OFFLINE

Világítós habfotel lufikból

2009. november 5., csütörtök 14:06 |

Rich Gilbert a SuperFoam szék készítésével azt szerette volna demonstrálni, mennyire vagyunk képesek módosítva reprodukálni a természetben előforduló anyagok szerkezetét. „A szék a hálós hab struktúrák természetbeni előfordulásainak újbóli létrehozása” – mondja alkotásáról Gilbert, aki öntési technikát alkalmaz, így saját kedve szerint tudja formálni és manipulálni az anyagot.

szek1

A gyártási folyamat során léggömböket és egy műanyag dobozt - a világításnak – rak egy fadobozba, majd erre önti rá a folyékony állapotban lévő habot. Miután az anyag megszilárdult, a lufikat kiszedi, és ennek köszönhetjük a lyukacsos formát. A tervező honlapjára egy videót is feltett, melyből csupán lassítva lehet kikövetkeztetni, mit és hogyan csinál.

A jelenleg is tanulmányait folytató tervező azonban nem csak a székek területén jártas, készített saját társasjátékot is. Az AdinkraHene a GoGlobal elnevezésű projekt részeként készül, melynek az volt a célja, hogy a Royal College Of Art diákjai olyan dolgokat alkossanak, melyet a ghánaiak könnyen ám mégis jó minőségben elő tudnak állítani. A stratégiai játék az ötletesség és a kreativitás mellett azt is célul tűzze, hogy a játékosok jobban megismerjék Ghána világát a szimbólumok segítségével. Emellett kitalált egy olyan szerkezetet, ami kiemeli a tojást a vízből, ha az már megfőtt, van saját tervezésű 3D kamerája, és a HP számára is tervezett fejhallgatókat.

szek2

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta