OFFLINE

24,5 millió a világ legdrágább karácsonyi díszéért

2009. november 26., csütörtök 12:40 |

Hivatalosan is elnyerte a világ legdrágább karácsonyi dísze címet a Hallmark Jewellers alkotása, mely 82 ezer fontba, azaz 24,6 millió forintba kerül, írja a Telegraph. A gömb, melyet két karika fog közre, 18 karátos fehérarany alapból készült, és 1578 gyémánt és 188 rubint díszíti.

A drága dísz ötlete a 30 éves múltra visszatekintő cég tulajdonosának, Mark Hussey-nak a fejéből pattant ki. „Nem a gömb értékén volt a fő hangsúly, csupán valami különlegeset szerettünk volna készíteni karácsonyra” – mondta a 38 éves tulajdonos. „Valami egyedit akartunk, de amikor rákerestünk más elképesztő gömbökre, a legdrágább, amit találtunk 26.874 font értékű volt” – tette hozzá. A dísz egy teljes éven keresztül készült, és csupán 130 munkaórát vett igénybe, hogy felhelyezzék a gömbre az ékköveket.

Hussey természetesen kitért arra is, mi lesz, ha nem tudja eladni az igencsak exkluzív darabot. „Nem igazán lényeges, hogy el tudjuk-e adni, vagy sem, az üzletünk közepére szeretnénk kirakni. De ha őszinte akarok lenni, ha szentestén még mindig itt lesz, akkor valószínűleg felrakom a karácsonyfánkra” – mondta.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.11.26 13:46:12Tankjuh

    Mindig is egy ilyenre vágytam... Bár azért egy új Porsche jobban mutatna a fa alatt...

  • 2009.11.26 16:15:30zsebdög

    nekünk van egy régi Mazsola-fej gömbünk (üveg, fényes és Mazsola-arca van), talán másnak is lehet ilyen. harmincéves kb. számomra az ennél sokkal többet ér! :) imádom már elővenni is!

  • 2009.11.27 07:50:58dezsőfija

    Jut szembe, semmi hír Steiner Kristofrol? Hova lett ez a magyar fiú????!!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta