OFFLINE

DNS-parfüm halott celebek hajából

2009. november 21., szombat 10:55 |

Kylie Minogue-tólDavid Beckhamig rengeteg celeb készít, vagy legalábbis ad ki saját neve alatt parfümöt, így aztán a rajongók abban a tudatban élhetik mindennapjaikat, hogy imádatuk tárgyának illatát árasztják. Hála egy MyDNAFragrance nevű amerikai cégnek, most már azoknak a halott hírességeknek is lehet - sőt, van - saját parfümje, akik életükben elmulasztották ilyennel megajándékozni a nagyközönséget.

A cég az úgynevezett mitokondriális DNS-t használja fel, és ezen genetikai kód alapján keveri ki az adott személy parfümjét. Maga a DNS természetesen nincs benne az így készült illatszerben, amivel kapcsolatban senki nem is állítja, hogy olyan szagot árasztana, mint amilyen szaga annak az embernek volt, akitől a DNS származik.

Tehát a "Marilyn" fantázianevű, Marilyn Monroe hajából vett sejtek alapján készült parfümnek ugyanannyi köze van Marilyn Monroe-hoz, mint mondjuk a Halle illatnak az igazi Halle Berryhez. Diva Verdun, a cég egyik képviselője azonban el is mondta a New York Daily Newsnak, hogy tiszta szerencse, hogy a DNS-parfümöktől a vásárlóknak nem lesz olyan illata, mint amilyen a névadó celebnek volt. "Egy kicsit utánanéztem Elvisnek", nyilatkozta a hölgy, "és igazából igen kellemetlen testszaga volt".

A parfümkészítéshez felhasznált hajtincsek mindenesetre bizonyos John Reznikoff egyetemi gyűjteményéből származnak, ez az úriember ugyanis hírességek haját gyűjti. Az ő segítségével készült el a MyDNAFragrance "Antiquity" termékcsaládja, amely tartalmaz egy "Blue Suede" nevű illatot (az inspiráció Elvis Presley DNS-e volt, az alapanyag ebben az esetben jó drága lehetett), de van náluk "Monarch" (Katharine Hepburn), "iQ" (Albert Einstein) és "M" (Michael Jackson) is.

Az eljárással egyébként bárki DNS-ének parfüm-megfelelőjét le lehet gyártani, amennyiben erre igény támadna.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.11.21 12:24:55Gatto Negro

  Akkor mi benne a bóni? Mármint a reklámon kívül.

 • 2009.11.21 12:37:02Remete03

  Baromság!

 • 2009.11.21 13:07:54lacwe

  édes istenem.....
  az a szörnyű, hogy amerikában még egy ilyen agyhalott ötlet is sikereket ér el.
  annyira van köze a dns-nek a parfümhöz, mint nekem az utóbbi 2 hónapban a puncihoz

  :'(

 • 2009.11.21 14:30:25Jedlik

  Nem is az a baj, hogy nincs benne a dns, hanem az a baj, hogy mitokondriális dns-ből vesznek mintát, ami nem egyenlő az ember örökítőanyagával, mi több függetlenül öröklődik attól. Érdeklődőknek keresési kulcsszó: mitokondrium.

  Milyen érdekes lesz, amikor két celeb mitokondriális dns-e véletlenül megegyezik, és ugyanazt az illatot kell előállítani.

 • 2009.11.21 16:27:51Vicuska.blog.hu

  szerintem ez nagyon gáz.
  Te mit használsz? Elviszpreszlit!
  Nekem Bono jobban bejött, de a feleségem Merilinért rajong!
  Na neeeeee!
  Nincs elég idióta sztárparfüm így is?
  Ez kb akkora baromság, mint halottak hamvaiból gyémántot vagy festményt készíttetni...

 • 2009.11.21 20:34:53reqcka

  Ekkora marhaságot.. Vegyél-vegyél-vegyél...

 • 2009.11.23 10:56:23EVAN

  Hát én is inkább egy autogramot kérnék,mint parfümöt,ha meg már nem lehet akkor még inkább meghallgatom Elvist vagy bárkit.Megvan a kedvenc parfümöm és ez is ritka,mert a nőies parfümök bődületesen erősek.:-))

 • 2009.11.25 17:15:10I.puntschu

  Pfuj!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta