Csomózza vagy hurkolja, de ne tekerje!

Nem szeretem a sálat, esetlen ruhadarab. A csinos lányokon méterekben tekergőző, kötött, színes, kiszöszösödött darabokat szeretem a legkevésbé, igénytelenséget árasztanak. Hiába kötötte a mama, nagyon nem csinosak.

sal mcqueen pucci missoni

McQueen, Pucci, Missoni

sal crumpet chloe pucci

Crumpet, Chloé, Pucci

De a jó sál nehéz ügy, inkább olyan kabátokat vásárolok, amihez nem kell, nyűgös, elhagyom. Nem vagyok fázós, így könnyű. Ha fázósak, inkább válasszanak széles sálat, inkább kendőt, az nekem is van egy bordó. Összehajtogatva sál lesz, de több, elegánsabb, megy egy szép szövetkabáthoz is, ami sállal ritkán mutat. Vagy ha farmerben, rövid szövet, vagy bőrdzsekiben járnak, kövessék az olasz csajokat, és csavarjanak pulcsit a nyakuk köré, az legalább laza.

sal virginia johnson cavalli

Virginia Johnson, Cavalli

Ha mégis sál, vagy sima feketét, szürkét vegyenek szép anyagból, vagy látványosat, flitterekkel, vad színekben, mintákkal, akár vicces is lehet, mint ez a rózsaszín cápás. És ne tekerjék a nyakuk köré, azt hagyják meg a kisgyerekeknek. Vagy egy laza csomó, mint a képeken, vagy hurok. A hosszában félbehajtott sál végén keletkező hurkon áthúzom a két végét. Olaszországban tekerik így, de már szoktam látni itthon is.

Milyen sálat viselnek?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek