannok) és a néni is akkor jónő ha jó nagy a segge.
  És most a nagy kufferba jó pakolni közhellyel ne jöjjünk..talán.
  Ez a néni amúgy még csinos is, arányosan telt, meg szép arcú meg bájos, bár kicsit pufi a képe, de szép, és olyan nagydarab, de ettől szászor jobb nők vannak, akik 36-38-as mérettel flangálnak.
  Ezt azért szögezzük le.
  Nyilván csak szerintem. Ugye.

 • 2010.01.17 03:19:41Nünü

  tomsawyer: köszönöm szépen! :)

 • 2010.01.18 16:36:58loviasztar

  Fentebb, valaki Benkő "bácsit" emlegette.
  Nos, Benkő szelleméhez nektek még fel kell nőnötök!!!

 • 2010.01.18 16:41:06loviasztar

  Fentebb, valaki Benkő "bácsit" emlegette.
  Nos, Benkő szelleméhez nektek még fel kell nőnötök!!!

 • 2010.02.19 21:30:12Style&Budapest

  Plus Size modelleket itthonra is!

 • 2010.04.21 10:35:52filifalafel

  Nünü, te annyira ostoba vagy...

 • 2010.04.21 10:39:59filifalafel

  Még mielőtt elfelejteném, ezért vagy ostoba:

  "Miért nevezik a dagadt teheneket "igazi nőnek"?!
  Vannak vékony "igazi nők" is.
  Úgy tesznek, mintha egy "igazi" nőnek muszáj volna akkora picsát növeszteni, mint egy bolygó, és ez lenne a normális és egészséges."

 • 2010.04.21 11:26:21Duracel

  nah a szakértők...sztem egy nő akkor csinos ha jól érzi magát a bőrében és akkor mások is csinosnak, dögösnek látják...lehet 50kg is meg 80kg is tökremindegy

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta