Hányszor aggódik naponta a seggmérete miatt?

A nők naponta általában harminchat alkalommal aggódnak a külsejük miatt – derítette ki egy felmérés, amelynek ötlete Emma Kenny pszichológus és Irene Estry életmód tanácsadó fejéből pattant ki. A két szakértő azt szerette volna kideríteni, hogy külső- és fiatalságközpontú világunk mekkora nyomást gyakorol a harmincöt évesnél idősebb nőkre. A kísérletben összesen száz 35 és 69 év közötti nő vett részt, és az volt a feladatuk, hogy mindenegyes alkalommal, amikor valamit gondolatban kritizálnak magukon, nyomják meg a számlálót. A felmérésben résztvevő nők naponta átlagosan harminchat alkalommal aggódtak a külsejük és az öregedés jelei miatt – írja a Telegraph.

12750074

Sherrie Hewson, a Loose Women című műsor egyik háziasszonya szerint ez a felmérés is azt mutatja, hogy nagyon sokan küzdenek önértékelési problémákkal. Az 59 éves asszony tíz évvel ezelőtt felvarratta a ráncait, de úgy tűnik ez nem jelentett hosszú távú megoldást, ugyanis a hét nap alatt 1400 alkalommal gyötörte valamilyen negatív gondolat külsejével kapcsolatban. Igaz, ő azt hitte, hogy többször nyomta meg a számlálót. Tapasztalatai szerint egyébként a helyzet reggel a legrosszabb, ebben az időszakban akár hárompercenként jutott eszébe valami negatív gondolat magáról. Hozzátette, amikor belenéz a tükörbe, mintha egy ismeretlen arc nézne vissza rá.

„Amikor kisminkeltem magam, akkor is megnyomtam a számlálót. Minél több kozmetikumot vittem fel az arcomra, annál kevesebbszer kritizáltam magam. Amikor pedig kész voltam, már el is oszlottak a félelmeim. Akkor is nyomkodtam a számlálót, amikor megláttam egy képet vagy egy felvételt, amin fiatal színésznőként szerepeltem„ -  nyilatkozta Hewson, akinek ilyenkor azonnal eszébe jutott, hogy milyen nyomokat hagyott rajta a kor.

Tegye a szívére a kezét és a kommentekben mondja meg, ön hány éves és naponta körülbelül hányszor aggódik, hányszor vannak negatív gondolatai a külseje miatt?

Oszd meg másokkal is!
Mustra