OFFLINE

Választhatunk: fekete rúzs vagy fekete szemek

2009. november 19., csütörtök 09:05

Szokásos segélycsomagot kaptam Olaszországból: parmezán, gorgonzola, nduia, pesto, ráadásnak a novemberi olasz Vogue, Beauty melléklettel nejlonozva. Innen bámult rám egy ragyogó lakkfekete száj. Te jó ég, ez a trend kibír még egy szezont?

feketeruzs 001

A téli sminkdivatban a szimpatikus natúr szájakat, természetes hatású sminkeket leváltva, a szokásos reakció-ellenreakció jegyében tarol a fekete. Mellette a nyolcvanas évek lilás árnyalatai is köztünk maradnak.

A füstös, fekete, hangsúlyos szemfestés a legkézenfekvőbb esti smink, nem lehet vele tévedni, előtérbe kerülése nem nagy esemény. Mindenkinek jól áll, örüljünk neki, hogy most még divatos is. A fekete rúzs sokkal problémásabb.

2008/09-ben Yves Saint Laurent, Tao és Giles indította el a fekete ajkakat, mindhárom bemutatón ugyanaz a sminkes, Miranda Joyce dolgozott. De először a 2007/08-as szezonban, egy Junya Watanabe bemutatón bukkantak fel, de az emók, darkok már régóta így nyomulnak. Az YSL sminkek annyira szájhangsúlyosak voltak, hogy a modellek szemét frufru takarta. Érdekes, hogy a fekete rúzs ezzel a hideg, szögletes körítéssel milyen szigorúan elegáns, a metrón utazó emón mennyire röhejes.

feketeruzs ysl

A fekete rúzs sajnos a valóságban hordhatatlan, hiába átkozottul hatásos a hozzá passzoló fekete körömlakkal, különösen angyali babaarcokon. A Vogue kizárólag fiatal, makulátlan bőrű, vastag ajkú, sápadt lányoknak ajánlja, milyen igazuk van. Mivel ilyen nőkből van a legtöbb, eladási rekordok fognak megdőlni. Sajnos utcán, sőt, buliban, hacsak nem jelmezbálba megyünk, hiába rendelkezünk az előbbi tulajdonságokkal, igen nagy bohócveszély fenyeget. A férfiak rosszul tolerálják az ilyesmit, a sötétbarna rúzs idején bedőlt földim is már csak szarbaharapott marad erre az életre.

Hiába szivárgott le egy év alatt ez a trend is a valóságba, biztonságosabb lesz elkerülni, de ha dominának, vagy dízőznek öltöznek farsangkor, kiváló választás lehet.

A MAC Black Knight fenti promóciós képén is egy angyalarcú szépség harapott bitumenbe, de a Fekete Lovag nekem ettől még örökre valami más marad:

"De ha addig élek is, a hídon átmegyek! Márpedig csak addig élsz!" ezen mindig újra tudok nevetni. Megunhatatlan.

Feltennének fekete rúzst?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta