OFFLINE

A nők nem hordják a ruhákat, amiket vesznek

2009. december 25., péntek 11:12

Önnek van olyan ruhája, amit még sosem viselt?

 • 794
  Igen
 • 150
  Nem
 • 58
  Fogalmam sincs

Egy internetes szavazás alapján elkészített tanulmány szerint a nők mindössze ruhatáruk 10 százalékát hordják. A több mint 1600 nő által kitöltött tesztből kiderült, 91 százalékuknak van a szekrényében olyan ruha, amin még rajta van az árcédula, és 5-ből négy nőnek biztos, hogy van legalább egy olyan darabja, melyet még sosem viselt. A Mycelebrityfashion.co.uk felmérése szerint a 18 és 30 év közötti nőknek mindössze nyolc százaléka használja ki teljes mértékben a ruhatárát, ugyanakkor ötből három nőnek van kettő ugyanabból a ruhából, legyen szó akár egy farmerről, vagy ruháról.

Ennek ellenére – vagy éppen ezért – a nők 67 százalékának tetszett az az ötlet, melyet a brit stylist, Gok Wan népszerűsít. Véleménye szerint elég lenne a nőknek 20 klasszikus, egymással kombinálható ruhadarab, melyeket tetszés szerint tudnának variálni. Ugyanakkor a felmérést elkészítő honlap egyik munkatársa, Andy Barr szerint attól még nagyon messze vagyunk, hogy képesek legyünk leredukálni ruhánk számát mindössze húszra. „Azt hiszem ez az új tanulmány is azt bizonyítja, hogy számtalan nő vásárolt egész életén keresztül, és még így is úgy érzik, nincs mit felvenniük” – mondta Barr, aki szerint az mindenképpen meglepő, a nők mennyire kevés részét használják ruhatáruknak.

Ön kibírná csupán 20 klasszikus ruhadarabbal?

 • 252
  Igen, könnyedén.
 • 232
  Nem, az kizárt.
 • 119
  Nem tudom.

Ugyanakkor, ha jobban belegondolunk annyira nem meglepő ez a végeredmény, hiszen egy a nemrégiben nyilvánosságra hozott kutatás szerint a nők életében kiemelkedően fontos helyet foglal el a vásárlás. Ha más nem azért, mert a felmérés szerint a nők közül többen emlékeznek az első cipőjük megvásárlására, mint az első csókpartnerük nevére. Ráadásul a leadott válaszokból az derült ki, a megkérdezettek 96 százaléka rosszul érzi magát, ha ki kell dobnia egy cipőt – valószínűleg ruhák esetében ugyanez a helyzet -, míg csupán 15 százalékuknak jelentene komolyabb problémát a pasija kidobása.

ruha450

Hazánkban mindenesetre már létezik megoldás a nem használt ruhakupacok eltüntetésére. A ruhatár kihasználtságának növelésére az egyik legjobb és a legtöbb szempontból hasznos megoldás az Ökoteregetés lehet. A Föld napján megrendezett esemény lényege egyszerű: a leadott használt ruhákat el lehet cserélni a mások által megunt darabokra. Az Ökoteregetés, ahogy azt a neve is sugallja, a környezettudatos életmódra is próbálja felhívni a figyelmet, de az el nem kapkodott ruhadarabok is jó helyre kerülnek, rászoruló családoknak adják őket a szervezők.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.12.25 11:17:23pannonian stallion

  MNK

 • 2009.12.25 11:45:30nemtomkrúz

  Angol tudósoknak való, jó zsíros project.

 • 2009.12.25 11:45:31KenGuruL

  a címkékben benne van a lényeg : "felesleges felmérés", hisz mindenki tudja ezt :)

  Lássuk a faszikat: nincs olyan sörünk a hűtőben, amit ne innánk meg :)

 • 2009.12.25 12:34:51pause

  18-30 :D a boho fitalatsag:D en ezen mar tulvagyok es csak megfontoltan vasarolok,tovabba amit nem evszek fel 2 honap alatt egyszer se az megy eladasra:D

 • 2009.12.25 13:07:06forjunk

  "91 százalékuknak van a szekrényében olyan ruha, amin még rajta van az árcédula, és 5-ből négy nőnek biztos, hogy van legalább egy olyan darabja, melyet még sosem viselt."
  Mi a különbség a kettő közt?

  "leredukálni" gratulálok, jól bírod a magyar nyelvet.

 • 2009.12.25 13:22:52eo

  Viszont olyan is van, hogy akár évekig nem hordok egy ruhát, amit vettem, aztán egyszer csqak felfedezemm és a kedvenceim közé lép elő. Ah, olyan ez, mint a szerelem...

 • 2009.12.25 14:58:32kékszemű...33

  Nem értem, a szekrényben négy évszaknak megfelelő ruha van berakva, ha annak kb a negyede egy évszakra való az nem is olyan sok...

 • 2009.12.25 15:43:35Senta.

  Hááát, Újévi fogadalom No2.: ésszel fogok ruhákat, csizmákat vásárolni :))) Muhahahaha...

 • 2009.12.25 15:55:54kyskalacs .

  én úgy csapom be magam hogy drágább dolgokat veszek,amit kétszer is meggondolok. utána meg olyan vagyok mint egy gyerek-állandóan az újat hordanám :DDD
  vannak olyan ruháim is amit 10 éve vettem és még mindig szivesen hordok.
  általában a szivemre hallgatok vásárláskor.ha vadul dobogni kezd akkor azt mindenképpen magamévá teszem :))

 • 2009.12.25 23:32:23Animacs

  nekem azt hiszem egyetlenegy olyan ruhm van, ami még sosem volt rajtam, egyelőre azért, mert nem volt rá szükség...(állásinterjúra való kosztüm. hogy azért legyen, hátha...).

 • 2009.12.26 07:52:35Fiona Tyassen

  én ha 2 évig nem veszek fel valamit , adom tovább valakinek
  sose fogom felvenni
  sajnos sok olyan van, hogy alkalomra vettem , aztán többet nem vettem fel
  szemétség ez tudom
  szeretem a szoknyákat, az idén azt veszek sokat:DDDD

 • 2009.12.26 09:21:54Frengi

  Igen, jó ötlet drágabbat venni, mert azt jobban meggondolja az ember.

  A jobbaktól a tesz-veszen próbálok megszabadulni (pl. a nem rég itt bemutatott papucs, amit 1x sikerült felvennem).

  Minden évszakváltáskor selejtezek: ami az utóbbi 1 évben nem volt rajtam az repül, részint a Máltaiakhoz, de a multkor eladtam egy táskát 1 Ft-ért a tesz -veszen, legalább valaki jól járt vele.(de olyan aranyos volt, a postaköltség mellé még hozzá tett 500 ft-ot:), igaz viszont, hogy még az előtt postára adtam, mielőtt kifizette volna:))

  Ha valamit kihízok akkor azt sosem teszem el, hogy majd bele fogyok, sőt elve olyat veszek, amiben van még egy kis hely.

  De most megfogadtam, hogy idén nem fogok annyit költeni, csak azt veszem meg, amit feltétlen póolni kell, hiszen ha nem túl divatérzékeny is az ember kb 2 évenként nyugodtal le lehet cserélni a teljes ruha tárat, ha divat majom akkor évete 2x.

 • 2009.12.26 11:38:13versense

  1-2 olyan ruhadarabom van, ami még sosem volt rajtam, és rengeteg olyan, ami egyszer. eladni nem szoktam, inkább elajándékozom a meguntakat, bár azóta, hogy az egyik barátnőm feltette teszveszre azokat a nadrágokat, amelyeket neki adtam, és pénzért árulta (nem 1Ft-ért), azóta kezdek erről is leszokni.

 • 2009.12.26 14:44:51Animacs

  én nem értek egyet azzal, h. ami nem volt rajtam az utolsó évben, az mehet. ugyanis, két évig olyan munkahelyem volt, ahol a legrosszabb, sportos,kényelmes ruhák voltak a megfelelők (mozgássérültek ápolása, ahol esetleg leettek, hogy durvábbat ne mondjak és egész nap állni és szaladgálni kellett, nem volt túl praktikus az elegáns öltözék). most viszont olyan helyen vagyok, ahol öltözni kell, és éppenhogy sportosan nem mehetek, még úgy se, h. mondjuk egy farmert, nőies felsővel és cipővel. úgyhogy, most azokat a ruhákat hordom, amelyek bizony nem voltak rajtam két évig, vagy tán csak egy-kétszer, mert a heti két szabadnapon, a házimunkához, bevásárláshoz se nagoyn kellett a csinos. Most meg kell.

 • 2009.12.26 14:46:40Animacs

  ja, venni meg leginkább csak akkor szoktam, ha muszáj, ami nem feltétlenül jó dolog, mert szokásom túlságosan elhrdani őket, én addig hordom, míg le nem szakadnak rólam...nagyon spórolós vagoyk.

 • 2009.12.26 18:57:43tomsawyer

  Férfiaknak szóló felmérés? Na?

 • 2009.12.28 20:18:30pszichoapu

  a nők hülyék. divat/celebek/ magazinok/TV által bebutított utanzó majmok. mind azt hiszi hogy ha megvesz egy bizonyos tömegterméket - amit a többi is!!!!!!! - attol egyedi lesz. ennyire hülyék.
  (de az is igaz, hogy a férfiak meg őrültek.)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta