OFFLINE

Ön is csal a fogyókúra alatt?

2010. január 9., szombat 10:05 |

Egy brit felmérés szerint az ünnepek után fogyókúrázó nők közel egyharmada nem igazán tud lemondani a finom ételekről, ezért gyakran vétkezik – írja a Daily Mail. A megkérdezettek összesen 36 százaléka eszik titokban: van, aki az ágy alatt, van, aki a fiókban, van, aki a táskájában rejtegeti a tiltott nassolnivalót – derült ki a LighterLife felméréséből, amihez kétezer 16 és 65 év között nőt kérdeztek meg.

A program szóvivője szerint meglepte őket, hogy egy négy évvel ezelőtti felméréshez képest mennyit romlott a helyzet: „Tíz nőből négy kísértésbe esik, amikor a partnere valami finom ételt eszik a szeme láttára, és negyedük csábul el, ha egy menő étteremben eszik. Ha segíteni akar a barátnőjén vagy a feleségén, akkor nagyon figyeljen rá este 11 és hajnali 3 óra között, ugyanis a legtöbben ekkor nassolnak” – tette hozzá LighterLife munkatársa. Négy évvel ezelőtt egyébként a nők 61 százaléka diétázott, most a 85 százalékuk akar ily módon lefogyni, és általában nyolcszor próbáltak már életükben megszabadulni a felesleges kilóktól.

colorise stock114

A megkérdezettek 28 százaléka bevallotta, hogy csak egy napig bírta a diétázást, háromnegyedük pedig csak egy hétig figyelt oda arra, hogy mit eszik. Egyúttal kiderült az is, hogy hat nőből egy hetente egyszer vétkezik, tízből egy pedig minden második illetve harmadik napon eszik valami olyasmit, amit nem lenne szabad. A nők ötvenhárom százaléka állította azt, hogy az étel fontosabb számukra a szexnél. Négy évvel ezelőtt a megkérdezettek csupán 31 százaléka volt ezen a véleményen. Legtöbbjük számára egyébként a csokoládé és egyéb édességek bírnak komoly csáberővel. Tíz nőből nyolc egyébként megbánta azt, hogy egészségtelen ételt tömött magába, és 36 százalék inkább kidobta az ominózus ételt, hogy ne egyen belőle többet. Tíz fogyókúrázóból négy hazudott, mert szégyellte magát, és többen gyorsétkezdékben vettek ételt, hogy a barátok, családtagok és munkatársak ne vegyék észre, hogy mire adták a fejüket. Sokan egyébként hangulatjavítóként tekintenek az ételekre, és azért esznek, hogy jobb kedvük legyen.

Ön hányszor vétkezett fogyókúrázás közben, és mikor esett kísértésbe?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.01.09 10:22:38nemb arna

  Első.Nem vétkezem.Kivagyok békülve a sulyommal.

 • 2010.01.09 10:34:48kirúzsoz

  ha kibírom a 3. napig, akkor nem vétkezem de általában az este 6 utáni időszak rizikós, akkor szoktam megszegni a szabályokat.
  a másik az, hogy soha nem híztam meg nagyon, max. 5kg eltérés szokott lenni. ha ennél több lenne, biztos frusztráltabb lennék és szigorúbb magamhoz és rendesebben csinálnám.
  (egyébként bőven elég egy hónapban két kilót leadni, ahhoz meg tökéletes a futás.)

 • 2010.01.09 11:02:36Fiona Tyassen

  marhára leszarom ezt is

 • 2010.01.09 11:14:52Orso-borso

  Nem fogyókúrázom. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ezzel kínozzam magam.

 • 2010.01.09 12:04:32potha

  Hát szerintem vétkezni szabad.

  Én fogyóztam egy időben, és 4-5 hónap alatt adtam le 17 kilót úgy, hogy közben azért nassolgattam is, és finom kajákat ettem.

  Fogyókúrának nem a szar kajákról kell szólnia.

  Vannak nagyon finom ám kalóriaszegény ételek is :)

 • 2010.01.09 12:28:36MaryJaneWatson

  Még sosem fogyóztam, hála istennek szerencsés alkat vagyok. Ki se bírnám, hogy ne ehessek, ami jól esik.

 • 2010.01.09 16:03:18Rékuc

  aki az ágy alatt és hasonló helyeken duginasit tart és szégyell enni, az forduljon orvoshoz, abban az agyban valami nagyon nincs rendjén... speciel ezért nem az illető nőt hibáztatom, hanem a soványsághisztériát, nem csoda, hogy sokan már kóros viselkedéssel próbálnak megfelelni. Basszus, de gáz :(

 • 2010.01.09 16:13:23OKAMI

  Én kétszer fogyóztam eddig életemben, egyszer egy hónap alatt leadtam 11 kg-ot, aztán kb 2 évvel később 3 hónap alatt szintén 11-et.

  Nasizni közben lehet, (én minden héten 1 napon /pl: péntek)csak arra kell figyelni, hogy este nasizzunk vacsora helyett, és akkor simán megy minden. A kettő sajna nem megy együtt, vagy eszünk egy normális adag ételt, vagy helyette eszünk valami nasit (abból se a családi kiszerelést válasszuk :-D).

 • 2010.01.09 16:22:54woof woof

  ezek a brit tudósok vagy felmérők vagy mik mennyire unatkozhatnak. minden második velvet cikk úgy kezdődik, h brit tudósok...

 • 2010.01.09 21:23:36twixi

  mindig csak a fogyókúra fogyókúra én pl hízni szeretnék és hiába tömök magamba bármit hiába sportolok és eszem egészségesen mégsem hízom még egy kilót sem! Az, h valaki szégyelli azt, h eszik vagy bűntudata van azért, mert benyomott egy csokit az hülye,mert az már betegség! Gondoljunk már bele, h a kaja tart minket életben! és míg egy fogyókúrát bármikor újra kezdhet valaki addig az életét nem!

 • 2010.01.10 01:15:20Frengi

  Én ha fogyózom akkor csak akkor eszek,ha éhes vagyok,és lehetőleg csak azt amit megkívánok, és nem zabálok kifulladásig.

  Bűntudatom nincs, ha bezabálok, legfeljebb teltség érzet, rossz közérzet, apránként veszem a levegőt, és megállapítom, hogy ezt nem kellett volna, már magam is megbántam, és azonnal keresek egy billagitot vagy más hasonló gyógyszert. Amikor a sült szalonna a torkomban kapar,nem túl kellemes érzés.

 • 2010.01.10 10:28:57Aritimi..

  Senki sem csal a fogyókúra alatt.
  Max. a körülmények előre nem látható, ember által befolyásolhatatlan alakulása miatt kénytelen néhány órára felfüggeszteni :)

 • 2010.01.10 10:31:47Aritimi..

  s=n

 • 2010.01.11 11:45:20Yvettebabacool

  ehes vagyok, kellene vmit reggelizni

 • 2010.01.11 19:40:05empszi

  A fogyókúránál azért hasznosabb öltetekre van szüksége annak, aki karcsúbb szeretne lenni. A fogyókúra a legbiztosabb módja az elhízásnak.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta