OFFLINE

Lakatos Márk: Nehéz volt elhitetni a Csabiként nevelt Krisztával, hogy ő tényleg nő

2009. november 17., kedd 12:56

mark250

Az eheti Szeretem a testem szereplője, Kriszta úgy nőtt fel, hogy Csabinak hívták otthon, mert fiút vártak.

Én 3 éves koromban menyasszonyi jelmezt varrattam az anyukámmal az óvodai farsangra és én voltam a legboldogabb, akkor még…

Hosszú hajam volt, Barbie-babáztam a lányokkal, szoprán hangon énekeltem és állandóan lánynak néztek. És persze beszóltak azok, akik nem ismertek. És máig beszólnak az öltözködésem, viselkedésem vagy az „affektálásom” miatt, pedig már ismernek… Miért gondolják úgy egyesek, hogy ítéletet mondhatnak másokról, mert másként viselkednek, élnek vagy szeretnek?

Miért probléma az, ha valaki lányos fiú vagy fiús lány? Egyáltalán ki határozta meg, hogy kinek hogyan kell viselkednie? Manapság, amikor egyre közelednek egymáshoz a nemek, divat az uniszex és a metroszexualitás, amikor a hagyományos férfi és női szerepek már nem úgy igazak, mint akár csak 50 évvel ezelőtt, ki veszi magának a bátorságot és milyen alapon, hogy számon kérjen viselkedési modelleket?

Kép 169

Emlékszem egyik gimnáziumi biológiatanárunkra, José Franciscóra, aki egy eldugott kis spanyol faluból jött hozzánk. Gyakorlatilag csak nők között nevelkedett (anya, nagynéni, nagymama), és természetesen az ő mozdulataik, hangsúlyaik, szemrebbenéseik alakították a viselkedését. Egy fantasztikusan érzékeny, mély érzésű, nagy tudású ember volt, akin az egész iskola röhögött a háta  mögött feminin lénye miatt. Én tökéletesen át tudtam érezni a helyzetét.

Kriszta 36 éves korára elhitette magával, hogy semmi nőies nincs benne. Gyerekkora, foglalkozása, sikertelen kapcsolata egyre jobban elmélyítették ezt az érzését. Miközben én egy érzékeny, okos és nem utolsó sorban csinos nőnek ismertem meg. Persze nem volt könnyű ezt elhitetni vele.

Lakatos Márk a Tejben-vajban vendégbloggere, posztjait a Viasat3 támogatja.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.11.17 17:47:37auth.gabor

  "szerintem azért sújtja ez jellemzően az egyedülálló nők gyerekeit, mert kevés férfi (tisztelet a kivételnek) kardoskodik azért, hogy amikor a barátnőjével lelép, akkor a gyerekeket is hadd vigye már magával?!"

  A környékemen van több elvált szülő, nem tudok ebből nagy méretekben gondolkodni, de azt látom, hogy az bíróság a körülmények mérlegelése nélkül automatikusan megítéli a nőnek a gyerekeket és a lakást, a férfit pedig arra ítéli, hogy fizessen és költözzön ki. Ezek után a nő minden erejével igyekszik a férfi ellen nevelni a gyerekeket, és végleg eltiltani a láthatástól. Az ítélet egyik mellékhatása, hogy a férfi fizetésének egy részét a bíróság a munkáltatónál letiltja, a maradék meg éppen elég albérletre és kevéske megélhetésre. Innen meg egyenes út pár hetes munkanélküliség után a hajléktalan lét.

  Egytucatnyi eset közül egyről tudok, ahol szépen lezsírozták, hogy a gyerekek egy hónapot a nőnél egyet a férfinél vannak.

  Nem akarok általánosítani, de szerintem ez a jellemző.

 • 2009.11.17 17:49:44énis

  auth.gabor: szerintem ez meg azért van, mert a férfiak a buta, de szép nőt választják társul, aztán meg jól rábasznak!
  :-)

 • 2009.11.17 17:51:34Mr.Who

  mégegyszer javasolnám:
  http://www.youtube.com/watch?v=5N9Q_2sWuuA

  nagyon találó megközelítése a jelenségnek :)

 • 2009.11.17 18:04:23őslény

  akimásnakvermetás :-)

  a szakállas rendőrvicc jutott eszembe, aminek a csattanója kb az, hogy ha nem szereted a halakat, akkor buzi vagy.. Szerintem nem ennyire fekete-fehér a történet.

  Nem láttam a főteres jelenetet, de ha volt ilyen, ott is lehetett több lehetőség: túl "jól" sikerült a mutatvány az önbizalommal, eleve úgy válogattak a műsorhoz jelöltet, hogy ezt is vállalja, ha odaér a sztori (mert a nézettség ugye kell), vagy ... Talán nem struccpolitika, hogy ezt nem én akarom sem megtippelni, sem megítélni.

  Nem akarom magamat ismételni és a vizesnyolcasokat rajzolni, de változatlanul az a véleményem, hogy az acsarkodás és a buzizás helyett inkább pozitív mondanivalót próbáljunk keresni a sztori mögött: van egy testileg/lelkileg leamortizált csaj, Márkék feljavítják, talán ennek a hatása nem addig fog tartani, amíg a cicijét megmutatja a kamera előtt, hanem tovább is... Attól meg, hogy valaki levetkőzik a kamera előtt, pláne, hogy se kutyája, se macskája, sztem nem kell annyira fennakadni. Szuverén joga. Hozzátéve rögtön, hogy én sem a feleségemet, sem a lányomat nem szeretném ott látni... De ez az ő döntése...

 • 2009.11.17 18:09:35nickita

  b+ ez egyszerű, ha nem tetszik, akkor nem nézed. ha tetszik, akkor nézed. ennyi.

 • 2009.11.17 19:03:44NEmáááá

  Sunáznám ! DE KIT IS ? :DDDDDDDD
  Mondjuk a cikket olvasva aszem mindegy is....

 • 2009.11.17 19:26:03Fafnir, a sárkány

  José Francisco!!! Kicsit emlékeztetett kinézetre Almodóvárra... Mérges voltam rá, mert állandóan be kellett magolni a biológia tételeket... Igaz, egyszer Nóra felírta cirill betűkkel a táblára az egészet, csak lemásoltuk... ;-)

 • 2009.11.17 20:25:45Bongyi

  azért mert valaki meleg nem fertőz vagy nem leszel az te is tőle... sok itt a homofób :D
  talán lassan a nácikhoz tudnálak titeket hasonlítani :D
  lassan ott tartunk h gázkamrába küldenétek vagy táborba a melegeket
  Mindenkinek a maga dolga ki micsoda.. ha egyikőtöknek pl meleg lenne a későbbiekben a gyereke.. amit sosem lehet tudni :D elásnátok vagy kitagadnátok...nem ez a trend régen is voltak csak nem merték ennyien felvállalni
  szerintem is inkább neveljen egy meleg pár szeretetben megfelelő anyagi körülmények mint egy alkoholista családverő apával vagy anyával de igenis is lehet ezt egy kalap alá venni

 • 2009.11.17 20:26:39Bongyi

  Másrészt Márk műsora jó... sok nő azért szenved önbizalomhiányban mert sok a szemét fikázó pasi aki csak a saját értékrendjét ízlését hajlandó elfogadni másét nem

  ha egy nő szépnek érzi magát és önbizalmat kap m és itt nem a pucérság a lényeg hanem az h magabiztos annyira h egy ilyet bevállaljon.. ezután már jöhet bármi alapon mert igen is csinos... apasik ezt úgysem értik meg :D mindegy is

 • 2009.11.17 21:30:46missparker

  Most nézem a műsort, hajrá Márk!

  A műsor tetszik az első résztől. Féltem tőle, hogy mindig ugyanazok a módszerek lesznek (manipulált fotókról válassza ki magát, körberajzoljuk filccel stb.), de látom tudtok váltani. Jó, hogy Soma beszélgetéseiből sem teregetik ki senki legbensőbb titkait, végre valahol ki merik mondani, hogy "ez nem tartozik a nyilvánosságra".

 • 2009.11.17 21:34:45mr mourinho

  Én úgy vagyok jól,ahogy vagyok
  Bongyi
  De megértjük,rossz emberekkel találkoztál,
  ha önbizalmad van kicsim,az nekem is jó,mert oda mersz állni elém,elmondani,hogy mit is szeretnél-szeretjük a lányokat

 • 2009.11.17 21:36:58mr mourinho

  Jó estét kívánok!
  aggodalomra már semmi ok,hiszen itt vagyok és velem együtt a qualitat is

 • 2009.11.17 21:41:52silberstein

  Ha a melegek nem szembesülnének az "undorral", akkor nem éreznék szükségét a provokációnak, a gay pride-nak. A leszbikusok szexisek, a meleg pasik gusztustalanok? Ha egy meleg bevallja, hogy az, akkor minek hivalkodik vele. Ha próbálja titkolni, akkor álszent. És már megint sapka van rajta.

 • 2009.11.17 21:48:00silberstein

  Ja, és a gyerekek szerencsére, előítéletek híján, ösztönösen a jó embert szeretik. Nem a heterót vagy a homót.

 • 2009.11.17 21:56:16silberstein

  És igen, végre bejött a zsidózás is a képbe. Parádés.
  Léptem.

 • 2009.11.17 22:07:23Emoke70

  Emberek, senkit sem zavar, hogy van két heteró szülő és mivel nem tudnak megbékélni a gyerekük nemével, ezért fiúként kezelik a lányukat. Ez nem beteg egy dolog? Hát inkábbb már két fiú vagy két lány nevelte volna. Jobban járt volna velük.

 • 2009.11.17 22:55:31fabregas

  emoke70
  nem senkit,hiszen oda sem figyelünk egymásra
  beteg-igen sok van,mit tud tenni az ember?

 • 2009.11.18 00:12:29komaromi

  r.e.s.p.e.c.t.
  josé francisco, bizony. a madárkalitkával együtt...

 • 2009.11.18 00:53:17morrisal_

  Az osztályban, amiben tanítok, van egy kissrác, aki csak lányokkal játszik, soha nem focizik a fiúkkal, nem játszik "lövöldözőset", stb.
  De ebből valahogy soha nincs probléma. Ha kártyáznak, könyvet nézegetnek a fiúk, akkor velük van. Senki nem közösíti ki, mi nem erőszakoskodunk, hogy focizzon meg lövöldözzön meg "fiúskodjon". Gyönyörűen rajzol, értelmes, érzékeny, de nem csodabogár.
  A gyerekeknek meg fel sem tűnik, hogy ő "máshogy" áll a dolgokhoz. (Ami egyébként - másodikosokról lévén szó - korántsem végleges.)
  Vagy csak a mi osztályunk ilyen idilli?

 • 2009.11.18 03:17:08baliquez

  Egyfelől azért ne kelljen már valakit tisztelni mert "felvállalja a másságát". Semmivel nem lenne kevésbé szánalmas ha nem vállalná fel. Másfelől meg ha valaki rühelli a csuklójukat rázó affektáló plázapicsákat akkor milyen jogon várható el hogy ugyanezt a viselkedést pöcstulajdonosoktól elfogadhatónak tartsa? Pusztulat a köbön.

  Mindezek mellett, ha LM akár egyetlen magát nyomorultnak érző nőn tud segíteni, és boldoggá tenni akár pár napra is, akkor riszpekt.

 • 2009.11.18 03:43:01NoOne

  Tele a cipőm a szingliséggel, a metroszexualitással, gyakorlatilag a nagy "mának éléssel". Tömören fogalmazva: vegytiszta önzés, úgy ahogy van. A saját kultúránk szépen lecsorog a csatornába, és hamarosan lila lesz az EU zászlójának a színe, már ha lesznek utódok. Ha pedig nem lila, akkor zöld, ha meg az sem... na ezt már le sem írom. Minden esetre előfordulhat, hogy hamarosan lesz ismét férfi és nő szerep, csak nem az amit Európában megszoktunk. Csak megjegyzem, idén annnyi elsőst írattak be az általános iskolákba, mint amennyit a felsőoktatásban. Ja, és nem gyűlölöm a másságot, és nem vagyok jobbos sem. Gondolkodni viszont szoktam. Jó reggelt mindenkinek...

 • 2009.11.18 07:35:59Alil

  Az affektálásért én mindegyik gyerekemnek beszólok. Akár fiú, akár lány!!!
  Azt szeretem a kisebbségben, h üldözési mániája van... azt hiszik, minden azért van, mert ők kisebbség... Se Lakatos Márk, se senki más, (különösen a televízióban) ne affektáljon! Köszönöm.

 • 2009.11.18 07:59:51Rékuc

  NoOne: remélem, senki nem kényszerít, hogy metroszexuális szingliként élj a mának. Akkor meg mi a gond?

 • 2009.11.18 08:09:00Rékuc

  kik akarják normaként beállítani?
  annyi van, hogy manapság mindenki nagyjából úgy él, ahogy akar, amíg nem árt vele másoknak. Akinek ez baj, meg aki csak a saját életmódját tartja normálisnak, az nagy valószínűséggel a 30-as évek Olaszországában érezné magát a legjobban.

 • 2009.11.18 08:29:15ribizlifozelek

  Jose Francisco Valenciaban szuletett es Alicanteban elt. Azok nagyobbacska falvak.

  Pont tegnap beszeltem vele, nem valtozott semmit es meg egesz sokat tud magyarul :)

 • 2009.11.18 08:31:22Rékuc

  A házasság az ezeréves hagyomány szerint egy férfi és egy gyereklány jogilag elismert és szabályozott életközössége, bizonyám.

 • 2009.11.18 09:28:23joeramirez

  Szerintem ezt a vetkőzés témát most ki lehetett volna hagyni ...

  Persze tudom a műsornak menni kell, ez van a forgatókönyvben

  Na de kérem, emberek vagyunk! Ha nem akarja, mert rosszul esik neki, akkor minek?

 • 2009.11.18 09:29:13Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker

  Mi a faszért kellett nekem ezt a szart elolvasnom?
  Még fogalmazni sem tud normálisan ez a gyökér.

 • 2009.11.18 09:46:35BlazeHun

  Ez a Lakatos Márk egy olyan ellenszenves egy gőzölgő puttonyú kis mikulás!

  Nem az a baj, hogy gőzölög, hanem okádékul néz ki és okádékul viselkedik!

  A stílus nem homokosság kérdése!

  STÍLUS BAMEG!

  Na az nincs odaát, még az én kommentemben is több a stílus mint Lakatos Mikulásban!

 • 2009.11.18 10:34:17Bongyi

  Néztem tegnap a műsort
  és szerintem attól hogy Márk meleg igenis van stílusa.. szépen fel szokta öltöztetni a nőket :D előnyösön... és lám mennyit tesz egy jó fazonú ruha :D szerintem ha egy nő öltöztetni a jelentkezőket főleg ha csinos is nem adna annyi önbizalmat...valahogy a pasiknak ez jobban megy ha meleg ha nem... Márk előtt nem szégyenlősek pont azért mert az ami...
  neki meg ilyen a stílusa és kész :D

 • 2009.11.18 17:49:34Frengi

  ergerberger
  helyettem is egyet, kérlek!

 • 2009.11.18 18:10:49Nanny Ogg

  Én ebből a műsorból megnéztem 15 percet (valamelyik másik részből, nem ebből), és nem tudom eldönteni, hogy melyikünk unatkozott jobban: Lakatos Cuncimókus-talpig-nő-vagy-csak-menjünk-már-haza Márk, vagy én. Egy fikarcnyi együttérzést vagy figyelmet nem fedeztem fel a részéről.
  Na, ez a poszt is pont ilyen: a címből azt várod, hogy fú, szegény Krisztina, de gáz volt neki, aztán Lakatos Márk elkezdi, hogy hja, Krisztinát Csabinak szólították otthon (1 mondat), majd 4 bekezdés arról, hogy bezzeg ő, és legyünk toleránsak, és blabla, aztán a végén még 2 mondat a hölgyről, miszerint ő azt hitte, egy lúzer, DE ÉN, ÉN láttam benne a nőt. Hát kösz :)

  Nem mellesleg: az affektálás nemtől függetlenül VÉRCIKI!!

 • 2009.11.18 19:50:26Lexie

  A szülők normálisak voltak? Kétlem... Bár egyik celebünk is így tesz. A 8-9 éves kislányát Zolinak hívja mert fiút akart..... Ő a mindenki által imádott ótvar, görény Cseke Katinka. Behányok attól,h mindenki szereti azért mert 100 kiló(ja bocs már csak 90, leszívtak róla egy raklapnyi zsírt) és olyan ééédesen nevet a reklámban. Az ilyen minek szül gyereket?

  Amúgy kétlem,h Lakatos Márknak lenne arra ideje,h ide cikkeket irogasson.

 • 2009.11.19 09:11:11kafuka

  Sztem igenis meg kellene tartani a szerepeket bizonyos formákig, metrt egy nőnek szüksége van arra, hogy a ffi elláson bizonyos ffi munkákat, főleg ha a fizikumból adódóan neki könnyebben megy. De lehet szó arról is, hogy meg kell védeni egy nőt...az én szememben egy affektálós, nyafka hím nem ffi...de hát ízlések és pofonok.
  Ugyanakkor a ffinak is szüksége van a nőies nőre...
  Lehet, azt mondjátok begyöpösödött vagyok, de sztem megvannak a "szerepek" és ha valaki ffi akkor legyen is az.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta