Jövőre fél Hollywood kénytelen lesz lecserélni a luxushajóját

Úgy néz ki, mintha csak egy fél hajó lenne, de nem, ez egy egész. Úgy hívják, hogy WHY, 58 méter hosszú, 38 méter széles és 3.400 négyzetméter lakófedélzet van benne, azaz a húszfős személyzet mellé 12 vendég is belefér.

Ez a csodagyerek a Wally hajógyár és a krokodilfarmjával nemrég botrányt okozó Hermés divatcég nászából született idén, és előreláthatólag jövőre kerül majd forgalomba. A megdöbbentően új designra a tervezők azért is büszkék, mert környezetkímélő.

A WHY keveset fogyaszt, évente akár 200 tonna dízelolaj is megspórolható használatával. A fekete fedélzeti tető napelemekkel van felszerelve, így a motornak csak a haladáshoz szükséges energiát kell előállítania, a szükséges elektromosság zömét a nap szolgáltatja.

Ráadásul a különleges kialakításnak köszönhetően a WHY tökéletesen sima víztükröt hagy maga után, ami így különösen alkalmas fürdőzésre. Persze azért biztos, ami biztos alapon a fedélzeten is elhelyeztek egy kisebb medencét.

A WHY áráról természetesen sehol nincs szó, sőt, azt sem lehet egyelőre tudni, hogy az ősz folyamán modellként bemutatott új hajótípusból mikor adják majd el az elsőt. Azt mindenesetre már most biztosra vehetjük, hogy emellett a hiperelegáns monstrum mellett az összes többi luxushajó szinte cikinek fog számítani, így aztán a világ legtehetősebb celebjei hamar be fognak szerezni belőle. Lottó ötös esetére esetleg önnek is érdemes lehet észben tartani, bár van rá egy tippünk, hogy egy telitalálat nem lesz elegendő egy WHY-ra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra